Під час затримання хімік-піротехнік підстрелив поліцейського та застрелився

| Нелегальна зброя | Автор: Web admin

Вилучена зброяВилучена зброя

27-річний житель міста Славутич, що на Київщині, переховувався від поліції за незаконне виготовлення та зберігання вибухових пристроїв.

Вночі 16 грудня, у батьківській квартирі, молодик проводив чергові хімічні досліди. У результаті чого сталося два потужні вибухи. Тоді налякані сусіди викликали поліцейських і вказали на пошкоджені вікна.

Молодик одразу ж втік. При огляді його кімнати поліцейські виявили величезну кількість різноманітних хімічних інгредієнтів, з яких він виготовляв піротехнічні та вибухонебезпечні предмети, а також порох, холодну зброю та учбові гранати.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи заміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Вилучені предметиВилучені предмети

Упродовж 3-х днів правоохоронці розшукували підозрюваного, який ніде не працював і практично ні з ким не спілкувався. 19 грудня, близько 12.30 години, біля місцевої загальноосвітньої школи №1, персонал навчального закладу запримітив розшукуваного молодика та повідомив старшому інспектору Славутицької поліції, який перебував поряд. При спробі затримання, підозрюваний одразу розпочав стрільбу. Одна із куль влучила у праву ногу поліцейському.

Із вогнепальним пораненням капітан поліції продовжив переслідувати втікача, попереджуючи перехожих людей про небезпеку, аж раптом злочинець різко зупинився та здійснив постріл собі в голову.

Вилучені предметиВилучені предмети

На місце події прибули швидка допомога та поліцейські. Біля стрільця виявили чотири пістолети (Чому на опублікованих фото лише два пістолети – невідомо. Ред.) та рюкзак із невідомим вмістом, що наразі перевіряють спеціалісти-вибухотехніки.

Медики боролися за життя 27-річного молодика, але вогнепальне поранення виявилося не сумісне з життям – він помер не приходячи до свідомості.

30-річного поліцейського прооперували. Табельна вогнепальна зброя та спеціальні засоби під час затримання злочинця правоохоронцем не застосовувалися.

На даний час слідчими відкрито кримінальні провадження за ст.348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч.1 ст.115 (умисне вбивство, із додатковою кваліфікацією – самогубство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

1,0 1 -1 2
Коментарів (10)

  • 20.12.2016 13:40
    #
    - 10 +

    Двойственные чувства, честного говоря. С одной стороны дурак-человек ТБ нарушил, подрыв устроил, хорошо не пострадал никто. С другой - стране нужны такие люди, но государство прикладывает максимум усилий к тому, чтобы такие могли заниматься любимым делом только в тени...

    • 20.12.2016 16:36
      #
      - 5 +

      Згоден з Вами - немає якогось однозначного відчуття, на кшталт самогубства когось із судей чи прокуроських.
      Просто здається ще одна душа не знайшла собі місця у цьому світі.

    • 20.12.2016 19:03
      #
      - 3 +

      Аналогичное чувство , смущает ещё и то , что по ходу никто не контролировал увлечения этого химика-пиротехника , судя по фото у него в закромах была целая лаборатория да и стволы , даже те , что на фото не абы какие , Макарон под глушак и мадьярский Фроммер , есть ли у кого ещё сомнения камрады , что полиция круглосуточно , в усиленном режиме контролирует незаконный оборот огнестрельного оружия в Украине . Не накосячил бы сей алхимик -чародей в ходе очередного эксперимента , все продолжалось бы и далее , колдовал бы себе в тихуху , а так конфуз вышел и целых три дня правоохоронцы искали злодея - мага , пока бдительные граждане не сдали оного уряднику , в результате вышло , то , что вышло .

  • 20.12.2016 14:03
    #
    - 3 +

    Почему полицейский не стрелял?
    Зачем этим уродам дают оружие?!
    На что полицейский рассчитывал? А если б полицейского застрелили? Или подрывник начал бы крошить прохожих?

  • ребят а что за пистолет слева? кто подскажет?

  • 20.12.2016 17:05
    #
    - -2 +

    Какой-то странный химик-любитель. Отстреливался от полиции, покончил с собой... Думаю речь идет о террористической ячейке...

  • не могу понять одного-ну НАХЕРА фоткать кучу сюрикенов и один метательный ножик?это что,типа очень опасные запрещенные предметы?ну уж если так,то пусть прилепят к этом натюрморту бабушкину огородную сапу,дедушкину ручную косу,двуручную пилу "Дружба" и много другого хозяйственного инвентаря, для полного устрашающего вида.

  • 22.12.2016 14:59
    #
    - 0 +

    При должном внимании государства, такие талантливые самоучки могут принести державе гораздо больше пользы на профильных предприятиях, нежели если их просто посадят. Что-то кажется, что "химик" просто психанул и побоялся ответственности за уже содеянное.
    Жаль парня.
    Мог бы пользу приносить.

  • 26.12.2016 16:49
    #
    - 0 +

    >> Табельна вогнепальна зброя та спеціальні засоби під час затримання злочинця правоохоронцем не застосовувалися.

    "Молодой человек! Пожалуйста, остановитесь! Будьте так любезны не стрелять больше в меня и окружающих. И пиротехнику не бросайте ни в кого. Вот, спасибо."

    ШТА?
    Мне одному кажется, что этот феерический "сотрудник" должен быть уволен?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати