Георгій Учайкін: "В Україні 40-50 тисяч чиновників нагороджені забороненою зброєю"

| Політики та зброя, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin

В Україні 40-50 тисяч чиновників нагороджені забороненою зброєюВ Україні 40-50 тисяч чиновників нагороджені забороненою зброєю

В Україні налічується близько 40-50 тис. одиниць нагородної зброї, виданої працівникам органів влади незаконним шляхом. При цьому силові структури не розкривають імена тих, кого винагородили.

Про це в ефірі Громадського розповів голова «Української асоціації власників зброї» Георгій Учайкін.

На переконання експерта, саме безвідповідальність української влади у роздачі нагородної зброї особам, які не мають для цього ані підготовки, ані дозволу, призвела до ситуації, в якій депутат Сергій Пашинський зміг погрожувати неозброєній людині пістолетом.

В Україні 40-50 тисяч чиновників нагороджені забороненою зброєю — експерт

За словами Учайкіна, виправдання депутата про самозахист від нетверезого нападника є вкрай сумнівним. Експерти організації оглянули пораненого і прийшли до висновку, що Пашинський стріляв, стоячи на ногах.

До того ж, як зазначив експерт, депутат стріляв з бойового австрійського пістолету Glock, який не доступний пересічним громадянам на підставі закону.

«Я кваліфікую це як спробу навмисного вбивства. Якщо хтось думає, що постріл в ногу є безпечним, я хочу повідомити, що постріл був вчинений згори. Тобто, Пашинський не лежав на землі. Він прострілив чоловікові стегно, кістку, дуже близько до артерії», – сказав Учайкін.

Він зазначив, що навіть постріл в живіт може бути менш небезпечним, ніж постріл в стегно, якщо зачепити артерію. Якщо б Пашинський зачепив пострілом артерію чоловіка, в якого стріляв, він би стік кров’ю за 2-3 хвилини.

«В Генпрокуратурі та експертних установах дурних нема. Вони все розуміють, і рано чи пізно Пашинського будуть судити за дуже серйозними звинуваченнями», – переконаний Учайкін.

За словами голови Асоціації власників зброї, в Україні відсутнє законодавче врегулювання володіння бойовою зброєю та її застосування для самозахисту.

«Українці мають доступ до певних видів зброї, але ця зброя мисливська, носити її з собою і використовувати для самозахисту незручно. Певна категорія осіб, наближених до влади, мають нагородну зрою, яка всупереч здоровому глузду роздається за хабарі у такій кількості, що навіть соромно про це говорити. Ми оцінюємо кількість такої зброї у 40-50 тис. одиниць», – сказав Учайкін.

Він також зазначив, що МВС, Міноборони та СБУ приховують прізвища тих, кого винагородили.

«90% депутатів нагороджені зброєю, а з них 90% навіть не мають розуміння, як поводитися зі зброєю. Хто з них хоча б пройшов навчання? Хто з них надав довідки з медичних установ? Ніхто цього не робить», – сказав експерт.

«У нас колишнього прем’єр-міністра можуть винагородити пістолетом-кулеметом Томпсона. Потім дізнаємось, що в нього є кулемет «Максим», і пан Аваков не соромлячись це підтверджує», – додав він.

Нагадаємо, що народний депутат від «Народного фронту», голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський прострелив ногу чоловіку, який, зі слів нардепа, намагався напасти на нього зі скляною пляшкою.

1,0 1 -1 19
Коментарів (15)

  • 04.01.2017 14:28
    #
    - 8 +

    і знову журнашлюхи з їх улюбленим "аааа вільний доступ аааа", дибіли блять

  • Цікаво коли до наших депутатів прийде розуміння того що закон про КНО діятиме і в їхніх інтересах також.

  • 04.01.2017 14:36
    #
    - 5 +

    Вспоминаются слова награжденного "героя" зоряного шкиряка, посмердите і заспокоэтесь...

    Что там с митингами??

  • 04.01.2017 15:21
    #
    - 1 +

    То все добре, що Пащинський своїми діями підняв актуальне питання.
    Якщо трішки абстрагуватись, то нерозумно казати про перевищення щодо неозброєної людини не зовсім коректно.

    Ми, начебто якраз боремось за право на самооброну від всіляких агресорів, не залежно від того скільки їх і чим вони озброєні. А в статті озвучується позиція наших судів. «був без зброї», «не вбивав», «божий одуванчик». Скільки людей загинуло від божих одуванчиків, та від тих хто залазив в чужий будинок чаю попити.

    • 04.01.2017 15:35
      #
      - 6 +

      Ну так в том-то и дело, что этот случай должен стать толчком к принятию закона об оружии и самообороне.

      А Пашинский пусть посидит, т.к. совершил действие когда действовали эти, про-урковские законы. Которые он, как депутат, не пытался улучшить. Как сидит много граждан куда более невиновных.

      • 04.01.2017 16:11
        #
        - 3 +

        Ну можно посмотреть прошлые не менее резонансные дела, и что поменялось??

        пашинскому главное отмазатся и замять а так он наобещает что угодно.

  • 04.01.2017 15:43
    #
    - 6 +

    Може вже допущеним до "годівнички" депутангам, та іншим обраним "зброєносцям" до нагородної зброї додавати батога для "навчання холопів пристойним манерам і правилам поведінки перед барчуками"?
    А то он стрельнув Пашинський у "холопа" - тепер має клопіт, бреше, викручується. А так ба тримав "холопа" на мушці, а жінка б батогом його навчала - щоб знав своє місце і вчився розмовляти з господами! Ще трохи Аваков, я відчуваю, до цього додумається, а депутанги з радістю втілять на законному рівні!

    • 04.01.2017 15:45
      #
      - 2 +

      Особо наближених до годівнички можна нагороджувати батогами з позолотою чи інкрустованими коштовним камінням...

    • 04.01.2017 16:13
      #
      - 6 +

      Вы правы, следующая будет презумпция правоты депутата на законодательном уровне. Получай пулю с наградняка а потом оскаржуй.

    • 04.01.2017 18:29
      #
      - 5 +

      Ситуація в країні все більше нагадує казку "Пригоди Чіполліно"


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати