В Іраку воюють неповнолітні британські солдати

| За кордоном, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Британські військаБританські війська

Як повідомили у військовому відомстві Сполученого Королівства, Міністерство оборони Великобританії визнало той факт, що в операціях в Афганістані та Іраку брали участь неповнолітні військовослужбовці, які опинилися в зоні бойових дій через неуважність командирів частин.

«Діючі процедури спрямовані на те, щоб, коли це можливо, жодного військовослужбовця, віком до 18 років не було задіяно у військових операціях. У тих рідкісних випадках, коли допускається помилка і військовослужбовців віком до 18 років направляють для участі у зазначених операціях, то після встановлення їх віку, солдат відразу повертають до Великобританії», – заявили у військовому відомстві.

Набір до британських збройних сил здійснюється на добровільних засадах. На військову службу беруть молодих людей віком з 16 років. Проте вони не можуть брати участі у бойових операціях до досягнення ними 18-річного віку.

Про те, що у гарячих точках служать семеро 17-річних британських солдат, дізнався депутат палати громад Джуліан Хьюпперт, який направив запит до Міністерства оборони.

Заступник голови оборонного відомства Ендрю Робетен відповів парламентарію, що в період з 2007 по 2010 роки у військових операціях брали участь загалом семеро 17-річних військовослужбовців. Чотирьох з них було задіяно в операції в Іраку і трьох – в Афганістані.

Робетен заявив, що причиною порушення стала помилка, допущена командирами частин, в яких служили юні солдати. Як стало відомо, принаймні один 17-річний військовослужбовець, Адам Уілкі, відправився служити в Афганістан, надавши неправдиві відомості про свій вік.

Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати