Куди поліція діває зброю, яку здають люди? Процедура здачі незареєстрованої зброї

| Нелегальна зброя | Автор: Web admin

Місячник добровільної здачі зброїМісячник добровільної здачі зброї

За липневий місячник добровільної здачі зброї в підрозділи поліції Вінницької області люди здали 115 одиниць зброї.

Принесли незареєстровані пістолети, рушниці, гвинтівки, ножі, автомат і гранату. Що буде далі з цією зброєю – розказали в поліції. Також пояснили процедуру здачі зброї та боєприпасів.

Частину зі зданої під час місячника зброї, якщо вона не фігурувала в криміналі і є працює справно, люди зможуть зареєструвати на себе. Решту, як сказав начальник відділу дозвільної системи обласного управління поліції Володимир Федоришин, спалять в доменних печах.

Місячник добровільної здачі зброїМісячник добровільної здачі зброї

Досі місячники добровільної здачі зброї в країні проводили двічі на рік. Цього року вперше, і так буде надалі, через складну ситуацію в країні вирішили приймати зброю від людей ще й у липні місці.

- Збільшується кількість людей, які виявляють і добровільно здають зброю, – каже заступник начальник обласної поліції Руслан Мороз. – Позитивна тенденція таких заходів ще й в тому, що ми убезпечуємо наше суспільство від протиправних і в якісь мірі безкарних злочинів. Всі ми розуміємо, що необлікована зброя або зброя, отримана незаконним шляхом, не для того, щоб вона була схована чи лежала десь у шафі. Така зброя в подальшому може використовуватися для якихось незаконних дій, а можливо й злочинів.

Про добровільну здачу зброї, снарядів та боєприпасів у законному порядку

Що знесли в поліцейські відділки мешканці Вінницької області в липні?

115 одиниць зброї, з яких

• мисливська гладко ствольна зброя – 89

• мисливська нарізна – 11

• нарізна армійських зразків – 6

• холодна зброя (ножі) – 6

32 одиниці газової зброї

2300 боєприпасів різного калібру

200 грам вибухових речовин

21 снаряд часів Другої Світової.

Вінниця: про процедуру здачі зброї в поліцію

Також Руслан Мороз сказав, що співробітники поліцейських підрозділів регулярно перевіряють на наявність зброї, снарядів чи вибухівки діючих і колишніх учасників АТО.

– Такі трофеї – це часті випадки, – говорить заступник начальника управління поліції. – Виявляємо не тільки в мисливців, а і в бійців АТО, як зброю, так і боєприпаси.

Про те, що треба людини зробити, щоб здати незареєстровану зброю в поліцію і уникнути будь-якої відповідальності за незаконний пістолет, рушницю, гвинтівку, автомат тощо – дивіться на відео.

0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (8)

  • 04.08.2016 17:28
    #
    - 5 +

    Полное отсутствие здравого смысла и логики. Оружие сдают от страха перед властями НОРМАЛЬНЫЕ люди, не хотящие иметь неприятностей, но криминальный элемент и бандюки даже случайно не отдадут "орудия производства". Так против кого направлены такие фарисейские акции? Крылатые слова Лаврова: дебилы, б@ять.

    • 04.08.2016 18:00
      #
      - -4 +

      Лавров мудило нам не авторитет , а слово блядь пишется через д , а не через т , согласен с Вами в том , что эти месячники добровольной сдачи оружия и боеприпасов населением страны в большей степени является мероприятием настолько убогим , судя по тому кто и что сдаёт , зато со стороны работников МВД сие мероприятие преподносится так пафосно словно они выполнили главную задачу возложенную на них ( уберегли граждан от противоправных посягательств с применением оружия ) . Опять же невероятный денный и ношный контроль за оборотом огнестрельного оружия со стороны правоохранителей .

      • 04.08.2016 18:20
        #
        - 3 +

        Примерно 60% - это вполне себе легальное оружие. Ведь за утилизацию надо платить, а тут еще и денег дают за убитые стволы. Естественно криминал, выживальщики, диверсанты и просто понимающие что или со щитом лучше чем на щите, никуда не несут свои рабочие единицы.

        Cдают оружие в таком состоянии, что пользоваться им уже не безопасно даже для самообороны (коп, старые дедовские двустволки, хранившиеся в курятнике, ММГ потерявшее товарный вид, случайно найденное и так далее). Некоторым место в музеях "Эхо 90стых" , "Начало 20века", "С этим деды воевали", "Железный занОвес", "Папа был сварщик"

        Друго дело что металлолом и хлам полиция преподносит как "массовую инициативу", "пример для подражания",
        "гражданскую сознательность".

        • 05.08.2016 09:44
          #
          - -1 +

          Ще є схема легалізації хороших стволів, коли, припустимо, купуєш "бельгійку" в чудовому стані але без документів у якого діда, відносиш у МВС на "місячник" та реєструєш потім на себе.

  • 04.08.2016 17:53
    #
    - 2 +

    Я не знаю, але здається що бандитам роздає

  • 04.08.2016 21:36
    #
    - 1 +

    Покойный бывший мэр Феодосии - вот куда часто девается такое оружие....

  • 05.08.2016 10:02
    #
    - -1 +

    Зареєструвати на себе можуть тільки ті хто здав? Я би взяв СКС, якби можна було...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати