Запорізький УБОЗ ліквідував найбільший канал постачання зброї із зони АТО

| Нелегальна зброя, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Наразі вилучену зброю та боєприпаси направлено до НДЕКЦ ГУМВС області для проведення дослідження.Наразі вилучену зброю та боєприпаси направлено до НДЕКЦ ГУМВС області для проведення дослідження.

Аби зафіксувати докази злочинної діяльності членів ОЗГ, правоохоронці здійснили понад 50 обшуків на території кількох регіонів держави. Серед вилученого – кілька десятків одиниць вогнепальної зброї, більше сотні гранат, глушники, снайперські приціли тощо. Члени ОЗГ затримані.

Учасники організованої злочинної групи з транснаціональними та міжрегіональними зв’язками упродовж березня-листопада поточного року налагодили канал постачання із зони проведення антитерористичної операції вогнепальної зброї та боєприпасів, які в подальшому збували в Запорізькій, Одеській, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській та Київській областях, а також поставляли до країн ближнього зарубіжжя.

На слід торгівців зброї вийшли оперативники Управління по боротьбі із організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області. У подальшому до документування незаконної діяльності угруповання приєдналися працівники УСБУ в Запорізькій області.

Спільники добре розумілися на зброярській справі, мали необхідні навики з переобладнання та ремонту зброї, а також володіли всім необхідним для цього обладнанням.Спільники добре розумілися на зброярській справі, мали необхідні навики з переобладнання та ремонту зброї, а також володіли всім необхідним для цього обладнанням.

Спільними зусиллями правоохоронці задокументували 6 фактів продажу учасниками групи нелегальної зброї. Зокрема, зловмисники збули 2 автомати АК-47, автомат АКС, 8 гранат та майже півсотні патронів різних калібрів.

Спільними зусиллями правоохоронці задокументували 6 фактів продажу учасниками групи нелегальної зброї. Спільними зусиллями правоохоронці задокументували 6 фактів продажу учасниками групи нелегальної зброї.

Слідчим управлінням за матеріалами УБОЗ внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Працівники міліції встановили, що до складу злочинної групи входило 10 чоловіків, які проживали в різних населених пунктах Запорізької, Київської та Одеської областей.Працівники міліції встановили, що до складу злочинної групи входило 10 чоловіків, які проживали в різних населених пунктах Запорізької, Київської та Одеської областей.

Працівники міліції встановили, що до складу злочинної групи входило 10 чоловіків, які проживали в різних населених пунктах Запорізької, Київської та Одеської областей. Всі вони різного віку, однак їх поєднувало любов до зброї та бажання заробити.

Спільники добре розумілися на зброярській справі, мали необхідні навики з переобладнання та ремонту зброї, а також володіли всім необхідним для цього обладнанням.

У проведенні обшуків для найбільшої оперативності оперативникам УБОЗ допомагали також працівники кримінального блоку Запоріжжя та Одещини.У проведенні обшуків для найбільшої оперативності оперативникам УБОЗ допомагали також працівники кримінального блоку Запоріжжя та Одещини.

Фінальний етап реалізації пройшов 4 листопада. Одночасно проведено 56 обшуків на території м. Києва, Запорізької, Одеської, Херсонської, Харківської, Дніпропетровської та Київської областей. У проведенні обшуків для найбільшої оперативності оперативникам УБОЗ допомагали також працівники кримінального блоку Запоріжжя та Одещини.

Зокрема, зловмисники збули 2 автомати АК, автомат АКС, 8 гранат та майже півсотні патронів різних калібрів.Зокрема, зловмисники збули 2 автомати АК, автомат АКС, 8 гранат та майже півсотні патронів різних калібрів.

В результаті правоохоронці вилучили арсенал зброї: 5 гранатометів, 4 кулемета Дехтярьова, 15 автоматів Калашникова, 15 гвинтівок Мосіна,  обріз мисливської рушниці, пістолет Glock, пістолет Beretta, пістолет Маузер, пістолет ТТ, 3 пістолета Макарова, пістолет Зоракі, револьвер типу Наган калібру 7,62 мм, револьвер (Smith & Wesson) 38 калібру та 124 гранати (РГД, Ф-1 та РГО).

УБОЗ ліквідував найбільший канал постачання зброї із зони АТО

Крім того, вилучено протитанкову міну, 2 кг тротилу, 2 кг гексогену, 28 артилерійських снарядів, 23 крупнокаліберних снарядів, 3,4 тисячі набоїв до різної зброї, електродетонатори для тротилових шашок, запали до гранати, порох, глушники, снайперські приціли та інше.

Також правоохоронці вилучили більше 1 кг марихуани, 13,5 тисяч гривень, 2,7 тисяч доларів США та 320 євро.

Наразі вилучену зброю та боєприпаси направлено до НДЕКЦ ГУМВС області для проведення дослідження.

Всі фігуранти затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Також працівниками УБОЗ спільно з УСБУ в Запорізькій області здійснюється перевірка затриманих на предмет їх участі в незаконних озброєних формуваннях, в тому числі – причетності до діяльності організованих злочинних груп екстремістської та сепаратистської спрямованості, вчинення диверсійних чи терористичних дій.

1,0 1 -1 1
Коментарів (4)

  • 06.11.2014 13:56
    #
    - 0 +

    Ох ты ж боже ж мой...
    Вот как только встречаешь на данном сайте какую-нибудь статью, написанную безалаберным журналистом, не в зуб ногой в оружии, с каким нибудь "желтым заголовком" так и видишь - статью разместил "Автор: Web admin".
    Господи, да не стыдно вам, считай на профильном сайте, постить явные ляпы? Ну хоть бы правили, либо ремарки делали!

    "автомат АК-47, пистолет-пулемет SZ-26, пулемет Дехтярева, гранаты Ф-12... "

    О какой оружейной культуре можно говорить у посетителей, если "официальные лица" даже не заморачиваются?!

    • 06.11.2014 14:08
      #
      - -1 +

      Это же просто новости. Не принимайте так близко к сердцу.

  • 06.11.2014 19:24
    #
    - 3 +

    В Америке массовое бутлегерство сумели искоренить лишь отменив сухой закон. )))

  • 07.11.2014 07:28
    #
    - 1 +

    Избавились от конкурентов.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати