У столиці затримали поліцейського, який вимагав хабара за повернення зареєстрованої зброї

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

Під час затриманняПід час затримання

Співробітник Дніпровського управління поліції Києва був викритий на вимаганні грошей за повернення вилученого майна та уникнення відповідальності. Оперативника затримали працівники внутрішньої безпеки поліції, служби безпеки України та прокуратури столиці після одержання ним першої частини від зазначеної суми.

До Служби безпеки України надійшла заява місцевого мешканця щодо корупційних дій одного зі співробітників поліції - оперуповноваженого карного розшуку Дніпровського УП.

Заявник повідомив, що під час обшуку у його помешканні поліцейські вилучили зареєстровану мисливську зброю, боєприпаси до неї та документи.

Через певний час з ним зустрівся оперативник зазначеного підрозділу поліції і пояснив, що вилучене майно повернуть чоловікові за умови 5 тисяч доларів США хабара.

Вилучені коштиВилучені кошти

За цим фактом слідчими прокуратури було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Працівники Київського управління ДВБ Національної поліції України, СБУ та столичної прокуратури затримали 38-річного капітана поліції (якого за час служби двічі звільняли з ОВС(!)) після отримання ним частини хабара - 52 тисяч гривень.

За ці гроші він пообіцяв чоловікові начебто вирішити питання з експертизою, щоб зареєстровану зброю визнали непридатною для стрільби.

Одержані кошти у поліцейського вилучено. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу.

1,0 1 -1 4
Коментарів (7)

  • 18.07.2017 14:49
    #
    - 1 +

    ну не идиот ли...
    не украсть не покараулить...

  • 18.07.2017 14:57
    #
    - 5 +

    Вообще ничего не понятно. Какого избежания какого наказания с зарегистрированным оружием?
    И за что тогда просилась такая сумма?
    Может там помимо зарегистрированного оружия что-то было? Если обыск санкционирован судом разумеется.

    • 18.07.2017 18:20
      #
      - 2 +

      Да это два разных случая у этого кадра. За первый с ним уже как бы разбирались, а за второй сейчас взяли. Просто подача инфы в статье хромает.

      • 18.07.2017 18:54
        #
        - 2 +

        Ясно. Просто как бы по содержанию статьи выглядит странно. Как бы намекает на предысторию.

  • 18.07.2017 16:06
    #
    - 3 +

    Дійсно не зрозуміло: навіщо зареєстровану сброю під час обшуку вилучали та навіщо треба було її визнавати непридатною для стрільби. Десь забули назвати парочку важливих фактів, що цьому передували.

    • 18.07.2017 16:40
      #
      - 2 +

      Вообще,зарегистрированное оружие,непригодное для стрельбы-это сильно. Разве если из него кого-то постреляли...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати