Двоє морських піхотинців США знешкодили терориста у поїзді Амстердам-Париж

| Самооборона, Тероризм | Автор: Web admin

Знешкоджений терористЗнешкоджений терорист

Один з пасажирів швидкісного потягу, що їхав за маршрутом Амстердам-Париж, відкрив вогонь з вогнепальної зброї по іншим пасажирам. Інцидент стався увечері п’ятниці, 21 серпня, коли потяг перебував на території Бельгії.

Попри те, що зловмисник був озброєний, пасажирам потягу вдалося своєчасно його знешкодити та запобігти ще більшій кількості жертв. Унаслідок стрілянини двоє пасажирів зазнали поранень.

Згідно з наявними даними, вогонь відкрив 26-річний марокканець. Підозрюваний підтримував зв’язки з радикальними ісламістськими угрупованнями. До свого переїзду до Франції він прожив рік в Іспанії. Крім того, є дані, що він побував також і в Сирії.

Терориста знешкодили двоє морських піхотинців армії США, що були у цивільному. Вони ж і передали його французькій поліції одразу після прибуття потягу на територію Франції. За словами міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казньова, який подякував американцям, вони попередили цим, ймовірно, "жахливу драму".

Представники бельгійської влади говорять про теракт. Натомість французькі правоохоронці більш обережні у висловлюваннях, вказуючи на той факт, що мотиви та особа зловмисника ще достеменно не встановлені. З посиланням на джерела серед слідчих зазначається, що у зловмисника вилучили автомат Калашникова, автоматичний пістолет, дев'ять магазинів та ніж.

Злочинець поранив одного пасажира пострілом з автомата, а другого ножем. Спочатку речник МВС Франції заявляв про небезпечні для життя важкі поранення двох пасажирів. Однак згодом повідомили, що життю поранених нічого не загрожує. Наразі розслідуванням випадку займається антитерористична прокуратура Франції.

Американські солдати запобігли теракту у Франції

Французька влада подякувала американцям за знешкодження нападника у потязі

1,0 1 -1 6
Коментарів (7)

  • 22.08.2015 20:37
    #
    - 0 +

    Не морпехи они ))

  • 22.08.2015 21:18
    #
    - 1 +

    "...у зловмисника вилучили автомат Калашникова, автоматичний пістолет, дев'ять магазинів та ніж."
    Не можу зрозуміти, як маючи таке озброєння і наміри вбивати, примудритися дати себе роззброїти поранивши тільки двох людей? Якийсь терорист недолугий...

    • 25.08.2015 12:18
      #
      - 0 +

      со стороны всегда легко судить, есть куча факторов ,влияющих на действия человека в той или иной ситуации.

  • 22.08.2015 21:19
    #
    - 3 +

    Je suis US MC

  • 23.08.2015 00:21
    #
    - 0 +

    Ooh Rah

  • 31.08.2015 13:12
    #
    - 0 +

    "двоє морських піхотинців армії США"

    очередной эпик фэйл в исполнении журналистов...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати