Травматична зброя в Україні подорожчала майже втричі

| Нелетальна зброя, Травматична зброя та спецзасоби | Автор: Web admin
По-русски

Травматична зброя в Україні подорожчала майже втричіТравматична зброя в Україні подорожчала майже втричі

В Україні майже в три рази подорожчали не лише пістолети, а й набої.

Пересічно один патрон додав у ціні від 7 до 10 гривень. Вартість травматичного пістолета Макарова зросла з трьох до десяти тисяч гривень.

Цю інформацію також підтверджує голова Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін. З його слів, на сьогодні за травматичний пістолет потрібно віддати як мінімум 500 доларів.

Експерт зазначає, що в Україні існує величезна корупційна схема, побудована на продажу цих пістолетів з великим накручуванням, а також видачею дозволу на цей тип зброї.

"Спочатку купуються бойові пістолети в Міністерства внутрішніх справ за ціною в 10 доларів, їх переробляють у травматичні ще за 20 доларів, а потім ми їх бачимо у магазинах за 500 доларів. Більш того, обмеження, що діють на придбання цієї зброї, передбачають обов'язковий хабар за право придбати цю зброю, і загалом хабар становить 500 доларів. На одному травматичному пістолеті заробляють 1000 доларів", – сказав Учайкін.

За підрахунками Асоціації, таким чином в Україні було реалізовано приблизно 300 тисяч пістолетів. Водночас, експерт називає травматичний пістолет злом. З його слів, саме ця зброя не ідентифікується за стандартами балістики.

"Для ідентифікації зброї, потрібна куля і гільза, на яких після пострілу залишаються характерні для кожного пістолета індивідуальні відбитки від ударно-спускного механізму та від проходження через канал ствола. Відповідно на тому шматочку гуми, котрий вилітає з травматичної зброї, не залишається жодних подряпин", – пояснив експерт.

Як повідомляють продавці збройових магазинів, в Україні подорожчали не тільки пістолети, а й набої. В середньому один патрон додав у ціні від 7 до 10 гривень.

"Це штучно створена ситуація. Раніше патрон 7,62×39 мм коштував три гривні, а сьогодні його вже купиш не менше ніж за 13 гривень", - сказав експерт.

1,0 1 -1 4
Коментарів (10)

  • 22.10.2014 15:46
    #
    - 3 +

    всё цены подорожали ещё пол года назад! учитывая что АКМС, ИБИС, покупает старого военного образца, который продают на утиль по 264 грн за автомат! они его покупают, переделанный за 1000грн и продают по 15 000!!! простите это не в три раза! и это начал магазин именно ИБИС!!!! Цены такие лупить! а потом и все остальные магазины подтянулись! они итак АКМС продавали за 5 000 - 6 000 грн раньше! а это уже в 5 раз накрутка! ну тупо не на чём! а сейчас в 15 раз! учитывая что он ещё и с обрезанным шипталом автоматического огня!

    • 22.10.2014 16:01
      #
      - 2 +

      Я предлагаю объявить байкок-игнор, магазинам ИБИС!!! Лично я так и сделал!!! Есть очень хороший и сравнительно, адекватный по ценам магазин, САФАРИ АРМС! На бульваре дружбы народов! Ну тупо через дорогу от ИБИСА!!! Это не реклама, упаси господи! Я там патроны покупаю! да и автомат точно такого-же года с одного ящика, считай что и ИБИС доставал, стоит 12 000 грн! я думаю разница уже видна! А то что мне в ИБИСе дед втирал, что у них там не военный образец а охотничий, так у них и такой и такой есть я ему говорю) а он мне дальше, что типо у охотничего, ресурс ствола меньше) хахахахаха))))) я ему говорю что там и такой и такой, он мне втирает дальше, что бы я брал за 15.600грн! я покрутил пальцем у виска и пошел, перешел дорогу спустился к магазину, САФАРИ купил 5 пачек патронов 12 того калибра 28 г - 6 за 5.77грн, один! по ржал с ИБИСА и поехал домой, довольный) так что делаем выводы! да эти патроны что я брал по скидке! им 7 лет! НО! я вам клянусь я уже выстрелил штук 600 и друзья мои тоже! и ни-одной осечки не-было! был случай что свистнул патрон! но на него попала вода, скорее всего, на охоте по утке, патроны федерал, я и уток стрелял ими и по мишеням!) супер) Это не рекламам!)

  • 23.10.2014 17:37
    #
    - 0 +

    Мало того что и так "Г" эти травматики,так еще и цена ни..уясебе!!!!С каких так взвинчена?уроды !!!!

  • 23.10.2014 21:05
    #
    - 1 +

    Догонять до $1000,а потім дозволять...Коли вони всі повиздихають?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати