Справу офіцера, який подарував помічнику Залужного гранати, передали до суду

| Кримінал, Техніка безпеки | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Державне бюро розслідувань передало до суду провадження щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ. У листопаді 2023 року він подарував гранати своєму колезі Геннадію Частякову.

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування 29 березня 2024 року. Після цього сторони захисту та потерпілих мали можливість ознайомитись з матеріалами справи.

Військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів, у той трагічний день передав загиблому вибуховий "подарунок" з гранатами на честь дня народження,
– йдеться у повідомленні Бюро.

За даними слідства, під час розпакування "подарунка" вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений, що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син зазнав тяжких тілесних ушкоджень.

ЗМІ також повідомляють, що справу передали до Печерського районного суду Києва. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.

Загибель Геннадія Частякова: що відомо

  • На день народження Геннадія Частякова його колега подарував йому дерев'яну коробку з пляшкою віскі "Black Label" та 6 гранатами. Саме одна з них і вибухнула при необережному поводженні – чоловік не знав, що вони бойові. Свідки підтверджують, що дарувальником був колега загиблого – полковник Тімченко
  • Глава МВС Ігор Клименко розповідав, що загиблий дістав подарунковий ящик із гранатами всередині й почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка: "Спершу до рук боєприпас взяв син і почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух. У квартирі поліція знайшла ще п'ять таких нерозірваних гранат".
  • У справі опитали 20 свідків  – це люди, які працюють у місці, де Частяков отримав подарунок. Було призначено понад 10 судових експертиз, зокрема, експертизи вибухових пристроїв, вибухових речовин і продуктів вибуху, дактилоскопічні, молекулярно-генетичні, судово-медичні, а також психологічну із застосуванням поліграфа.

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11244,1 Переглядів: 44 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати