Мер Чикаго хоче ізолювати всі збройові магазини, а купівлі фіксувати на відео

| Політики та зброя, Нелегальна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Мер Чикаго Рам ЕмануельМер Чикаго Рам Емануель

Слідом за рішенням федерального суду, котре повертає збройові магазини в Чикаго, мер міста Рам Емануель пропонує запровадити для них жорсткі нормативні вимоги.

Зокрема планують вести відеофіксацію всіх продажів та заборонити розміщувати магазини на 99,5 % території міста.

Нагадаємо, що в січні поточного року суд визнав неконституційною фактичну заборону на продаж зброї в місті з 2010 року. Після цього рішення, мер запросив 6 місяців на складання списку нормативних вимог до збройових магазинів.

Через 4 місяці в офісі мера розповіли про ці нові вимоги. Магазини пропонують розміщувати в чітко окреслених районах і не ближче, ніж за 150 метрів від парковок або шкіл.

«Без сумнівів, це будуть найрозумніші та суворіші вимоги для збройових магазинів у всій країні. Все це робиться задля унеможливлення контрабанди та незаконного продажу зброї» – сказала заступник начальника штабу з громадської безпеки мерії Джейні Раунтрі.

Також, магазини будуть зобов’язані фіксувати всі продажі на відеоплівку, проводити регулярний аудит і надавати поліції плани щодо забезпечення безпеки. Крім того, поліція буде проводити перевірку документації продавця, а продажі мають бути обмежені до однієї одиниці зброї в одні руки на місяць.

У магазинів-порушників відбиратимуть ліцензію на термін до 3 років.

Незважаючи на заборону на розміщення магазинів у межах міста, котрий діяв з 2010 року, тільки за 2013 в місті було вилучено 6,800 одиниць нелегальної зброї. А в період з 2001 по 2012 – понад 50,000 одиниць.

Для порівняння, в 2012 році у восьмимільйонному місті Нью-Йорк, коли ще були відкриті збройові магазини, поліція вилучила 3,285 одиниці нелегальної зброї. А у вільному від збройових магазинів місті Чикаго, з населенням в 2,7 мільйона чоловік, у тому ж році було вилучено 7,400 одиниць нелегальної зброї.

Очікується, що ці вимоги будуть офіційно представлені публіці через кілька тижнів.

У відповідь на вимогу про відеофіксацію всіх продажів зброї в магазинах, організація «CCRKBA» виступила з пропозицією про створення картотеки з фотографіями всіх корумпованих чиказьких політиків.

«Всі ці вимоги не унеможливлять незаконне придбання зброї і не зупинять те насильство, що зробило наше місто одним з найнебезпечніших в країні» – йдеться в заяві «CCRKBA».

Коментарів (5)

  • 05.06.2014 07:48
    #
    - 3 +

    150 метров от парков и школ , 1 ствол в месяц на руки-полный бред ! Это ведь легальное оружие ! Политиканы видать визде одинаковые . Несут полный шизофренический бред , лиш бы рейтинг рос да у власти быть подольше ! Кто знает как там обстоят дела с нашим законом и что дальше делать будем ?

  • 05.06.2014 09:44
    #
    - 1 +

    У нас на картотеку корумпованих чиновників потрібна окрема будівля і не маленький штат персоналу, який буде цю картотеку спочатку збирати, а потім поповнювати. В мене таке враження що закону про зброю українцям не бачити як своїх вух. Шкода.

  • 05.06.2014 12:20
    #
    - 1 +

    Нужно прорядить ряды чиновников с помощью "черных стволов" - тогда сами захотят закон. Кому можно и ф"ку к кардану привязать.
    Да и в самом деле слишком уж много чинуш и каждого надо кормить. И кушать он не просто хлеб с маслом хочет, а и чтобы икорка присутствовала.

  • Вы видите логику - 151 метр от школы можно, а 149 уже нельзя.
    «Без сомнений, это будут самые разумные и строгие требования для оружейных магазинов в стране. Все это делается ради недопущения контрабанды и незаконной продажи оружия»
    А что, в США магазины уже начали продавать нелегальное оружие, что их так начали дрючить?

  • Имхо мэр Чикаго - полный дебил...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати