Найкраща довгоствольна зброя для виживання за версією skilledsurvival.com

| Виживання, Гвинтівки, Рушниці | Автор: Web admin
По-русски

Найкраща довгоствольна зброя для виживання за версією skilledsurvival.comНайкраща довгоствольна зброя для виживання за версією skilledsurvival.com

Створення таких рейтингів – це завжди компроміс, адже ідеальної гвинтівки або рушниці для виживання просто не існує. Ситуації бувають різними, а мати в себе всі десять одиниць зброї під кожен можливий сценарій – не зовсім доцільно.

У цьому рейтингу сценарії виживання розділені на п’ять категорій:

  1. Полювання на дрібну дичину
  2. Полювання на велику дичину
  3. Захист периметра більше 200 метрів
  4. Самооборона на відстані до 200 метрів
  5. Самооборона на близькій дистанції

Полювання на дрібну дичину

У ситуації, коли доводиться виживати в дикій природі, не варто нехтувати дрібною дичиною. Білок, кроликів та інший дріб’язок набагато більше, ніж оленів, а три-чотири кролика за день легко нагодують усю сім'ю.

Ruger 10 22 Take-DownRuger 10 22 Take-Down

Для цього завдання є безліч чудових гвинтівок під набій .22 LR. Цей патрон надзвичайно популярний в США, і як тільки в магазин надходить нова партія, її миттю розмітають. Це дуже різносторонній боєприпас, до того ж він мало важить.

Кращою гвинтівкою в цій категорії є Ruger 10/22 Take-Down. Ruger відомий своєю довговічністю та надійністю. А цю модель можна легко розібрати і скласти в рюкзак. Друге місце – Remington 597

Remington 597Remington 597

Полювання на велику дичину

Кролики набридли, а тут у далечині з’явився олень? Для такого завдання потрібно щось потужніше, що здатне вбити з 300 метрів, а не просто поранити. Тут стане в нагоді набій з кулею 170-220 гран, із початковою швидкістю приблизно 900 метрів. Патрони .30-06, .308 Win, .300 Win Mag, або 7,62х54 мм R – це саме те, що потрібно.

Remington 700Remington 700

З цим завданням краще за всіх впорається гвинтівка Remington 700. Вона надзвичайно популярна в армії США, а разом із якісним оптичним прицілом ідеально підійде для такого завдання. Друге місце – Winchester Model 70

Winchester Model 70Winchester Model 70

Захист периметра більше 200 метрів

Захист периметра передбачає знищення ворога з дальньої дистанції. Головну роль тут відіграє точність та убивча сила. Для полювання на найнебезпечнішого звіра – людини – знадобиться щось напівавтоматичне, з високим темпом стрільби. Тут, без сумніву, вибір припадає на AR-15.

AR-15     AR-15

У патрона 5,56 НАТО незначна сила відбою, а це означає, що наступні постріли відбуваються швидко і точно, бо стрільцю не потрібно знову прицілюватися. Друге місце – Ruger SR-762

Ruger SR-762Ruger SR-762

Самозахист на відстані до 200 метрів

Самозахист на такій відстані вимагає надійної і точної гвинтівки. Вона не обов'язково повинна влучати в ціль з 400 метрів – достатньо поцілити мішень розміром з людину за 100 метрів. Але важливо розуміти, що «ціль» буде відстрілюватись. Важливий кожен постріл, і краще щоб зброю не заклинювало. AR-15 зі своєю проблемою з закусом гільз тут не помічник.

Автомат КалашниковаАвтомат Калашникова

У цій ситуації на допомогу прийде улюблена зброя кожного диктатора, деспота і комуніста – АК-47. Він міцний, надійний, точний і навряд чи підведе в критичній ситуації. Друге місце – Ruger Mini-30

Ruger Mini-30Ruger Mini-30

Самооборона на ближній дистанції

Уявіть, що ворог вже в будинку. Ідеальним вибором був би пістолет, але в цьому рейтингу немає такої категорії. У такій ситуації доведеться палити на всі боки і молитися. Якщо під рукою АК або AR – ви наробите безліч дірок у стінах і, можливо, вб'єте всіх у своєму будинку.

Mossberg 500Mossberg 500

Обирайте рушницю – Mossberg 500, наприклад. Постріл у сторону противника гарантовано завдасть йому поранення. Постріл шротом завдасть йому численних каліцтв, але відповідно до фізичної форми противника, він все ще може бути небезпечним для вас. Зверніть увагу на кулю 12-го калібру. Після влучання такої кулі в будь-яку частину тіла, він не зможе більше відбиватися, адже такий снаряд завдає серйозні каліцтва. Але водночас страждає точність. Так що вибір за вами. Друге місце – Winchester SXP Extreme Defender Shotgun

Winchester SXP Extreme Defender ShotgunWinchester SXP Extreme Defender Shotgun

А ще, можна спробувати і вибрати одну-єдину гвинтівку для виживання. На думку автора, це Ruger Mini-14.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 2248 , Коментарів: 10 - 4 +
0,5 1 -1 8
Коментарів (10)

  • 12.09.2016 08:06
    #
    - 2 +

    Невеличка помилка:
    На другому фото зображена Remington 597, а підпис Ruger 10 22 Take-Down.

  • 12.09.2016 08:20
    #
    - 12 +

    "AR-15 зі своєю проблемою з закусом гільз тут не помічник." - А ось зараз було прикро! ☺

    • 12.09.2016 17:59
      #
      - 0 +

      мені із шкурного інтересу - наскільки частий цей закус гільз та інші осічкоплодящі ситуації?

      • 12.09.2016 19:27
        #
        - 1 +

        Зброя побудована за DI схемою Стоунера, зокрема, гвинтівки типу AR-15, мають гнучку систему побудови. В цій гвинтівці можна міняти практично усі характеристики - швидкість руху і масу затворної рами, кількість газів які цю раму рухають, жорсткість і вагу буферу відбою і т.ін. От саме ця варіабельність і приводить до того, що люди які полюбляють експериментувати з побудовою зброї інколи примиряються зробити нестабільну систему. Якщо я не помиляюсь, то "закус" гільзи найчастіше відбувається в наслідок надто швидкого руху затворної групи чи "овергазу". Тому на Ваше питання не можливо відповісти однозначно, приводячи якісь конкретні статистичні данні - дуже багато змінних чинників.
        Сучасні AR системи можна побудувати не менш надійними ніж еталон надійності автоматичної зброї АК.

  • 12.09.2016 12:40
    #
    - 4 +

    Может быть журнал рекомендует выживать в американском стиле, в машине с трейлером. со всеми вещами......
    Ведь снова поленились найти статью для профильного оружейного ресурса Выдрали с ресурса "интернет туристов" из Нью Йорка, которые максимум - были в тире пару раз, а лес не видели вообще.
    Во первых - АК-47 ммммм, не существует. А тот аппарат, что на картинке - версия из Сталкера или КС?
    Кроме того, АК в качестве средства самообороны весьма сомнительное средство. В крайнем случае - это оружие последнего шанса, которое лежало в подвале по счастливой случайности. Дома у подготовленного человека на дистанции до 200 метров под патрон 7.62х39 будет не АК а VS.58 в тактическом обвесе. Или все та же AR-15, которая исправно кушает усиленные патроны NATO.
    Во вторых - eсли планируется выживать охотой на мелкую дичь, то у рядового выживальщика запада давно уже есть "Маленький барсук"
    www.youtube.com

    В третьих - практически все Ruger-ы - винтовки выходного дня, для пострелушек сидя в кресле качалке на ранчо. На эти винтовки нельзя надеяться в экстремальных ситуациях. Тут дело даже не в ИМХО, а в том, что научно популярные ресурсы очень часто выдают желаемое за действительное. И когда читатели попадают в реальные условия, случаются жертвы. Всеравно что человек всю жизнь летавший в авиасимуляторе дорывается до настоящего самолета. С оружием точно также. Есть инструменты для пострелушек и любви, есть инструменты для работы. И чем больше работы может выполнить конкретный образец, тем он более востребован и на него можно положиться. Ruger - спортивные винтовки. Точные, но не выдерживающие ржавчины, физических усилий на поперечный изгиб, попадание грязи. Тот же Winchester mod.70 не просто так на вооружении егерей. На этой винтовке можно слону повиснуть.

    ИМХО: мы же говорим о выживании. REM700 покрывает практически все задачи на природе. Плюс оборону периметра на дистанциях от 100 до 600 метров. Весь список мог бы быть из 12 калибра и RЕМ700. Уже много лет это лучший подарок на 15 летие юному реднеку, который из леса выходит только габмургер заточить. В Зомби апокалипсис только с этой винтовкой и МСЛ :) Все остальное - мечта городских жителей в штатах, где оружие под запретом.
    P.S. Для зомби апокалипсиса реднеки бережно хранят СКСы.

    • 12.09.2016 13:53
      #
      - 0 +

      Якось не по "дорослому" сперечатися на тему зомбіапокаліпсісу, але Ви точно підмітили, що "...выживать в американском стиле, в машине с трейлером. со всеми вещами".
      Тобто, я вважаю, при виборі універсальної, точніше найближчої до універсальної зброї, потрібно виходити з принципу одного довгого і одного короткого ствола. А при цьому я б ставив на нарізний напівавтомат. Щось на зразок .223R чи .308W.

      • 12.09.2016 16:45
        #
        - 0 +

        Если у болтовика от удара треснет ложе - я просто ножом выстрогаю новое. Если у полуавтомата треснет ресивер - я просто сдохну.
        Увы, в вопросах конкретно выживания, в суровых условиях при отсутствии двуногих хищников, полуавтомат - худшее решение. А вот если выживание подразумевает под собой процесс обороны от малых групп хищников в касках, или набеги на караваны - то тут лучше не мелочиться и добыть автомат\пулемет загодя. Потому что если у вас нет оружия - к вам придут с дубиной, но если будут знать что оружие есть - придут с автоматом, как минимум. И парой РПГ.

    • 14.09.2016 17:29
      #
      - 1 +

      С дробовиками как то мутно или дробь или пуля, крупную с среднюю картечь как то вообще обошли стороной а ведь она на самом деле самая эффективная для самозащиты в условиях дома или квартиры, хороший разброс на малых дистанциях и огромное поражающее действие!!
      выбрав картечь от 9 до 6.3 мм хозяин дома не пожалеет ни разу. Так же надо обратить во внимание что у любого патрона может быть осечка и необходимо обратить внимание помпе как более непрехотливому в конструкции и патрону и быстрому в перезарядке оружию в случае осечки нежели ПА версии которые требовательные к качеству патрона и требуют больше времени в случае осечки хотя и выигрывают в темпе стрельбы.

  • 12.09.2016 14:07
    #
    - 1 +

    Дробовик + Рем700 вирішують увесь спектр завдань.
    І для полювання, і для відстрілу на великій дистанції.

    Ну може ще Рем597 у .22лр з саундмодератором та оптикою для тихого полювання на невелику здобич.

    Усе інше, марна справа.

    • 12.09.2016 17:58
      #
      - 0 +

      окрім випадку коли чисельно більша група людей сидить на дистанції 200 метрів і почергово обстрелює ті дірки з яких захисник намагається висунути ствол рем 700. imho


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати