МВС Казахстану пропонує заборонити великокаліберні гвинтівки

| Політики та зброя, За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

МВС Казахстану пропонує заборонити великокаліберні гвинтівкиМВС Казахстану пропонує заборонити великокаліберні гвинтівки

У Казахстані запропонували заборонити вогнепальну довгоствольну нарізну зброю з великим калібром (більше за .330). Про це повідомив віце-міністр внутрішніх справ країни Рашид Жакупов.

«У Законі про обов'язковий контроль окремих видів зброї ми пропонуємо заборонити на території Казахстану вогнепальну довгоствольну нарізну зброю під великий калібр», – пояснив він під час презентації документа депутатам мажилісу парламенту РК.

На думку правоохоронних органів, використання такої зброї на території Казахстану «не може обумовлюватися лише тим, що її можуть використовувати мисливці».

«З цієї зброї можна вести ефективний прицільний вогонь на дистанції до 1,5 тисячі метрів і більше. Патрони таких калібрів мають дуже потужну убивчу силу, і, як правило, це все використовується для снайперської стрільби.

Щоб уникнути, гіпотетично, застосування цієї зброї при можливих терористичних актах проти державних діячів, запроваджується заборона на використання цієї зброї на території республіки», – наголосив Р. Жакупов.

Разом з тим, як поінформував заступник міністра, до законопроекту додано заборону на передання зброї іншим особам.

«Запропоновано обмежити придбання громадянами мисливської вогнепальної зброї з 10 до 4 одиниць в одні руки. Наявність 10 одиниць зброї, на нашу думку, не є доцільною необхідністю для мисливців. На сьогоднішній день кількість власників зброї по території республіки Казахстан близько 210 тисяч, у яких на руках близько 285 тисяч одиниць мисливської зброї», – заявив Р. Жакупов.

* * *

Голова Національної стрілецької асоціації Республіки Казахстан Олександр Тен прокоментував такі пропозиції на своїй сторінці у соц. мережах:

«Для того, щоб гіпотетично унеможливити участь «гіпотетичного» громадянина – треба відрізати всім пальці та поймати очі. Усім! Бо навіть якщо відібрати всю зброю є гіпотетична можливість відібрати її у несумлінного поліцая».

1,0 1 -1 6
Коментарів (7)

  • 08.09.2016 18:48
    #
    - 8 +

    Тот же самый вонючий ветер, что и на Украине, дует со стороны властей боящихся своего народа.

  • 08.09.2016 21:12
    #
    - 4 +

    павители боятся обнаружить в своей жеппе дырку калибра (более .330)

    • 08.09.2016 21:42
      #
      - 2 +

      Вы имеете в виду дырку в том месте , которым они думают ?

  • 08.09.2016 21:52
    #
    - 1 +

    Якби замість крупного калібра дозволили короткий ствол без гемороя...

  • 08.09.2016 22:16
    #
    - 7 +

    Гіпотетично, для того,щоб пристрелити державного діяча, ствол не реєструють:).

  • 09.09.2016 09:24
    #
    - 0 +

    Эти уроды боятся в основном не профкиллеров, большинство из них никому не нужно чтобы нанимать профессионала. Они боятся, зная, что своим хамским поведением, или своих мажористых деток, они доведут обычного, нормального человека, до того, что он купит снайперку и пристрелит козлов.

  • 09.09.2016 14:18
    #
    - 0 +

    така зброя є у них в 10 чоловік?
    ))))))))))))))))))))


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати