AMSTAF - автономна платформа для прикордонних завдань

| Технології | Автор: Web admin
По-русски

AMSTAF - автономна платформа для прикордонних завданьAMSTAF - автономна платформа для прикордонних завдань

Якщо держава знаходиться у поганих стосунках зі своїм сусідом, то військові, які охороняють кордон, постійно наражаються на небезпеку.

Щоб уникнути невиправданих втрат, такі країни як Ізраїль та Південна Корея почали використовувати автономних наземних роботів-охоронців.

Шістьом колесам дають рух два тихі гібридні електричні двигуни, котрі достатньо потужні для руху по схилах до 45 градусів.Шістьом колесам дають рух два тихі гібридні електричні двигуни, котрі достатньо потужні для руху по схилах до 45 градусів.

Приватна ізраїльська фірма Automotive Robotic Industry Ltd. виготовила AMSTAF на базі платформи ARGO. Розміри цього робота-амфібії – 3,2 метра в довжину і майже 2 метри в ширину. Шістьом колесам дають рух два тихі гібридні електричні двигуни, котрі достатньо потужні для руху по схилах до 45 градусів.

AMSTAF набирає швидкість до 50 км/год. по рівній місцевості та 4,2 км/год. по воді. Робот здатний перевозити понад 300 кг обладнання та буксирувати додатковий вантаж вагою до 450 кг. Крім того, низький тиск в шинах допомагає уникати детонації саморобних вибухових пристроїв та протипіхотних мін.

Робот здатний перевозити понад 300 кг обладнання та буксирувати додатковий вантаж вагою до 450 кг.Робот здатний перевозити понад 300 кг обладнання та буксирувати додатковий вантаж вагою до 450 кг.

AMSTAF керується дистанційно на відстані до 14 км або може бути запрограмований для автономної роботи. На одній зарядці машина може працювати увесь день. У режимі патрулювання робот автоматично виявляє та ідентифікує загрозу за будь-яких погодних умов.

Платформа може бути використана для цілої низки інших завдань, залежно від набору обладнання: боротьба із заворушеннями, знешкодження бомб, перемовини про звільнення заручників, та навіть замінювати спецназ. На робота можна встановити пристрої несмертельного ураження на кшталт тазерів, установок для стрільби сітками, розпилювачів сльозогінних газів. Також AMSTAF може транспортувати речі піхотних груп, його дії керуються за допомогою голосових команд.

Платформа може бути використана для цілої низки інших завдань, залежно від набору обладнанняПлатформа може бути використана для цілої низки інших завдань, залежно від набору обладнання

Також платформу можна перепрограмувати на постачання розосереджених на місцевості групи солдатів, на носіння та запуск керованої зброї або на транспортування поранених солдатів у безпечне місце.

Восени минулого року невелика кількість AMSTAF вже почала патрулювати північні кордони Ізраїлю, замінивши на лінії вогню більше ніж 100 солдатів. Також вони використовуються для розвідники на кордоні по 38-ій паралелі.

AMSTAF -- Autonomous, Robotic Security Vehicle

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати