ЗСУ надають перевагу радянським автоматам через брак західних патронів, - снайпер зі США

| Війна, Гвинтівки | Автор: Web admin

Український військовослужбовець з АК після повернення з передової у місті Часів Яр на Донеччині у березні 2023 року. REUTERS/Олександр Ратушняк Український військовослужбовець з АК після повернення з передової у місті Часів Яр на Донеччині у березні 2023 року. REUTERS/Олександр Ратушняк

Американський ветеран, який наразі захищає Україну, заявив, що військові його підрозділу надають перевагу автоматам радянських часів, а не сучасним західним зразкам, оскільки до них легше знайти боєприпаси, які можна захопити й в росіян. Про це пише Business Insider

Джонатан Покетт, який зараз служить в Україні снайпером, зазначив, що його підрозділ цінує автомати АК-74 під набій 5,45×39мм.

"Причина, чому саме наш підрозділ віддав перевагу АК-74, полягає в тому, що ця система зброї є в достатку як в українців, так і в росіян" - зазначив він.

За його словами, Україна, яка колись була частиною СРСР, має у арсеналі велику кількість зброї радянських часів, яка вже довгий час перебуває в країні. Він додав, що є й інші способи отримати потрібні набої до гвинтівок та зазначив, "якщо ви йдете в атаку на російські позиції і вам потрібно поповнити запаси, росіяни зазвичай мають набої калібру 5,45".

У виданні розповіли, що Покетт служить у роті "Відбірних", підрозділу бійців 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. Технічно цей підрозділ є розвідувальним, проте він також займається виконанням фронтових штурмових операцій та оборонними діями. Також відомо, що військовий був поранений у січні, тому тепер перебуває на відновленні та тренуваннях у Києві.

Покетт зазначив, що наявність великої кількості старих автоматів серед українських воїнів є проблемою планування.

"Захід надав багато західних гвинтівок під набій 5,56, але проблема полягає в тому, що українці не завжди добре консолідували ці збройові платформи в певних районах", - пояснив Покетт, маючи на увазі стандартний натовський набій 5,56х45мм.

За його словами, проблема зі зброєю, яку надають західні країни, полягає в тому, що вона здебільшого має калібр 5,56, а боєприпаси із Заходу останнім часом є дефіцитними.

Американський снайпер зауважив, що українці вже не стріляють зі своїх високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) американського виробництва, як це було раніше. Поккет додав, що через брак ракет підрозділ припинив уражати цілі, які вони вражали на початку війни.

Він наголосив, що військові його підрозділу також були змушені посилати піхоту для боротьби з невеликими групами російських військових, які наступали, а не застосовувати вогонь із закритих позицій для їхнього знищення, що наражало бійців ЗСУ на більший ризик.

Поккет підкреслив, що Україні "відчайдушно" потрібні артилерія та боєприпаси. Цього вони потребують більше, ніж сучасної техніки, серед яких і танки. За його словами, найважливішим озброєнням на фронті зараз є "боєприпаси, гранати, міни або інші типи мін, ракети, різні ракетні системи".

"Що може зробити один танк? Не так багато, як 50 000 артилерійських снарядів, 5 000 мінометних мін", - сказав він.

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати