Гайки закручуються: у квітні в Колорадо ухвалили низку анти-збройних законопроектів

| Законодавство, За кордоном | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

У квітні Палата представників штату Колорадо прийняла цілу низку законопроектів про контроль над оборотом зброї. Під заборону потрапила «штурмова зброя» та була схвалена вимога, щоб власники зброї купували страхування житла, а якщо вони захочуть продавати вогнепальну зброю, доведеться отримували два дозволи – від штату та федерального уряду.

Законопроект HB24-1292 забороняє «виробництво, імпорт, купівлю або продаж штурмової зброї та активаторів швидкого спуску». Для вогнепальної зброї, яка вже перебуває в обігу, існує виняток, але ті, хто порушить закон у майбутньому, будуть оштрафовані на $250 тис. за перше порушення, а потім на $500 тис. за кожне наступне.

Демократична більшість Палати відправила законопроект до сенату, де він має швидко бути прийнятий колегами по партії. Якщо його підпишуть, то Колорадо стане в один ряд з такими штатами, як Каліфорнія, Коннектикут, Делавер, Гаваї, Іллінойс, Массачусетс, Меріленд, Нью-Джерсі, Нью-Йорк і Вашингтон, де подібна заборона вже діє.

Також було прийнято законопроект HB24-1270, який зобов'язує власників зброї страхувати свою вогнепальну зброю, щоб покрити «збитки або шкоду, заподіяну особі, яка постраждала від випадкового або ненавмисного пострілу зі зброї».

Останній, але не менш вимогливий законопроект HB24-1353 вимагає від усіх продавців вогнепальної зброї в штаті Колорадо отримувати дозвіл від штату, а також від федерального уряду. Діяльність без цього дозволу буде вважатися некласифікованим кримінальним злочином, що карається штрафом до $250 тис.

Серед іншого, цей законопроект передбачає обов'язкову перевірку працівників за відбитками пальців кожні три роки, а також навчання щодо запобігання крадіжкам, шахрайським покупкам і продажу «особам, схильним до ризику заподіяння собі шкоди».

Щоб отримати дозвіл, продавці повинні будуть скласти іспит з цього тренінгу і проходити «випадкові і регулярні перевірки». Також передбачено, що продавці зброї мають 48 годин на те, щоб повідомити поліцію про будь-яку «підозрілу особу», яка намагається незаконно придбати вогнепальну зброю.

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11249,1 Переглядів: 47 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати