Аваков розпорядився забезпечити всі блокпости навколо зони АТО відеокамерами

| Політики та зброя, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin
По-русски

Аваков розпорядився забезпечити всі блокпости навколо зони АТО відеокамерамиАваков розпорядився забезпечити всі блокпости навколо зони АТО відеокамерами

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вчора, 13 серпня 2014 р., підписав наказ про забезпечення всіх блокпостів навколо зони проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі відеокамерами.

Про це повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

Як зазначають в МВС, метою наказу є відеофіксація всіх транспортних засобів, що в'їжджають/виїжджають з зони АТО в цілях посилення контролю за переміщенням зброї, боєприпасів та інших заборонених в цивільному побуті предметів, а також забезпечення прав громадян під час проведення огляду транспортних засобів, щоб уникнути конфліктних ситуацій.

Також, за словами радника міністра, крім відеофіксації з подальшим архівуванням даних планується ввести запис автомобільних номерів, прізвищ водіїв і марки автомобіля в спеціальні журнали на кожному блокпості з подальшим перенесенням цих даних в електронну базу даних.

Таким чином, вважають у відомстві, вдасться досягти ускладнення для терористів організації каналів перевезення зброї, боєприпасів та вибухових засобів на мирну територію України; спрощення розкриття злочинів, скоєних за допомогою вивезених із зони АТО транспортних засобів; об'єктивної фіксації процедури огляду транспортних засобів, щоб уникнути скандалів і провокацій з усіх боків.

1,0 1 -1 1
Коментарів (5)

  • Ну звичайно ,війска ситі ,одягнені в сучасні засоби захисту,озброені ХМ25 ,а не ДП 27, й мають повний котроль на землі і в повітрі всіх територій ,за одну гривню платять 13 баксів і ФРС не встига їх друкувать, щоб скупить нову світову валюту .Тоді можна й камери і дроїдів куплять .Геращенко цю ідею де поцупив: в Амстердамі в кофе хаузах чим він там пригостився, чи в Америці де не бачив жодного озброенного громадянина крім поліцейских.Помріяли-досить, новий розпил бабла як і веб камери на виборчих дільницях.

  • Прилестно...никто не напомнит сколько заработали те кто устанавливал камеры на избирательных участках, и как они помогли???))))) Осваивание бюджета-это святое)

  • 14.08.2014 23:37
    #
    - 0 +

    Камери теж потрібні.

  • 15.08.2014 07:59
    #
    - 1 +

    Ну да, конечно, камеры это мега нужный девайс. Трусы-носки-берцы солдатам купят волонтёры, а мы их видео-камерами оборудуем.

  • 15.08.2014 09:52
    #
    - 2 +

    в статье написано :
    "обеспечение прав граждан во время проведения осмотра транспортных средств"
    для осмотра не надо камер
    осмотр - это когда сотрудник мвс ходит вокруг машины и СМОТРИТ
    а вот для ДОСМОТРА И ОБЫСКА -это да
    и только под протокол - это если по закону
    хотя, если учесть, что законы нарушаются как раз сотрудниками мвс, то о чем говорить ...........


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати