"Якби журналісти мали б зброю, трагедію в Charlie Hebdo можна було б уникнути" - Дональд Трамп

| За кордоном, Законодавство, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

Дональд ТрампДональд Трамп

Американський мільярдер Дональд Трамп заявив, що трагедії в Парижі, де відбувся напад на редакцію тижневика Charlie Hebdo, могло б не бути, якби журналісти були озброєні.

Про це бізнесмен написав у своєму Twitter.

За словами Трампа, якби ці люди мали із собою зброю, у них, принаймні, був би шанс. Однак, як пише мільярдер, у Франції діють жорсткі обмеження на носіння зброї, тому люди в редакції не були спроможні захистити себе.

Твитттер Дональда ТрампаТвитттер Дональда Трампа

«Пам'ятайте, коли зброя поза законом, тільки злочинці будуть озброєні! – написав Трамп у своєму мікроблозі, – хіба ж це не дивно, що трагедія сталася у країні, де діє одна з найжорсткіших систем контролю за обігом зброї у світі?»

Ці висловлювання мільярдера викликали бурхливе обговорення та негативну реакцію у декотрих користувачів соціальної мережі.

Твитттер Дональда ТрампаТвитттер Дональда Трампа

Французьке збройове законодавство засновано на Декреті 95-589 від 6 травня 1995 року. Декрет заборонив до цивільного обігу всю армійську зброю (як вогнепальну так і холодну), а також носіння пістолетів і револьверів без ліцензії, що видається в окремих випадках.

Щоб придбати пістолет чи револьвер, потрібен дозвіл префектури поліції або жандармерії. Охочі отримати зброю повинні зареєструватися у Французькій стрілецькій федерації, пройти повне медичне обстеження та поліцейську перевірку на благонадійність.

Дозвіл видається на зберігання зброї вдома задля самооборони і діє три роки, після чого власник наново проходить процедуру.

1,0 1 -1 9
Коментарів (10)

  • 09.01.2015 14:09
    #
    - 2 +

    Умные мысли умного человека.
    Интересно, что ещё должно произойти, чтоб те, кто выразил "негативную реакцию", в конце концов осознали объективную необходимость владения оружием всеми вменяемыми гражданами?

    • 09.01.2015 18:28
      #
      - 0 +

      они должны оказаться на месте тех 12 жертв. Наверное.

    • 10.01.2015 18:54
      #
      - 0 +

      Солидарен с Владимиром, но мертвые выводы уже не сделают. Увидеть как фанатик при нем режет человека как свинью - от уха до уха. И когда он будет просыпаться в холодном поту от воспоминаний может связь между синапсами наладятся и поведется анализ ситуации, и есть вероятность что включится МОСК.

  • 09.01.2015 14:15
    #
    - 0 +

    Как бы это не цинично звучало, но желающим вооружиться нужно поскорее воспользоваться моментом.

  • 09.01.2015 14:48
    #
    - 5 +

    Парадокс в том, что их правительство после этого еще больше ужесточит оборот оружия...

    • 09.01.2015 17:28
      #
      - 0 +

      Не парадокс, а стандартная логика любой власти.
      Любое правительство боится своего народа.
      А если власть не справится и люди ей предъявят? Лучше, чтоб они были максимум с гладкостволом. А если не будут предъявлять чинушам, а пойдут творить справедливость? Так и эдак плохо для них.

  • 09.01.2015 15:00
    #
    - 3 +

    Баттхерт хоплофобов под высказываниями Трампа не менее ценен, чем сами его высказывания.

  • 09.01.2015 21:30
    #
    - 0 +

    Решаем проблемы с военкоматом

  • 10.01.2015 19:09
    #
    - 1 +

    Да после пожара и фаллос - бронсбойт. Наличие оружия ещё не факт умения его использовать раз. Два Не зелёные новички под бухачем совершили нападение, отсюда наличие тактики три. Четыре - необходимо понимать тактику противника, чтобы ей противопоставить свою контр тактику.

    При близком контакте вероятность того что я заберу ствол весьма велика. Ради интереса давал людям на боевом взводе пневмат с моделированием ситуации нападения, и благополучно его забирал.

    ИХМО наличие только короткоствола без навыков обращения может сыграть злую шутку с владельцем. Можете спросить в отделении травматологии скольким охранникам доставали пневматы из соотвецтвуещей дырки.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати