Африканські країни планують закупити зброю на $20 мільярдів

| За кордоном, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

Африканські країни планують закупити зброю на $20 мільярдівАфриканські країни планують закупити зброю на $20 мільярдів

У найближчі десять років країни Африки проведуть суттєве оновлення наявного парку озброєнь і військової техніки. Оновлення буде проводитися в світлі зростаючої необхідності в боротьбі з терористами та ісламістськими повстанськими рухами.

Як очікується, в найближчі десять років витрати африканського регіону на купівлю озброєнь і військової техніки перевищать $20 мільярдів.

За словами військового аналітика із Зімбабве полковника Джозефа Сібанди, деякі з європейських і американських компаній вже почали готуватися до масових постачань продукції військового призначення країнам Африки.

Зокрема, компанія Colt Defense в серпня 2013 року підписала з південноафриканським підприємством Truvelo Armory угоду про виробництво всієї стрілецької зброї марки Colt для регіональної поліції і збройних сил.

Схожий контракт також підписала південноафриканська компанія Denel зі швейцарською B&T. Підприємство з ПАР буде виробляти швейцарську зброю від пістолетів-кулеметів калібру 9 міліметрів до гранатометів калібру 40 міліметрів. Постачати цю зброю також планується поліції та озброєним силам в африканському регіоні. Крім того, Denel зможе пропонувати зброю розробки B&T на експорт за межі Африки.

У цілому наразі африканські оборонні підприємства уклали угоди про ліцензійне виробництво, співпрацю і спільну розробку з деякими великими компаніями зі Швейцарії, США, Росії, Бразилії, Малайзії та Франції.

Варто наголосити, що найбільшим гравцем на ринку поки є ПАР, однак у найближчі кілька років на світовий ринок озброєнь можуть вийти і підприємства зі Східної, Західної і Північної Африки.

Експерти зазначають, що досі витрати африканських держав на озброєння і військову техніку були невеликі, зокрема, через істотний брак коштів державних бюджетів.

Через дефіцит коштів країни воліли проводити оновлення озброєнь тільки в разі крайньої необхідності, коли їхнє використання ставало неможливим. Найбільшими постачальниками продукції військового призначення в регіон зараз є Китай і Росія.

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати