Заборони на штурмову зброю в США – не буде

| Політики та зброя, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Dianne FeinsteinDianne Feinstein

Американські законодавці відмовилися вносити пункт про заборону на штурмові гвинтівки у законопроект з посилення контролю за обігом вогнепальної зброї в країні.

В США активно розпочали обговорювати це питання після розстрілу дітей в початковій школі міста Ньютаун (штат Коннектикут).

Сенатор-демократ Діана Файнштайн, найбільш затятий прихильник всіляких заборон, оголосила, що її пропозицію про заборону штурмових гвинтівок не буде включено в законопроект про контроль за стрілецькою зброєю.

Рішення про виключення цього пункту прийняв Гаррі Рід, лідер демократів у Сенаті. Він заявив, що пропозиція Файнштайн не набере достатньої кількості голосів, тому не варто й намагатися.

«Дуже шкода. Я зробила все, що було в моїх силах», – заявила журналістам сенатор Файнштайн. А в своєму мікроблозі в Twitter додала, що спробує провести свої ідеї вже як поправки до нового закону після того, як його буде прийнято.

Однак для цього їй потрібно заручитися підтримкою не менше, ніж 60 сенаторів із 100.Політологи вважають, що це малоймовірно.

Нагадаємо, що в грудні 2012 року 20-річний Адам Ланца застрелив в початковій школі Ньютаун 20 учнів та шістьох вчителів, після чого вкоротив собі віку. Ця трагедія призвела до нових спроб лібералів посилити контроль за обігом зброї в країні.

Однак їх пропозиції зіткнулися з масовими протестами збоку законослухняних власників зброї. Навіть мешканці Ньютауну виступили проти. Досить згадати виступ на законодавчих зборах штату Коннектикут одного з батьків, чия дитина загинула під час бійні в школі.

До речі, в місті, після трагедії, відбувся сплеск заявок на одержання ліцензії на володіння вогнепальною зброєю.

В результаті, Американський Сенат незабаром має намір внести такі зміни в діюче федеральне законодавство про обіг зброї в країні: - більш ретельні перевірки охочих купити зброю, - більш жорсткі покарання за контрабанду зброєю, - виділення додаткових ресурсів задля забезпечення більшої безпеки в школах. 

1,0 1 -1 3
Коментарів (6)

  • 20.03.2013 13:46
    #
    - 1 +

    Можно сказать, что это победа NRA.

  • 20.03.2013 14:08
    #
    - 0 +

    Мелочь, а приятно. Политиканы типа миссис Файнштайн очередной раз остались с носом.

  • 20.03.2013 15:50
    #
    - 0 +

    Похоже они удосужились подсчитать недополученную прибыль от введения этого запрета и решили отыграть назад.

  • 20.03.2013 17:03
    #
    - 0 +

    Але як же їй мають подякувати власники магазинів зброї. В прямому сенсі за неймовірні обсяги продажів останні кілька місяців... і в переносному сенсі за падіння продажів наступні кілька місяців.

    Хоча навіть чорний PR, це все одно PR. Гарненько так пропіарили 2 поправку і різні типи зброї:) Адже такого шквалу публікацій та дискусій на цю тему давно вже не було :)))

  • 21.03.2013 01:49
    #
    - 0 +

    Все гораздо проще! Им( сенаторам) ведь переизбираться на следующий срок!

  • 29.03.2013 17:24
    #
    - 0 +

    Оооо, так может наконец обвес для АРок дешеветь начнет. А то безумие какое-то, блин.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати