Обама планує обмежити продаж зброї у США: для чого громадянам зброя?

| Політики та зброя, За кордоном | Автор: Web admin

Мітингувальники у штаті ОрегонМітингувальники у штаті Орегон

Президент США Барак Обама має намір посилити правила продажу зброї. Про це у вівторок, 5 січня, повідомляє прес-служба Білого дому. У повідомленні зазначається, що для введення нових правил до уваги береться велика кількість загиблих за останні десять років – до 100 тисяч.

Плануються перевірки службами безпеки біографій як продавців, так і покупців зброї. З цією метою передбачається збільшення штату співробітників спецслужб на 200 осіб, для чого Обама планує запитату у Конгресу додаткові 500 мільйонів доларів.

"Мета цих заходів – тримати злочинців подалі від вогнепальної зброї", – прокоментувала заплановані нововведення міністр юстиції США Лоретта Лінч.

Законодавча ініціатива дозволить закрити прогалину у законі, завдяки якій покупці можуть уникнути перевірок, – якщо зброя купляється на юридичну особу. Також планується поширити дію нових правил на осіб з психічними захворюваннями.

5 січня Обама планує у телеефірі особисто пояснити свою позицію.

"Немає іншої політичної теми, яка викликала б таке занепокоєння у президента, як насильство із застосуванням зброї у нашій країні", - заявила Валері Джарретт, одна з радниць Обами.

Нагадаємо, президент США раніше уже пропонував посилити правила продажу зброї, однак його пропозиція не була ухвалена республіканською більшістю у Конгресі.

* * *

У яких випадках і для чого американці використовують зброю - одне з питань, що виникає на тлі подій у штаті Орегоні. Там місцеві фермери захопили адміністрацію заповідника. Нещодавно протестувальники розповіли про свої вимоги. Головна з них – аби уряд повернув фермерам землі.

Ось що американські ополченці розповіли про свої вимоги

Коментарів (5)

  • 05.01.2016 13:31
    #
    - 5 +

    ну приехали ) неужели укринизируют америку в плане запрета легального оружия, что бы криминал не дай Бог, не купил легальный ствол в магазине? вызывает ехидную ухмылку.

  • Обама старается, аж пыхтит. Как фразу про оружие ляпнет, так народ в Штатах оружие разгребает. Все производители и продавцы оружия и NRA уже наверняка свечки с телеграфный столб за его здоровье в церквях поставили. И ведь сейчас одно говорит, а уйдет в отставку - пойдет оружием торговать.

  • 05.01.2016 22:53
    #
    - 0 +

    Обмежувати продаж зброї, це те саме що намагатись обмежувати продаж алкоголю чи тютюну.
    Якщо держава хоче зменшити розповсюдження зброї, то її не потрібно забороняти, а потрібно вести роз'яснювальну роботу. Піднімати збройову культуру, та намагатися зробити так, щоб у людей була менше тяга до будь - якого насильства. Адже агітація проти паління привела до своїх результатів!
    А намагатися обмежити продаж вогнепалу у країні де його просто мільйони на руках, імхо це не вихід із ситуації, а звичайний піар - хід.

    • 05.01.2016 22:55
      #
      - 0 +

      P.S. Рівень продажу зброї у США знову злетить до хмар. ☻

  • 06.01.2016 22:51
    #
    - 0 +

    Конгресс пошлет его "на". Запомните этот твит.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати