В Америці хочуть заборонити пластикову зброю

| Політики та зброя, Нелегальна зброя, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

В Америці хочуть заборонити пластикову зброюВ Америці хочуть заборонити пластикову зброю

Американські чиновники поновили закон від 1899 року про «вогнепальну зброї, яку неможливо виявити».

Якщо сенат ухвалить ці поправки, то протягом десяти років федеральним законом буде заборонено виробництво, імпорт, продаж та перевезення будь-якої зброї, яку не можливо виявити металодетектором, рентгенівським апаратом або іншими пристроями сканування.

Крім того, сенат може посилити цей документ, додавши в нього пункт про обов'язкову наявність в зброї 100 грамів металу, який неможливо відокремити.

Демократи, котрі голосували за скасування заборони, були незадоволені рішенням, і стверджували, що пластикова зброя, так чи інакше, містить металеві компоненти, які можна легко виявити.

Проте, головною невирішеною проблемою залишається зброя, яку виготовлено на 3D-принтері. Створені у такий спосіб пістолети містять лише один металевий компонент, котрий легко виокремити – набої. Таку зброю можна легко пронести навіть до найбільш стережених об'єктів.

Нині, під час виготовлення зброї із використанням пластику, виробники використовують яку-небудь металеву деталь, спеціально для того, щоб сканери змогли виявляти зброю.

Проте «роздрукувати» пістолет на 3D-принтері зможе будь-хто з необхідним обладнанням просто у себе вдома. Таку зброю в США досі не заборонили, що викликає побоювання у прихильників посилення збройового законодавства.

Технологія 3D-друку може незабаром змусити чиновників оновити застарілі закони про зброю.

1,0 1 -1 1
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати