Кілька порад про самооборону в автомобілі

| Навчання, Самооборона, Техніка безпеки | Автор: Web admin
По-русски

Користуватися кобурою зручно, коли ви стоїте. Але так чи легко дістати зброю, сидячи пристебнутим за кермом автомобіляКористуватися кобурою зручно, коли ви стоїте. Але так чи легко дістати зброю, сидячи пристебнутим за кермом автомобіля

Що робити, якщо ви застрягли на світлофорі, і до автомобіля підходить озброєний злочинець? На курсах цей аспект самооборони часто не освітлюють, але в наш час він став актуальним для всіх автолюбителів, у яких є зброя.

Пропонуємо до вашої уваги кілька порад, які, можливо, допоможуть у такій ситуації.

Перше:

Важливо завжди їздити із закритими на замок дверима і піднятим склом. Не всі їздять на нових іномарках з кондиціонерами, і не у всіх двері закриваються автоматично. Але безпека – понад усе, і водієві варто пильнувати, щоб при зупинці автомобіля ніхто не зміг відкрити двері зовні, або просунути руку через вікно.

Друге:

При зупинці автомобіля на світлофорі потрібно залишати собі запасний вихід на випадок нападу.

Третє:

Важливо тренуватись витягувати зброю з положення сидячи.

Але тут потрібно враховувати такі зауваження:

– Поясна кобура буде прикрита одягом, до того ж на неї тиснутиме ремінь безпеки. Часто ремінь безпеки тисне на кнопку викидання магазину. І якщо у зброї є запобіжник від пострілу при невставленому магазині – у вас будуть проблеми.

– Витягувати зброю з кобури на щиколотці буде зовсім непросто. До того ж, на якусь мить дуловий зріз зброї буде спрямований на стрільця, а в стресовій ситуації трапитися може всяке.

– Якщо зброя зберігається в сумці – у вас буде мало шансів скористатися нею. Витягнути пістолет із сумки в стресовій ситуації буде непросто, та й де зберігати цю сумку?

– Засувка на кобурі може унеможливити витягання зброї з положення сидячи.

Четверте:

Стрільба з автомобіля відрізняється від стрільби на відкритому просторі:

– Вам не вдасться повністю випрямити руки і прицілитися, тому доведеться стріляти навскидь;

– Скло справляє вплив на кулю. Але якщо противник стоїть поблизу – цей вплив буде незначним.

– Вам в очі може потрапити скло і ви, можливо, навіть вдихнете осколки.

Виконуйте вправи з кобурою і зброєю, поміркуйте над тим, як будете захищатися всередині автомобіля, і ви обов'язково навчитесь успішно протистояти злочинцям у такій ситуації.

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 1795 , Коментарів: 6 - 6 +
0,75 1 -1 8
Коментарів (6)

  • 18.04.2016 11:10
    #
    - 1 +

    Статья - вода "ни о чем"...

    • 18.04.2016 12:45
      #
      - 1 +

      Враховуючи заборону на короткоствол - тим більше

      • 18.04.2016 14:13
        #
        - 2 +

        Не правда - Зоряну Шкіряку, Кулівлоба та іншим, згодиться.... :) У них свої правила на короткоствол

  • 19.04.2016 04:00
    #
    - 3 +

    Купите нож вроде Bahco 2444 и повесьте на замок ремня безопасности, ну или рядом. Выстегиваетесь из ремня почти автоматически, поэтому и нож нащупаете быстро. Стоит копейки, а когда-нибудь может спасти жизнь или в случае нападения или ремень после аварии с себя срезать. Ну и в машине нож никогда не помешает.

    • 19.04.2016 13:40
      #
      - 1 +

      Так и езжу - возле замка нож, в дверной карте - баллон с перцем. Позволяет быстро и практически незаметно снаружи достать то или другое.

  • 25.04.2016 12:46
    #
    - 1 +

    Описана ситуація: до автомобіля підходить озброєний злочинець. Вирішення - стріляти в нього першим діставши при цьому статтю + купу травм + глухоту? Стріляти ще до того, як я дізнаюся, що це (можливо) не злочинець, а співробітник СБУ. Або, якщо і злочинець, то він можливо просто хоче попросити прикурити або запитати як проїхати до будівлі кабміну ))
    Тут правильно пишуть, що простіше завести собі більш захищену машину, ніж вогнепальну зброю. На світофору ставати так, щоб можна було маневрувати і виїхати з затору. Схожі ситуації описані в цій статті - forum.dpni.org раджу почитати.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати