Внесок в спільну боротьбу

| Законодавство | Автор: Ігор Коваленко

vz sa 58 compactvz sa 58 compact

 Дана стаття не з’явилася б, якби не було б УАВЗ та їх партнерів Адвокатського об’єднання «Ореховський та Коломієць», м. Київ.

  Люблю зброю! Люблю зброю з дитинства. Не знаю звідки та любов, але знаю напевно – жити без неї не можу!

  Настав той час, коли хочеться зробити для своєї особистої зброї щось таке гарненьке, виділити її якось з поміж подібних.

  Завжди подобалась компактна зброя. Ну, така знаєте, компактна і потужна – типу АКС74у, але під 7,62х39 мм. І так, щоб трохи осучаснена – з пікатіньками. І так, щоб чистилась легенько, як СКС.

  Купив. Спочатку Сайгу МК вик. 03, кал. 7,62х39 мм. Супер компактний зразок в гарному калібрі. Накрутив глушника. Передок і без нього був трохи заважкий, а з глушником і взагалі став клювати. Почистив 7 років щоразу по 2,5 год./чистку. Люблю калаші. Але не настільки. Зрозумів це, коли купив СКС.

  Поюзав СКС. Почистив. Максимум 30 хв./чистку. Зрозумів – воно! Вирішено! Буду різати СКС!

  Треба ж різати – та так, щоб без наслідків! Бо жінка, двоє дітей і все таке. Юридичний захист, в такому специфічному середовищі, як зброярська спільнота – яка сама всього боїться, без відповідних прецендентів, був до останнього часу так собі. Поки не з'явились Адвокатське об'єднання "Ореховський та Коломієць" - треба віддати шану цим людям. Та й вони, мабуть, були б не в темі, якби не рупор УАВЗу - Георгій Учайкін - дай боже йому здоров'я! (може я помиляюся в часовому розвитку їх співпраці - та то й неважливо! Головне, що вони з'явились!) Бо не дай бо що! Бо, всі бояться, і це зрозуміло. А якщо заберуть! А якщо заберуть і назад не віддадуть! А якщо заберуть, та й не тільки зброю, а й мене! Та ще й пов’яжуть! Та ще й посадять! Ууууу!

  Слава Ісу є той ресурс, який створили добрі люди та де інші добрі дають юридичні роз’яснення, а інші добрі люди знаходять потрібну їм інформацію – і починають просинатися від своїх страхів, починають розуміти свої права, і що саме головне – активно ними користуватися!

  Так от. Скористався і я.

  За відсутності закону про зброю, а відповідно відсутністю кримінальної відповідальності за порушення неіснуючого закону, маючи час, творче натхнення та бажання, які б задовільнили внутрішнє відчуття гармонії та естетичний смак я вирішив втілити свою мрію в життя.

  Я особисто та ТМ «Т-ШШ…» підтримуючи відкритий опір протиправній системі держава-громадянин, що склалась в державі Україна, вирішила посприяти наближенню переломного моменту справедливих правовідносин, для забезпечення безумовних прав нас, по-перше як людей, по-друге, як громадян.

  Керуючись:

  - Статтею 92 Конституції України

  - Статтею 7 Конвенції Про захист прав людини та основоположних свобод

  - Статтею 178 Цивільного кодексу 

  - Статтею 3 Кримінального кодексу

А також публікаціями на сайті УАВЗ:

Наука проти неуцтва правоохоронців

До уваги небайдужих: Ні покаранню без закону! Де-юре в Україні вільний обіг зброї!

Хто такі правоохоронці, або Що саме захищає Кримінальний кодекс

Науковий висновок: не може бути кримінальної відповідальності за зберігання зброї

  - Статтею 263-1 Кримінального кодексу. Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв.

  - Відсутністю ліцензійних умов в Законі «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»

Чи буде Кабмін дурити власних громадян і обмежувати право на торгівлю зброєю підзаконним актом, а не законом?

  Закон «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» вимагає ліцензію для господарської діяльності з виробництва, ремонту і торгівлі зброєю

  - Відсутністю Закону про зброю

  - Підтримуючи Маніфест власника зброї                       

  Якщо Конституція гарантує нам певні права - то ними треба користуватися і ці гарантії відстоювати.

  Так, згідно ст. 41 Конституції, а також ст.1 першого протоколу Конвенції, я маю право мирно володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю.

  Моя зброя - це моя власність, як і будь яка річ яку я чесно купив чи набув у інший законний спосіб.

  Ціла книга Цивільного кодексу України захищає право власності і гарантує свободу власнику, яка може бути обмежена тільки законом. Оскільки закону про зброю немає - то немає і законних обмежень у праві власності на зброю. Наприклад, згідно ст. 319 ЦК України:

1. Власник володіє, користується розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

2. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону.

...

5. Власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі.

6. Держава не втручається у здійснення власником права власності Зміна моєї зброї для власних потреб, жодним чином не порушує права інших осіб чи інтереси суспільства.

  Адвокати підказують, що навіть Вищий Спеціалізований Суд України постановив, що відповідно до статті 41 Конституції України та пункту 2 частини першої статті 3, статті 321 ЦК ніхто не може бути позбавлений права власності чи обмежений у його здійсненні, крім випадків, встановлених Конституцією та законом.

  Враховуючи, що згідно зі статтею 92 Конституції України правовий режим власності визначається виключно законами України - то інші нормативно-правові акти, які обмежують права власника і не мають ознак закону, не підлягають застосуванню (Постанова ВССУ #5 від 07.02.2014).

  Користуючись свободою даною мені Конституцією та законами, я реалізую право власності на свою зброю як законослухняний громадянин. В разі прийняття інших законів для зброї теж буду їх виконувати як належить.

  Зрозуміло, що піонерами бути дуже складно, але як не ми – то хто?

  …Он сказал поехали и махнул рукой!...(с) вірш про Гагаріна

0,916666666667 1 -1 24
Коментарів (31)

  • "В каждом серьезном деле
    Кто-то обязан быть первым.
    Но, далеко не каждый
    хочет мотать себе нервы..."
    Группа "Круиз".
    Автору респект.

  • 18.08.2017 15:06
    #
    - 6 +

    видно что от всего сердца. Я перечитал 2 раза, но честно говоря так и не понял, что же вы такого "страшного" хотите сделать с своим оружием?

    • 18.08.2017 15:11
      #
      - 10 +

      Вже, станом на сьогодні, його загальна довжина становить 690 мм. Коли закінчу - буде, приблизно, як на картинці зверху. Причому стріляти буде із складеним прикладом.

      • 18.08.2017 17:53
        #
        - 1 +

        Сделать вз58 из скс-а, это сильно))
        Хотелось бы узнать подробнее как вы его тюнингуете и на сколько затрато выйдет.

        • 18.08.2017 17:54
          #
          - 1 +

          ЗатратНо, опечатка.

        • 18.08.2017 18:53
          #
          - 1 +

          Класичний же vz. 58 вкоротили до vz. 58 compact - і нічьо! ))
          А за планом модернізації та її перебігом можете дивитися на моїй сторінці в фейсбук та на сторінці ТМ "Т-ШШ..."
          Щодо затрат. Скільки зараз коштує найкоротший з карабінів Вулкан ТК? 3500 кг грошей? Мінімум. СКС можна знайти за 600 без питань - це коли прямо зараз треба. І за 400 - це коли поспішати нема куди. Правильно? Далі треба пояснювати? Які б затрати не були - це буде найдешевший найкоротший карабін.

      • Шановний пане Ігоре не дуже розраховуйте на юристів УАВЗ сьогодні задав питання о 11,30 зараз 21,18 відповіді нема і Микола Ореховський не відповів на дзвінок на його трубку,питання було просте принісь сьогодні на відстріл газовика, він в мене вже 16 років ,один раз вже завернули бо розсікателі існує наскрізний отвір в 4-5 мм добре усунув недолік ,сьогодні при прийомі не зміг інспектор на Володимирській 15 викрутить заглушку ножницями пообіцяв використать інструмент ,на що я пожартував що краще токарно-фрезерний верстат використать,існувала ймовірність конфліктної ситуації як себе вести мені підсказав знайомий директор збройового магазину,як написав вище від юр відділу інфи не отримав,моя ситуація вирішилась нормально довідку отримав,а тепер подумайте хто допоможе коли буде у Вас нарізняк довжиною менше 800 мм як вони на газовик так реагують

        • 19.08.2017 11:35
          #
          - 1 +

          Шановний Олександр, я не збираюсь своїми діями, як то перереєстація зброї, продовжувати легалізувати незаконну міліцейсько-поліцейську структуру, як то дозвільна система. Про що я написав вище в даній публікації - я підтримую маніфест власника зброї!

          • 19.08.2017 13:16
            #
            - 0 +

            Шановний Олександр Хукаленко тоже поддержал манифест. Правда потом передумал)

            • 19.08.2017 13:38
              #
              - 2 +

              Я довіряю собі, а тепер вже все-одно немає варіантів - обрубав всі кінці - ствол обрізаний до 190,5 мм (незаконний наказ МВС №1222 говорить про мінімальну довжину ствола нарізної зброї - більше 200 мм).
              Як казав Т.Г.Шевченко
              ...борітеся та поборете!

              • 19.08.2017 15:12
                #
                - 0 +

                Единственное,я надеюсь что вы член УАВЗ. Серьезная общественная организация-это всегда сила.

                • 19.08.2017 15:20
                  #
                  - 2 +

                  Об'єднання людей за інтересами - то завжди круто!
                  Але, я ще не входжу до цієї поважної спільноти.
                  Це, до речі, якраз було одним із пунктиків, щоб всі розуміли, що це миже зробити кожен! Як Рататуй - бачили такий мультик?

                  • 19.08.2017 15:31
                    #
                    - 0 +

                    Мультик не видел,а так с вами полностью согласен.

          • Давайте тоді всі хто мають авто будем керувать без посвідчення водія і техпаспорта.Мусорня, і це не по "фені" про МВД,це вся так називаєма верхівка керівництва країни,за день ,за місяць перебудуються і усунуть цей недолік на крайній випадок опублікують закон- наказ в Державному Віснику і ось тоді Ви панове будете гарячково шукать, хто зробить довідку ,що "ви не верблюд" (була весела передача "кабачок 13 стільців")і допомоги не отримаєте або далеко не всі.

    • 18.08.2017 16:02
      #
      - 3 +

      Автор хочет тюнить. Круто,респект. Законное право владельца.

  • 18.08.2017 17:57
    #
    - 0 +

    "Додаток 24 до наказа №622

    Основні ушкодження мисливської вогнепальної зброї,
    які враховуються при реєстрації (перереєстрації)

    1. Стан матеріальної частини, при якому зброю не можна
    реєструвати або перереєструвати:
    суттєві, що не піддаються звичайному ремонту, пошкодження
    основних вузлів і деталей зброї або сильна корозія металевих
    частин, яка призводить до заклинювання організмів, що виключає
    можливість використання зброї. Укорочення стволів до загальної
    довжини менше 500 мм, окрім випадків, де довжина ствола передбачена заводом-виготовлювачем менше зазначеної."
    Т.е. самолично резать можно до 500 мм.

    • 18.08.2017 18:55
      #
      - 5 +

      Ви маєте на увазі додаток 24 до незаконного наказу №622?

  • 18.08.2017 21:41
    #
    - 0 +


    каждый может купить фольксваген и превратить его в запорожец, на то и право собственника.

    но лично я всегда любил хорошо восстановленные старые вещи в оригинале. в хорошем состоянии и оригинале.

    мы обсуждали это с автором в ФБ. он хочет иметь " особенный СКС " но я не совсем понимаю в чем особенность обрубка, потому что конструктор, создавая этот экземпляр , перебрал в голове сотни моделей, аналогов и комбинаций и его правту занять определенную нишу подтвердили время и практика.

    Не нравится СКС длиной ствола - можно купить/найти то что по душе, но так калечить ...

    я бы понял если бы на дворе 18-20-е годы прошлого столетия , по деревням большивики отбирают хлеб, и нет ни друго оружия, ни патронов ни денег ... только мосика и обрез из нее ...

    • 18.08.2017 22:32
      #
      - 3 +

      Предполагаю, что основным критерием была доступность. Ведь у нас нет ничего дешевле скс-а среди п\а карабинов в нормальных винтовочных калибрах.

      • 18.08.2017 23:33
        #
        - 2 +


        котов тоже безопасно топить и резать ... но подавляющее количество людей этого не делают.

        кто то из уважения к котам, кто то к творцу, кто то к себе ...

        • 19.08.2017 16:58
          #
          - 0 +


          "-2".

          Простите не понял.
          -кто то не понимает аллегорий ?

          - кто то считает что " любая кухарка умеет управлять государством " ой, простите, " любой может взять продуманную и законченную в своем техническом совершенстве конструкцию, подтвержденную годами, тестами, практиками и изуродовать ее публично выставляя обряд обрезания на показ " ? автор серьезно верит , что он может сравняться с конструктором СКС, за спиной которого несколько удачных проверенных массовых моделей ? Я удивлен.

          Что Важно добавить. Что я считаю важным добавить тут. Именно тут.

          С учетом манеры подачи материала - " вот посмотрите я какой ", с учетом серии таких материалов тут и в ФБ, лично я считаю, что это больше похоже на попытку заработать дешевую популярность.

          Особенно с учетом того, что у людей принято хвастаться тем что они сделали, доказывать что лучше ( иначе зачем ? ) а не тем что собираются ... А если автор ищет популярности - то может масштаб увеличить? Ну купите ДШК или пушку и громко и публично делайте из него обрез. Шума будет еще больше.

          • 19.08.2017 17:10
            #
            - 1 +

            Шановний Андрій!
            Може все це і виглядає як дешевий понт - насправді все далеко не так!
            Так я дійсно створюю інформаційний шум - про це повинні писати і говорити. І питання далеко не в тому, що я ріжу так дорогий Вам зразок зброї - питання в тому, що, я хочу це робити. Більше того - я це роблю і зроблю!
            Почав я тоді, коли почав - ідея була розтягнути цю надважливу подію в часі, щоб якомога більше людей дізналося, що вони можуть робити із власним майном все, що забажають. От і всі понти!

            • 19.08.2017 17:41
              #
              - 1 +

              Андрей Рубан
              Я категорически с вами не согласен. Понт это когда без оснований,типа казаться а не быть ,а тут человек сознательно выступает против т.н инструкций. Это поступок сильный и лично у меня вызывает большое уважение. И хотя с точки зрения законодательства законный-нервы могут помотать и человек готов реально бороться,а не как некоторые-подписал манифест и в кусты. Бо разрешитель може напороть дупку.

              • Пане Георгій Ви постійно пишете ,що підтримуете маніфест тоді питання якою зброєю володіете Ви особисто,відповім Вам на зустрічний:маю нарізняк,газовий досить не однозначний ну не люблять такі стволи єксперти НДКЦ і дозвільники та пару гладкостволів і це почалось не вчора, а ще в 2001 році і за весь час з дозвільниками були рівні не конфліктні відносини без "башляння бабла"пара бутилок коньяку за 16 років ,і я хочу й буду виїзжать в поле й ліс на полювання і просто пострілять ,а не ховатиму в кращом випадку в сейфу або під "стріхою " тому давайте турбуватись про свої "дупки" індивідуально.Мої діти в свої 11 та 12 років вже не чіпають залишену та розряджену зброю спеціально і знаходять мене і кажуть що я "забув" ствол ,первий тест я зробив ще років 5 тому і при цьому влучають по мішенях .інструктора з Практики це бачили на крайньому GUN OPEN DAY і неділю назад разом виїзжали на полювання та ночували в полі .Чи багато "камарадів" які в тихую мінісики ставлять можуть подібне сказать.І на останок кину "Ф1 для тих хто в окопі і чекають" вчора познайомився з своїм новим дозвільником в Дніпровському районі в м.Киеві за просрочений дозвіл склав протокол з попередженням без штрафу ,до речі там передбачено, що зброя вилучаеться і потім повертається власнику,якщо тут є люди які готові відстрілюваться від кордів чи залишаться без зброї хоч на добу ,не думаю що вирішиться так швидко це їх право ,я людину перший раз бачив, тож він знає і Георгія Учайкіна його зброя облікується в цьому ж районі і не зважаючина про свою повагу та дружні стосунки з Георгем Учайкіним закликать про бойкот дозволів при дійсному дозволі і на цей час не зовсім коректно і правильно Віталій Коломіець має "гладкоствол" а це проста адміністративка ,в армії існувало правило "роби як я",а не кинуть клич стрибаем з мосту ,а я поруч постою....

          • +3 від мене пане Андрій мені подобаеться Ваша незалежна думка та неординарне мислення,про "дрібних шкідників" я написав комент нижче тож успіхів і залишайте більше коментів, а + до карми за мною...

    • 19.08.2017 00:10
      #
      - 1 +

      Я ж фейсбуці досить розгорнуто Вам обґрунтував свою позицію. Все має свою підоснову. Кожен тип зброї має свою нішу. Аргументи з дослідженнями найвідоміших в світі статистів, я бачу, Вас також не переконали - хоч я і не нав'язують Вам свою думку. Кожному своє. Ну подобається Вам СКС в своєму первозданному вигляді - так на здоров'я. Люди ж поділяються на реформаторів і консерваторів. Любіть свій СКС таким, який він є. А я любитиму свою маненьку, але потужну цяцю. :)

  • 19.08.2017 15:22
    #
    - 1 +

    Тяга до короткостволів - теж з дитинства. Сія дитяча хороба не минула й по сей день. Шкода тільки. що законодавство не дає дозволів на цей недуг. От і ...маємо, ...те що нині маємо. А жаль.

    • В нашій країні - демократія, отже кожен обирає на свою дупу пригод на свій смак.

      Припустимо ситуацію - автор був змушений до використання зброї.

      Наразі її походження та легальність відходить на другий план проти обставин та тяжкості наслідків.

      От якби з СКС було зроблено гідний буллпапп - тоді інша справа.
      Чи компактний глушник на 12калібр, влучність та зупиняючий єфект котрого можуть виявитись кращими аніж у нарізного обрізу.

      • 21.08.2017 14:08
        #
        - 0 +

        www.youtube.com
        до одинадцятої секунди тут подивіться.
        Ось чому я не люблю булпапи. Хоча по дизайну і компоновці вони мені дуже імпонують.

  • 23.08.2017 12:19
    #
    - 0 +

    я конєшно ізвіняюсь, але як нам з вами допоможе стаття 3 Кримінального кодексу?
    Там написано по суті: злочин це те, що написано в цьому кодексі. Чи я неправильно читаю?

    • 23.08.2017 12:54
      #
      - 0 +

      Кримінальний кодекс є лише інструментом захисту законів України. Сам по собі він не є законом.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати