Українські прикордонники застрелили жителя Дніпра, який намагався втекти до Румунії

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало прикордонника, який напередодні застрелив чоловіка під час його спроби незаконно перетнути кордон з Румунією. Про це повідомили в прес-службі ДБР. 

"За попередніми даними, 15 травня близько 19-ї години військовослужбовці прикордонного загону під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією", – зазначили в ДБР.

Там також пояснили, що прикордонники закликали чоловіка зупинитися. Однак він цей заклик проігнорував. Зазначається, що загиблий – 39-річний уродженець Дніпра. Він мав при собі закордонний паспорт та туристичне спорядження.

"Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови", – пояснили в ДБР.

Так, у межах кримінального провадження, працівники ДБР оглянули місце подій та вилучили особисті речі загиблого та зброю, з якої стріляли в чоловіка. Крім того, ДБР допитали військових прикордонного наряду.

"Одного з військовослужбовців затримано, готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)" – розповіли у відомстві.

За даними влади Румунії, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну близько 11 тисяч українських чоловіків нелегально перейшли кордон із Румунією.

Зазначається, що в більшості випадків втікачі просять захисту у румунської влади, посилаючись на небажання йти на фронт. За весь час 19 українських чоловіків загинули у спробах потрапити до Румунії: 11 потонули, намагаючись переплисти прикордонну річку Тиса, решта загинули в горах через недостатньо теплий одяг взимку.

У період із січня по квітень 2024 року було зафіксовано 1218 випадків незаконного перетину державного кордону з боку України, у яких загалом фігурували 2373 громадянина України.

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11257,2 Переглядів: 196 , Коментарів: 4 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (4)

  • 19.05.2024 14:21
    #
    - 0 +

    И это лишь незначительная часть негативных последствий от дискриминационной("своих"- то, они от мобилизации - "отмазали"!) "Мобилизации Лохтората - По ЗЕупограйски"!....

  • 20.05.2024 09:53
    #
    - 0 +

    Я так розумію, що інших потопельників не перевіряли чи втопилися вони самі, чи хтось допоміг.

  • 20.05.2024 10:35
    #
    - 0 +

    Дуже недержавний закон про мобілізацію, в якому влада намагається знищити призовом підприємства що наповнюють бюджет а бюджетників (силові структури, чиновники, депутати), що спустошують той же бюджет звільняють від мобілізації. В кінці кінців без відсутності підприємств і величезної кількості бюджетників економіка України схлопнеться. Представники влади які ніколи не запускали виробництва я так розумію взагалі не розуміють що впавше виробництво практично неможливо запустити без робітничих професій та ще й з досвідом, яких вони успішно намагаються знищити.

  • 20.05.2024 20:59
    #
    - 1 +

    Винен прикордонник? То навіщо їм дали зброю? Та й сама служба - навіщо? Щоб гроші було на кого списувати? Та хай вони всі тікають до чортової мами, ніж за виконанян своїх обов"язків ще й бути винним!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати