Гірка правда про 4 заборонні законопроекти в США

| За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

Зброярська крамницяЗброярська крамниця

Минулого четверга президент Обама знову закликав Конгрес зробити щось з приводу масових вбивств. Але неприємна правда про чотири законопроекти, які були відхилені Сенатом в понеділок, полягає в тому, що жоден з них не зупинив би ані розправу в Орландо, ані будь-який інший подібний випадок як мінімум з 2000 року.

Кожен хоче зробити хоч щось, щоб зупинити ці напади, але єдине, що точно надасть бажану дію - скасування вільних від зброї зон - в даний час повністю ігнорується законодавством.

З 1950 року усі випадки масових вбивств в громадських місцях у США, крім трьох, відбулися там, де громадяни не можуть носити власну вогнепальну зброю. Щоразу вбивці явно вибирають ті цілі, де жертви не можуть захистити себе.

Демократи скористалися недавніми нападами, щоб проштовхнути нові заходи з посилення контролю над зброєю, але їх пропозиції не мають нічого спільного з цими атаками. Сенатор Дайан Файнстейн хотіла заборонити людям з «нельотного» списку купувати зброю. Але ані Омар Матін, стрілок з Орландо, ані терористи з Форт-Худ і Сан-Бернардіно в чорному списку не значилися.

Хоча законопроект сенатора Кріса Мерфі (D-Conn.) потребує перевірки даних про покупку і продаж зброї між приватними особами, це теж абсолютно не пов'язано з минулими інцидентами масових вбивств.

Перевірка потенційних покупців дозволяє виявити людей, засуджених за кримінальні злочини або окремі види правопорушень. Хоча бути в списках ФБР нікому не хочеться, це зовсім не означає, що людину в чомусь підозрюють. Ви можете перебувати в списку просто тому, що ФБР хоче запросити вас на розмову про те, що ви можете знати.

У «терористичний список» дуже легко потрапити, навіть якщо ви нічого поганого не зробили. Близько 700,000 осіб було у списку два роки тому, і це число стрімко збільшилося при адміністрації Обами. У 2014 році близько 50,000 людей знаходилися у «нельотному списку».

За період з лютого 2004 року по грудень 2014 року понад 2,000 осіб зі списку особливої уваги купили одну або кілька одиниць зброї. Уряд не виявив жодного випадку використання цієї зброї при вчиненні злочинів.

Сенатор Джон Корнин (R-Texas) пропонує альтернативу законопроекту Файнстейн. Замість того щоб забороняти покупку, ФБР буде отримувати повідомлення про придбання будь-якої зброї людьми з цих списків.

Деякі потрапляють в «нельотні» списки через підозри у терористичній діяльності, інших додають тому, що вони є підозрюваними в кримінальних справах, зробили суперечливі заяви або твіти, не пов'язані з тероризмом, є жертвами канцелярської помилки або відмовилися бути інформаторами.

Покійного сенатора Теда Кеннеді зупиняли перед посадкою на літак п'ять разів тому, що хтось зі схожим им'ям був в «нельотному списку». Інші відомі люди, наприклад, Стівен Хейс з The Weekly Standard, також зіткнулися з цією проблемою.

Навіть якщо ми внесемо в список справжніх терористів і юридично заборонимо їм купувати зброю, ми не зможемо їм перешкодити дістати її незаконними способами.

Суворі заборони у Франції не стали на заваді організаторам останніх чотирьох терактів  отримати АК-47 і пояса з вибухівкою.

1,0 1 -1 8
Коментарів (4)

  • 28.06.2016 01:27
    #
    - 5 +

    Іноді здається що існує два паралельні світи.
    Один світ той що народжує популістські закони. Закони які призвані придбати ще кілька процентів голосів так званого "електорату", того що не звик думати і аналізувати, а тільки падкий на красиві але дурнуваті лозунги на кшталт "Ні зброї - годі вбивати"! Світ рожевих окулярів і раптових розчарувань, часто на жаль посмертних.
    І другий світ - світ реального життя.

  • 28.06.2016 13:32
    #
    - 1 +

    Мені цікаво, чи існує аналіз заборонених законів у світі.

  • 29.06.2016 16:00
    #
    - 2 +

    Хм... только полный идиот может думать, что законодательный запрет на что-то помешает преступнику это самое "что-то" сделать.
    Дебилы, б#я!
    Преступник, он потому так называется, что преступает закон. То есть увеличив количество запретов, государство провоцирует рост преступности.
    Логика, она или есть или ее нет. Иного не дано.

  • 05.07.2016 10:12
    #
    - 1 +

    В бытность мою работы в МВД Украины мы как то взяли на грабеже одного молдаванина и задали ему вопрос - че ж ты у себя не грабышь? Его ответ как нельзя больше иллюстрирует страусиную политику Авакова, Парашенка и всех хоплофобов - в Молдове в ответ можно на пулю нарваться, а у вас пару месяцев в тюрьме - и на свободу .


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати