Представники ЄС увійдуть до міліції, прокуратури та СБУ

| Політики та зброя, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Рада ратифікувала угоду з ЄС щодо реформ сектора безпеки.Рада ратифікувала угоду з ЄС щодо реформ сектора безпеки.

Верховна Рада України на засіданні в середу, 4 лютого, підтримала законопроект про ратифікацію угоди між Україною та ЄС щодо статусу консультативної місії Євросоюзу з реформування сектора цивільної безпеки (КМЄС).

За документ у першому читанні і в цілому проголосували 272 депутати.

Зокрема, угода передбачає роботу в Україні місії ЄС, яка допомагатиме реформувати сектор безпеки країни. Представники Євросоюзу серед іншого будуть займатися моніторингом законодавства у сфері реформування сектору безпеки, підтримувати ці реформи шляхом проведення тренінгів та навчання персоналу органів державної влади.

Відомства України, яких торкнеться діяльність Місії - Міністерство внутрішніх справ, включаючи міліцію і Національну гвардію, Прокуратура, Служба Безпеки та Державна прикордонна служба України.

На початковій стадії польові офіси Місії будуть розташовані в ключових регіонах, зокрема, Одесі, Харкові, Львові та інших містах.

Передбачається, що до персонального складу КМЄС увійдуть близько 100 іноземних експертів в галузі правоохоронної діяльності, судочинства, захисту прав людини.

Фінансування діяльності Місії здійснюється за рахунок бюджету ЄС та добровільних внесків держав-членів. Мандат Місії триватиме 2 роки, на її роботу в ЄС виділять 13,1 млн євро.

Як раніше повідомлялося, Верховна Рада України підтримала в першому читанні зміни до законів щодо діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства України з питань запобігання корупції.

Законопроектом, серед іншого, пропонується процедура цивільної конфіскації майна, нажитого незаконним шляхом.

Коментарів (5)

  • 05.02.2015 15:28
    #
    - 0 +

    У нас бы так...

  • 05.02.2015 19:46
    #
    - 0 +

    А мне вот что-то фильм "1612" вспомнился, споры бояр, кого поставить новым царем: "- Давай гишпанца - он про ближние наши дела ничего не знает..."

    Кого угодно допустить, абы не обычных людей своей страны, т.н. "быдло" с их государственной точки зрения.

    • досить часто "обичниє люді" стають свиньми як тільки до старого корита допадуться :)

      • 06.02.2015 11:32
        #
        - 0 +

        Это так. Потому что новый человек попадает в старую систему. Много же людей несут с собой новую.

        • 09.02.2015 11:19
          #
          - -1 +

          Не надо рассуждать про систему,-по прочтению материала нуно попрыгать и поорать матом в сторону преза далекой северной страны, мыздобулы и... катарсись.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати