Вночі у Львові пролунали два вибухи біля приватних будинків

| Кримінал | Автор: Web admin

Вночі у Львові пролунали два вибухи біля приватних будинківВночі у Львові пролунали два вибухи біля приватних будинків

Вночі 23 травня у Львові пролунали два вибухи біля приватних житлових будинків. Перший – на вул. Мельника. Ще один вибух пролунав на вул. Снопківській, 26, теж на подвір’ї приватного житлового будинку, через 20 хвилин після випадку на вул. Мельника.

Внаслідок вибуху на вул. Снопківській було пошкоджено фасад будинку та вікно. Постраждалих немає. Виклик надійшов від 38-річної львів’янки о 00:30, повідомила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Спеціалісти вибухово-технічного відділу вилучили рештки вибухової речовини, що дозволяє попередньо припустити, що це була граната Ф-1.

Виконувач обов’язків начальника ГУ Нацполіції у Львівській області Дмитро Загарія заявив на брифінгу, що обидва вибухи скоїли одні й ті самі люди з метою залякування.

Пошкоджено два автомобілі Lexus і Porsche Cayenne та будиночок охорониПошкоджено два автомобілі Lexus і Porsche Cayenne та будиночок охорони

За інформацією правоохоронців, власники обох будинків знайомі між собою, вони належали до однієї партії «Наш край». Тому поліція розглядає кілька версій – бізнесову діяльність, політичну, але не виключає й звичайного хуліганства.

У поліції не називають імен, але відомо, що першому випадку, гранату кинули на вул. Мельника, 22 у двір львівського бізнесмена, банкіра і політика Олега Баляша. А другий випадок трапився в подвір’ї будинку на вул. Снопківській, 26, який належить начальнику охорони «Віденської кав’ярні» Ігорю Лучківу. Як відомо, Баляша і Лучківа, окрім членства в одній партії, пов’язує і спільне бізнес-минуле.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Ігор Лучків відмовився розповідати подробиці нічного вибуху і висловлювати будь-які припущення щодо замовників. Зв’язатись з Олегом Баляшем журналістам наразі не вдалося. У партії «Наш край» ці інциденти також не коментують.

Це вже не перший напад на будинок Олега Баляша. 25 січня під причеп автомобіля на подвір’ї його будинку кинули петарду. За словами Загарії, тодішнього зловмисника затримали, однак деталей керівник поліції не повідомив.

1,0 1 -1 3
Коментарів (6)

  • Який дебіл написав про "лимонку" да на такій відстані вся бочина у автівки буб посісена і деформована від вибуху,скоріш за все саморобний чорний порох ,бо заляпанні задні двері,знов хтось піаритья чи нагродні стволи випрошують?Супер борці правдолюби..

  • 24.05.2016 09:55
    #
    - 4 +

    Не схоже на Ф-1
    Були б сліди на автомобілі

    • 24.05.2016 10:56
      #
      - 1 +

      Тоже думаю, что это было безоболочечное устройство мощности раз в пять меньше ргд или ф-ки

      • Шановний Олександре в ргд або ф1 60 грамів вв,який сенс в 10 грамах тринітротолулола ,а нормальною мовою "толу" коли запал важить більше ,нормальна робота і піар і лексуси потрібно тільки помить від копоті.

        • 24.05.2016 15:21
          #
          - 1 +

          Тоесть просто запал кинули? или всеже запал облепленный чемто нестабильным?

          • Шановний ,що там було гадать та робить прогнози невдячне діло ,а від ментят -поліцаїв правди можна не дочекатись,просто знаю, що в 12 років робив пристрої які відірвали б двері автівки або пробили їх навиліть і це тільки при використовувані деревного вугілля і аміачної селітри,називав все це "рецепрт ЖЮЛЬ ВЕРНА",про гліцерин і азотку вже не буду нічого казать.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати