У мисливців Житомирщини вилучено 392 одиниці зброї за порушення правил зберігання

| Полювання | Автор: Web admin

Полювання на пернату дичинуПолювання на пернату дичину

Шостого серпня в області розпочалося полювання на пернату дичину, що триватиме до кінця жовтня 2016 року. Поліцейські нагадують мисливцям про правила поводження зі зброєю та діючі обмеження під час полювань.

Щоб займатися полюванням, необхідно мати посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини, відстрілочну карточку та дозвіл на право носіння і зберігання мисливської зброї.

Під час полювання в жодному разі не дозволяється використовувати штучні джерела світла, прилади нічного бачення, дзеркала для осліплення тварин, вибухові речовини, а також петлі, гачки, самостріли, ловчі ями тощо. Заборонено полювати ближче ніж за 200 метрів від житлових будівель, у темний період доби (через годину після заходу сонця і за годину до його сходу), та в стані алкогольного сп’яніння.

«Громадяни, які порушують правила полювання: тобто полюють без належного на те дозволу, у заборонених місцях чи час, недозволеними знаряддями або способами, нестимуть адміністративну відповідальність (ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Також за незаконне полювання на тварин або на заборонених територіях статтею 248 ККУ визначено кримінальне покарання від штрафу до обмеження волі терміном до 3 років», – прокоментував т.в.о. заступника начальника ГУНП Артем Лисогор

Водночас поліцейські інформують, що у разі виявлення порушень вимог щодо використання чи зберігання вогнепальної зброї згідно з чинним законодавством вони мають право анульовувати дозволи на право носіння та зберігання зброї та вилучити її у власників.

Загалом упродовж року, продовжує Артем Лисогор, інспекторами дозвільної служби ГУНП області перевірено понад 15 тисяч власників мисливської зброї, більше 440 з них притягнено до адміністративної відповідальності, а за порушення правил зберігання та перереєстрації зброї у її власників вилучено 392 одиниці.

Поліцейські радять мисливцям дослухатись до вказаних застережень та не нехтувати елементарними заходами перестороги та правилами зберігання і застосування зброї. Цим ви вбережете від небезпеки і себе, і оточуючих вас людей. Відтак наскільки вдалим буде новий сезон полювання, залежить у більшості від вас.

0,6 1 -1 5
Коментарів (15)

  • 10.08.2016 11:00
    #
    - 22 +

    Не перестаю дивуватись нашій доблесній поліції

    Все ще присутній гбшний підхід - важливо показати які всі погані, а не які плюси від діяльності...

    Все ж дуже просто. Візьміть і перепишіть статтю так, щоб можна було гордитись скоєними вчинками

    Для прикладу

    ====================

    Працівники дозвільної системи провели навчально-виховну роботу і виявили, що 392 власники зброї користувались нею із порушеннями. Для того, щоб унеможливити нещасні випадки - була проведена консультаційна робота, в результаті якої ХХХ поновили свої дозволи, інші YYY - в процесі виправлення.

    В результаті такої діяльності - в області більш ніж 15000 власників зброї було виявлено без жодних огріхів, що показує високу освідченість і законослухняність.

    ======================


    Той же текст, але сприйматиметься зовсім по другому.

    • 10.08.2016 12:09
      #
      - 6 +

      "Все ще присутній гбшний підхід" - бо в головах як була гебня, так і лишилась.

    • 10.08.2016 16:01
      #
      - 4 +

      Так же ж принципиально ничего не изменилось. Все государственные органы относятся к гражданину как к преступнику до которого просто еще не добрались.

      Шутка "То, что вы не сидите, это не ваша заслуга, а наша недоработка" таковой не является.

      Как один из индикаторов. Подсудимые у нас еще до вынесения приговора сидят в клетках как преступники.

  • 10.08.2016 11:37
    #
    - 0 +

    Подскажите, у кого-нибудь была дома проверка условий хранения? И сколько раз за, скажем, 3 года? И в чем именно проверка заключается?

    • 10.08.2016 12:21
      #
      - 0 +

      Проверяется: наличие оружия в сейфе; чтобы оно было незаряжено; сейф должен быть закрыт (глава 12 пункт 12 инструкции № 622 - zakon0.rada.gov.ua

      Возможные придирки, с целью сделать виноватым для поднятия "показателей", или чтобы содрать деньги:

      1. Сейф не прикреплен к стене (сейчас нет такого требования, раньше было)
      2. Оружие собрано (имеете право хранить собранным, но разряженным)
      3. Патроны, порох и т.д. хранятся близко от оружия (нигде в инструкции не сказано о том, насколько близко должны храниться патроны).

      Оружие можно хранить на даче, и т.д. - "место временного пребывания владельца", но тогда там тоже должен быть сейф, и оно тоже должно храниться в сейфе.

      • 10.08.2016 12:31
        #
        - 0 +

        Спасибо большое за разъяснения!
        Интересовали как раз возможные придирки.
        С уважением.

      • 10.08.2016 12:49
        #
        - 1 +

        Вот нюанс, мы, как люди привыкшие обращаться с оружием привыкли что разряженное оружие - это без патрона в патроннике. Приказ 66, тьфу, простите, наказ 622 не дает как такового определения заряженного оружия, получаем все на откуп трактовки того или иного околоточного. Ну а у них, как известно, процессы "мышления" проистекают совершенно отлично от нормального человека, вот и получаем придирки насчет "заряженного"...

  • 10.08.2016 12:04
    #
    - -1 +

    В Киеве перед переворотом в 13 году нарезное проверяли 3 раза: СЕЙФ,ОРУЖИЕ,НОМЕРА на оружии. Гладкостволом не интерисовался участковый вообще.

    • 10.08.2016 12:33
      #
      - 1 +

      Спасибо, интересует именно гладкоствол.

    • 10.08.2016 17:52
      #
      - 2 +

      О каком "перевороте в 13 году" идет речь?

      • 11.08.2016 10:10
        #
        - 1 +

        Переворот - это то что произошло зимой 14 года. О организации революции очень хорошо написал в своих трудах Володя Ульянов ( Ленин) .Изучал эти труды на парах и не понимал зачем они нужны. Готовится нужно было для революции: границу перекрыть, банковскую систему контролировать. На деле Парубий поднял народ , народ пошел к Верховной Раде- их там поубивали безоружных,а Парубия и след простыл.Революция наверно так не делается.

  • 10.08.2016 12:10
    #
    - 1 +

    Якщо чинуші, призначені вибраними нами ж депутатами, замість жирно штрафанути за таке порушення, вважає за пртрібне ВКРАСТИ власність громадянина, то ці чинуші перетворюють Державу в Колективного грабіжника. Саме так до них і треба відноситись. І не забувати про ЦЕ під час виборів.

  • 10.08.2016 12:17
    #
    - 9 +

    Ця система завжди буде каральною. Запобігти нещастю - не їх підхід, бо де ж тоді зірочки і премії?

  • 10.08.2016 18:27
    #
    - 0 +

    Кто в последний раз читал проект закона, предлагаемого на место приказу 622? В этот проект перетекли целиком и полностью ВСЕ маразмы приказа 622, и были добавлены новые, превращающие оружие в аксессуар человека более первого сорта, нежели таковым можно быть сейчас. Надо проект снова вычистить от ментовских поравок и привести ближе к формату Польского, Чешского, Молдавского. А до тех пор, новых стволов не покупать. На житомирщине просто напросто откатали процесс изьятия. Дальше будет хуже....

  • 11.08.2016 17:02
    #
    - 0 +

    Російський сюр. Директора музею арештували за незаконне зберігання в музеї, під виглядом експонатів, ржавої холодної зброї, без ліцензії.

    shipilov.com


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати