Мексиканські картелі почали використовувати дрони-камікадзе

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Дрон із саморобним вибуховим пристроєм.Дрон із саморобним вибуховим пристроєм.

Мексиканська федеральна поліція у жовтні 2017 року затримала чотирьох членів одного з картелів і під час огляду виявила в їхній машині дрон із саморобним вибуховим пристроєм.

Пристрій мав систему дистанційної активації, але був без системи скидання, тобто дрон підірвався би разом із бомбою.

На сьогодні звичайні споживчі дрони, через свою поцінність, стають все більш поширеними. Крім того, технічні характеристики таких апаратів постійно поліпшуються. Це робить їх привабливим інструментом для терористів або злочинців.

Члени картелю ХаліскоЧлени картелю Халіско

Учасників картелю затримали в мексиканському місті Вальтеррілья, штат Гуанахуато. Наразі за розділ зон впливу в штаті борються кілька картелів: «Картель Нового покоління Халіско», «Лос-Сетас» та «Сіналоа». Оглянувши дрон, поліцейські дійшли висновку, що він належав картелю Халіско.

Судячи з фотографії апарату, це квадрокоптер 3DR Solo, що коштує приблизно 250 доларів. Цей апарат може здійснювати політ до 20 хвилин і перевозити вантажі до 420 грам. Дрон набирає швидкість до 89 кілометрів за годину, а дальність його дії становить близько 800 метрів.

Мексиканські картелі використовують дрони приблизно з 2010 року.Мексиканські картелі використовують дрони приблизно з 2010 року.

Мексиканські картелі використовують дрони приблизно з 2010 року. Такі апарати застосовувалися для контрабанди наркотиків в США через прикордонні загородження, а також для розвідки і спостереження. До цього часу мексиканські картелі ще не застосовували дрони як апарати для ураження противника.

Раніше ми розповідали про компанію Duke Robotics, яка розробила безпілотник TIKAD, що здатен ефективно використовувати вогнепальну зброю.

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 28.11.2017 00:32
    #
    - 0 +

    В загалі то ідея лежала на поверхні, проблема, здається, лежала тільки у точності наведення, але схоже що хлопців з Халіско це не дуже турбує.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати