Як вплинули голоси власників зброї на результати виборів Президента США

| Політики та зброя, За кордоном, Законодавство | Автор: Юрій Клен

Дональд ТрампДональд Трамп

На передвиборних дебатах між Хілларі Клінтон та Дональдом Трампом часто виникали дискусії на збройну тематику.

Кандидат від демократів, особливо після терактів у США, неодноразово спекулювала на цій темі, покладаючи відповідальність за теракти на чинне лояльне до зброярське законодавство.

В свою чергу Дональд Трамп відбивав ці закиди з посмішкою на вустах, вбачаючи проблему терактів в агресивно налаштованій частині іммігрантів, адже на гачок тиснуть саме ці люди. Хілларі Клінтон закрила цю тему коли Дональд запропонував їй роззброїти охоронців. Вочевидь питання її власної безпеки в цю мить було вирішено на користь наявності зброї.

Довіру до Клінтон серед збройної спільноти остаточно добив аудіозапис, опублікований за місяць до виборів, на якому Хілларі заявила, що збирається впливати на Верховний суд США з метою відміни другої поправки до Конституції США.

NRA (National Rifle Association) та її пожиттєвий учасник Дональд Трамп, закликали своїх прихильників зупинити Клінтон у її прагненні до влади, прийти на вибори та захистити другу поправку.

«Цього року вони прийдуть рекордним числом» - заявив майбутній Президент США.

8 листопада 2016 року відбулися Президентські вибори в США, більшість обрала Дональда Трампа. Власники зброї, обурені намірами Хілларі, сказали своє слово.

Наочно це можна побачити на малюнку нижче.

Як вплинули голоси власників зброї на результати виборів Президента СШАЯк вплинули голоси власників зброї на результати виборів Президента США

Північно-Східні та Західні штати, де питома вага власників зброї найнижча (менше 30%), голосували за Хілларі Клінтон, зокрема це штати: Каліфорнія, Нью-Йорк, Іллінойс, Нью-Джерсі та Вірджинія, які принесли їй найбільше голосів.

Винятками є лише штати Небраска та Огайо, де частка власників зброї низька, там переміг Трамп.

Північні та Південно-Східні штати, де питома вага власників зброї найбільша (30+%), проголосували за Дональда Трампа. Ключовими тут були штати: Техас, Флорида, Джорджія та Пенсильванія (найбільша громада українців у США).

Посягання демократів на другу поправку, стало для них каменем спотикання і мобілізувало виборців, зокрема мільйони членів NRA, проголосувати за Дональда Трампа.

Безумовно, перемозі Трампа посприяли й інші фактори, але одну із найважливіших ролей зіграла саме спільнота власників зброї.

1,0 1 -1 29
Коментарів (1)

  • 12.11.2016 20:03
    #
    - 3 +

    Вот бы и обратился наш "адвокат" к Трампу за разъяснениями, да по поводу оружия, самообороны и прав граждан на все это, пусть бы Трапм объяснил "элитным ворам" Украины , что оружия достойны свободные люди, а рабы, оружия не достойны и в связи с этим, дать определение, кто есть украинский народ, свободный или...?
    Или "адвокат" запросит за это обращение- запрос,миллион...?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати