Розпочато виробництво нової гармати CTWS під телескопічні боєприпаси

| Військова зброя та техніка, Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin
По-русски

CTWS і телескопічні боєприпасиCTWS і телескопічні боєприпаси

Франко-британський консорціум CTA International почав серійне виробництво нової гармати CTWS калібру 40 міліметрів. Ця зброя призначена для стрільби новими телескопічними боєприпасами.

Перші 515 гармат серійного виробництва вже надішли на озброєння міністерства оборони Великобританії.

Телескопічний боєприпас – це снаряд, який частково або навіть повністю «втоплений» в пороховий заряд у гільзі. Завдяки такому компонуванню можна значно зменшити розміри боєприпасу, порівняно зі звичайними снарядами. Виробництвом телескопічних набоїв для CTWS займається британська компанія BAE Systems.

Боєприпаси для гармат CTWSБоєприпаси для гармат CTWS

Для гармат CTWS було розроблено шість типів боєприпасів: два навчальні, бронебійні, для підриву в польоті, заперешкодної дії, а також снаряди, призначені для ураження цілей в повітрі.

Створення нової гармати CTWS розпочали ще в 90-х роках. Її планували встановлювати на французькі і британські бойові машини замість звичайних 30-міліметрових гармат. Створення гармати CTWS проходило з перериванням фінансуванням, через що терміни розробки і початок серійного виробництва значно затягнувся. Перший прототип гармати був представлений ще в 1991 році.

Інфографіка з описанням можливостей гармат CTWSІнфографіка з описанням можливостей гармат CTWS

CTWS отримала нову систему заряджання з обертовим механізмом у казенній частині. У ній снаряди подаються під кутом 90 градусів до поздовжньої площини ствола. Завдяки такій конструкції розробникам вдалося зменшити час вибору типу боєприпасів під час стріляння, а також збільшити місткість боєкомплекту.

Eurosatory 2014 CTA International 40 Cased Telescoped Armament System (40 CTAS) 2.0

Маса гармати становить 340 кілограмів при загальній довжині 3,4 метра і довжиною ствола 2,8 метра. Ця зброя може вести вогонь зі швидкістю 200 пострілів за хвилину. Ефективна дистанція для стрільби CTWS – 2,5 кілометра, а максимальна – 5 кілометрів. На вибір типу боєприпасів під час стріляння і його заміну автомату нової гармати необхідно приблизно три секунди.

Британські військові планують встановлювати нову зброю на бойові машини Ajax та Warrior. Крім того, консорціум CTA International планує поставляти гармати CTWS країнам-учасницям НАТО.

1,0 1 -1 5
Коментарів (1)

  • 24.03.2016 20:58
    #
    - 0 +

    Имхо, акцент неправильный. Важно не то, что снаряд утоплен в гильзе (это еще в начале века в патронах для Нагана реализовали), а то, что это первое серийное орудие с полимерной гильзой.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати