Військово-патріотичне виховання

| Навчання, Воєнний туризм, Жінки та зброя | Автор: Геннадій Левітас

Дівчата та зброяДівчата та зброя

30 вересня в рамках традиційного святкування на природі «Дня туризму в Україні» в Київському університеті туризму, економіки і права було проведено спецпрезентацію військово-патріотичного характеру.

Студенти та викладачі були ознайомлені зі зразками сучасного екіпірування військових.

До їхньої уваги було представлено бронежилет Osprey MK4 з плитами 4 класу захисту та кевларовим пакетом, шолом AHC з балістичною маскою ESS, засоби маскування, прилади для спостереження на дальні відстані, спорядження для розбивки табору та виживання у природному середовищі. Ну і звичайно ж – зброя.

Бронежилет Osprey MK4Бронежилет Osprey MK4

Кожен бажаючий зміг одягнути на себе спорядження та взяти в руки бойову зброю після ознайомлення з КОДЕКСОМ СТРІЛЬЦЯ. Панували дві емоції: захват від можливості доторкнутися до справжніх елементів військового спорядження та гордість за наших бійців у зоні АТО, котрі не просто носять на собі важке тактичне екіпірування, а ще й справно ведуть бойові дії.

Крім того, під час презентації всіх бажаючих було ознайомлено з програмними цілями Української асоціації власників зброї. Навіть розгорнулась дискусія щодо нагальності прийняття Закону України «Про цивільну зброю і боєприпаси», особливо в умовах зростання терористичної загрози.

Також багато питань було поставлено щодо можливості пройти базову військову підготовку для цивільних осіб за програмою Київського легіону.

Тактична медицинаТактична медицина

Окремо потрібно сказати про презентацію складу тактичної аптечки бійця. Дівчата та хлопці отримали змогу потримати в руках військові бандажі, кровоспинні засоби, оклюзійні пластирі, шини, та навіть тренувалися накладати турнікети однією рукою. Звичайно ж, медична презентація супроводжувалася теорією застосування всіх цих засобів під час надання першої медичної допомоги на полі бою.

Резюмуючи всі враження та емоції від заходу можна сказати, що військово-патріотичне виховання – суттєва прогалина у процесі формування світогляду молоді. Держава має докладати значно більших зусиль, щоб виховати покоління вмотивованих, свідомих та патріотичних молодих громадян.

І це є базовою потребою для створення країни злагоди і взаємоповаги, країни громадян, здатних та вмотивованих до збройного захисту Батьківщини, країни вільних людей, які мають зброю.

Студенти та зброяСтуденти та зброя

0,777777777778 1 -1 9
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати