Чи мають силу ліцензійні вимоги щодо ремонту та виготовлення вогнепальної зброї невійськового призначення?

| Политики и оружие, Законодательство, Юридические вопросы | Автор: Тарас Денисюк

Ремонт та виготовлення зброїРемонт та виготовлення зброї

Читаючи ліцензійні вимоги «з виробництва, ремонту вогнепальної зброї невійськового призначення та боєприпасів до неї», ледь помітив наступне над заголовком: "Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі N 505/213 ( z0480-16 ) від 25.03.2016». Тут сам наказ.

Однак нових ліцензійних чи інших вимог я не знайшов. Виходить, що з 27 березня можна вільно виготовляти та ремонтувати вогнепальну зброю та боєприпаси до неї невійськового призначення? Виглядає фантастично, та надто красиво, щоб одразу повірити, та все ж?

І ще одне: тут довго обговорювалась проблема, що наказ МВС №622 – нам не наказ. Але на нього прямо посилається постанова КМУ 576, хіба вона не має сили Закону?

1,0 1 -1 6
Решение (1)

  • 18.11.2016 13:49
    #
    - 0 +

    Термин оружие "военного назначение" такой резиновый что под него можно пописать огражданенный АКМ и вообще всё что угодно.

    • 18.11.2016 16:17
      #
      - 2 +

      у нас все оружие для гражданского рынка или охотничье или спортивного назначения, т.е. если производится ремонт оружия купленного у нас то по идее это ремонт охотничьего оружия, а вот как доказать что произведенное оружие не является военного назначения то тут хз.

  • 18.11.2016 17:12
    #
    Решение
    - 8 +

    А чим автору не підходить Постанова КМУ №1000 від 02.12.16. Бо згідно ЗУ "Про ліцензування видів госп.діяльності" ліцензійні умови затверджує тільки КМУ
    Доречі, ми оскаржуємо окремі пункти постанови № 1000
    zbroya.info

  • 03.12.2016 13:43
    #
    - 0 +

    П О С Т А Н О В А від 12 жовтня 1992 р. N 576 (з змінами 2016р)
    .....
    4. Право на володіння вогнепальною зброєю посадовими особами
    та громадянами і умови її застосування визначаються в порядку,
    встановленому законодавством України.
    Стаття 19. Конституції України -Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
    Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
    Стаття 75.Конституції України -Єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент - Верховна Рада України.
    Стаття 60. Конституції України -Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.
    За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.
    Отже всі "постанови", "накази" і т.п. наче і є "підзаконним актом", але з юридичної точки зору, за відсутності самого закону про зброю, нікчемний папірець.
    Коментар до Ст. 60 Конституція України
    Розпорядження - це правовий акт. який має владний характер та видається в межах повноважень, наданих посадовій особі чи державному органу. Наказ являє собою правовий акт управління, який ви-дається на основі діючого законодавства та актів вищестоящих органів відповідними керівниками мініс-терств, відомств, підприємств, установ та організацій. Ці акти можуть мати індивідуальний або нор-мативний характер.

    Розпорядження та накази мають бути законними, чіткими, зрозумілими і виконуватися беззаперечно, точно і в строк. Вони є обов'язковими для виконання фізичними та юридичними особами, яким ці накази чи розпорядження безпосередньо адресовані. Невиконання правомірного розпорядження чи наказу тягне за собою певний вид юридичної відповідальності.

    У випадку, коли віддані розпорядження чи накази суперечать діючому законодавству, вони мають бути негайно приведені у відповідність до останнього або відмінені особою, що їх віддала, чи вищестоящою посадовою особою. Це положення стосується також і явно злочинних розпоряджень та наказів, тобто таких правових актів, дія яких спрямована на вчинення злочину. При цьому особа, що їх віддає, а також особа, що їх виконує, повинні усвідомлювати злочинний характер цих правових актів.


Войдите, чтоб пользоваться ответами