У Мексиці дружини самооборони роззброюють поліцію, яка захищає мафію

| Самооборона | Автор: Олексій Семенович

Поліцаї, заарештовані самообороноюПоліцаї, заарештовані самообороною

Сотні озброєних дружинників штурмували мексиканське місто і заарештували членів федеральної поліції під час битви між дружинниками, кримінальними угрупуваннями і поліцією, яка, як кажуть місцеві жителі, є в союзі з членами банди.

Член групи самооборониЧлен групи самооборониЧлен групи самооборониЧлен групи самооборони

Близько 600 членів місцевих "Autodefensas", або дружин самооборони, штурмували місто Паракваро у неспокійному штаті Мічоакан вчора в спробі перебрати контроль над містом від наркокартелю Caballeros Templarios (Тамплієри). Цей бій був останнім у тривалій війні на південному заході між бандою наркоторговців і місцевими мешканцями, які кажуть, що ні місцева, ні федеральна поліція не захищає їх.

АК-47 - улюблена зброя мексиканського дружинникаАК-47 - улюблена зброя мексиканського дружинника

Невеликі групи місцевих дружинників взяли в руки зброю і об'єднали свої зусилля для штурму Паракваро, штабу банди тамплієрів, де вони заарештували поліцаїв і захопили контроль над містом збройною силою.

Поліцаї здають зброюПоліцаї здають зброю

Дружинники в'їхали до міста на чорних броньованих машинах і кричали "Не лякайтеся, ми дружинники". Повідомляється про кілька перестрілок, в результаті яких загинула, щонайменше, одна людина. Поліцаї, яких дружинники звинувачують у союзі з бандою наркоторговців, були узяті на приціл дружинниками і роззброєні, разом з іншими особами, підозрюваними у зв'язках з членами банди. На в'їзді до міста був створений контрольно-пропускний пункт.

Перші групи самооборони у штаті Мічоакан постали у лютому минулого року у громадах, де люди вважають себе незахищеними від банд наркоторговців.

Марш громадської поліціїМарш громадської поліції

У сусідньому штаті Гереро, який виробляє половину героїну в Мексиці, члени системи громадської безпеки, або громадської поліції Гереро, пройшли вчора маршем на честь першої річниці їх заснування у місті Аютла-де-лос-Лібре.

Мільйони мексиканців не почуваються в безпеці, тому узяти закон в свої руки стало для них єдиним виходом. Наркокартелі, які виробляють і продають наркотики, отримують за них мільйони доларів, через це земля, де вони виробляють опійний мак і марихуану, високо цінується і за неї часто відбуваються жорстокі сутички.

1,0 1 -1 11
Коментарів (3)

  • 08.01.2014 11:28
    #
    - 2 +

    Молодцы!

  • 08.01.2014 17:32
    #
    - 3 +

    Эх... Мечта! Мирные жители берут в свои руки свою безопасность.

  • 10.01.2014 01:14
    #
    - 0 +

    Фактично те саме треба робити у нас в Україні тільки у межах усієї країни, бо фактично з 2010 року, коли нинішній президент та конституційний суд змінили у неконституційний спосіб змінили Конституцію України, наша влада є нелегітимною. Нажаль, ми всі це проковтнули, а сьогодні маємо безлад :(


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати