Диверсантам на звільнену територію Донбасу зброю везуть дівчата-кур'єри

| Нелегальна зброя, Тероризм, Жінки та зброя | Автор: Web admin
По-русски

Зброю в сумці на громадському транспорті упродовж вересня-жовтня перевозила 26-річна дівчина-кур'єрЗброю в сумці на громадському транспорті упродовж вересня-жовтня перевозила 26-річна дівчина-кур'єр

Співробітники УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області виявили канал поставки зброї і вибухових речовин з території, контрольованої бойовиками "ДНР", в Добропільський район і перекрили джерело фінансування терористів

Як повідомили у прес-службі донецької міліції, у цій справі затримані двоє мешканців м. Білозерське.

Зброю - автомати Калашникова в розібраному вигляді і гранати - в сумці на громадському транспорті упродовж вересня-жовтня перевозила у м. Білозерське 26-річна дівчина-кур'єр "ДНР". Небезпечний вантаж вона передавала своєму знайомому, 35-річному жителю м. Білозерське, який забезпечував його незаконне зберігання.

У планах бойовиків був відбір людей в створювану розвідувально-диверсійну підпільну організацію для проведення терористичних актів в українських містах з метою дестабілізації обстановки та залякування мирного населення.

У зворотному напрямку кур'єр везла гроші, отримані від незаконного збуту частини вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин, і в Донецьку передавала їх бійцям так званої "Російської православної армії", яка воює на боці самопроголошеної республіки.

В ході огляду місця проживання зберігача зброї, в його гаражі, оперативники вилучили 1 автомат Калашникова, 6 гранат (РГД -5 і Ф-1), 3 споряджені магазини до автоматів, 2 пістолети і близько 400 патронів. Тут же співробітники міліції виявили та вилучили
500 г речовини рослинного походження.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим особам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.260 "Участь у складі незаконних воєнізованих або збройних формувань у нападах на підприємства, установи, організації або громадян, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків", ч.1 ст.263 "Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу" та обрання ним запобіжного заходу у вигляді арешту.

Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Коментарів (1)

  • 28.11.2014 14:43
    #
    - 6 +

    15-ти лет мало. Надо, чтоб предназначенные им передачки охранники продавали, а вырученные средства шли на нужды нашей армии.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати