Національна поліція України оприлюднила подробиці затримання поліцейських, що торгували зброєю. Відео

| Силові структури, Нелегальна зброя, Кримінал | Автор: Web admin

Відразу після останньої кримінальної оборудки поліцейських було затриманоВідразу після останньої кримінальної оборудки поліцейських було затримано

За сприяння керівництва Національної поліції України, працівниками внутрішньої безпеки та прокуратури Київської області викрито злочинну групу, яка налагодила збут зброї і боєприпасів на території столиці та регіону. Серед ділків – троє працівників поліції.

Внутрішньою безпекою Національної поліції України було встановлено, що на Київщині діє група, яка проводить незаконні операції зі зброєю, до яких причетні і поліцейські.

За матеріалами УВБ прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалося у ході супроводження кримінального провадження, до складу групи входило і троє працівників поліції Київської області. Сформував групу 26-річний сержант поліції, через якого безпосередньо проходив канал збуту зброї. Собі в поплічники організатор взяв своїх однолітків: начальника складу озброєння та інспектора дозвільної системи обласного главку поліції.

Під час оперативних заходів було задокументовано три факти збуту, підтверджуючі злочинну діяльність змовників: продаж 2,8 тисяч набоїв калібру 7,62 мм, бойового пістолета калібру 9 мм та бойового пістолета іноземного походження. Крім того, отримали зловмисники і аванс за короткоствольну нарізну зброю ПК «Вулкан». Сума прибутку з цих злочинних операцій склала 28 тисяч гривень та 4,1 тисячі доларів США. При цьому набої зловмисники цупили з відомчого складу.

Для огляду автомата «Вулкан» працівник дозвільної запросив чоловіка до свого службового кабінету. Там він запропонував відвідувачу отримати ще й дозвіл на цю зброю лише за 500 доларів США «винагороди», яку отримав.

Відразу після останньої кримінальної оборудки поліцейських було затримано спільними діями працівників Управління внутрішньої безпеки, відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та прокуратури Київської області. Набої, автомат та отримані зловмисниками кошти вилучено.

Крім того, за місцем мешкання фігурантів групи проведено санкціоновані обшуки. Під час їх проведення виявлено і вилучено рушниці, пістолети, автомати, боєприпаси без дозвільних документів на них. Крім того, правоохоронці вилучили фальшиві посвідчення працівників ЗМІ, членів громадських формувань, на які оформлялась зброя.

На теперішній час вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу учасникам злочинної групи та вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

На Київщині затримано групу поліцейських, яка торгувала зброєю

1,0 1 -1 5
Коментарів (9)

  • 19.03.2017 11:14
    #
    - 8 +

    Ну от бачите - МВС теж за вільний обіг зброї, тільки щоправда на своїх "умовах". )))
    Нагадує "сухий закон" в Америці 30-х, тільки от "бутлегерами" задєлались самі поліцейські.
    P.S. З Аваковим не ділились - гайда за ґрати!

    • 20.03.2017 13:16
      #
      - 1 +

      Мне очень нравится фильм: " Самый пьяный округ в мире".
      Ярчайший пример того, что свобода это не подарок (свобода гнать самогон в их случае). Только с оружием в руках...

      PS пафосно получилось, но как думаю

  • 19.03.2017 14:11
    #
    - 6 +

    так це ж дозвільна в м.Вишневому , ось так воно все і працює , реформи пройшли і все залишилось по старому.

  • 19.03.2017 14:16
    #
    - 3 +

    Термос - во главе стола!

  • 19.03.2017 15:50
    #
    - 1 +

    "короткоствольну нарізну зброю ПК «Вулкан»"
    Эмм, это длинноствольный "охотничий карабин", или они уже сами в своих формулировках запутались?
    7-62.biz

  • 19.03.2017 19:15
    #
    - 3 +

    Ну , что пацаны реально были " обеспокоены " вопросом организации мероприятий , направленных на обеспечение безопасности сограждан, предоставляя им возможность ( за толику малую ) противостоять преступности при помощи огнестрельного оружия . Не оценили к сожалению " благородный " порыв сотрудников новой полиции , руководствующихся принципом " служить и защищать " в своей служебной деятельности . Увы . А пацаны старались .

  • 20.03.2017 11:34
    #
    - 2 +

    А тепер питання: їх посадять, чи відпустять за відсутністю "Закону про зброю", за порушення якого, власне, і затримали?

    • 20.03.2017 12:27
      #
      - 1 +

      Навіть за відсутності закону що регламентує обіг зброї їх легко посадять за крадіжку майна зі складів.

      • 20.03.2017 13:09
        #
        - 2 +

        Интересно бы отследить эту историю до логического конца. Посадят или научат с кем нужно делиться и отпустят.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати