Автора пісні "Меч Арея" Василя Лютого хочуть покарати за холодну зброю (відео)

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Mykola Orekhovsky

Меч Арея ЛютийМеч Арея Лютий

Слідчий приїхав, щоб повідомити про підозру, натомість був попереджений про те, що сам вчиняє злочин.

6 березня 2017 року з прифронтового міста Рубіжного Луганської області до Києва приїхали слідчий з прокурором для вручення повідомлення про підозру Василю Івановичу Лютому у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з холодною зброєю).

Василь Лютий - український митець, автор відомої пісні "Меч Арея".

У 2014 році Василь працював учителем в місті Рубіжному Луганської області, де разом з іншими патріотичними громадянами вийшов на мітинг для протистояння сепаратистам. Мітинг завершився силовим протистоянням, після якого сепаратисти побили Василя, прив'язали до дерева, а далі передали працівникам міліції, які нібито вилучили у нього мисливського ножа. Саме через цього ножа слідчий з прокурором приїхали з Луганщини до Києва, щоб притягнути Василя Лютого до відповідальності за те, що законом не заборонено.

Однак, подолавши таку далеку дорогу, правоохоронці навіть не змогли повідомити, що є об'єктом злочину, який інкримінують Василю Лютому.

Також, слідчий з прокурором мали намір одразу вручити Василю Лютому обвинувальний акт, щоб справу направити до суду. Але після попередження про кримінальну відповідальність швиденько забралися геть.

Підозра Лютому, попередження слідчому

P.S. Дякуємо всім за підтримку ініціативи з юридичної боротьби за рівне право на збройний захист.

1,0 1 -1 35
Коментарів (19)

  • 08.03.2017 11:34
    #
    - 13 +

    :-D
    Так их! Браво!

  • Вы знаете, не смотря на то что на прокурора приятно посмотреть, мне было бы ее совсем не жалко, получив она реальное лишение свободы, а не условно.

  • 08.03.2017 12:12
    #
    - 40 +

    Панам адвокатам безперечно величезна подяка! Їхню роботу складно переоцінити. Я не сумніваюсь що те що вони роблять зараз, колись втрапить до підручників по юриспруденції.
    Але ж зверніть увагу і на інше – а саме на те, які скоти ці прокурорсько - мєнтовські холуї! В мене просто в голові не укладається - людина стала на захист своєї держави узявши до рук зброю, а ця наволоч, яка до речі повинна була безпосередньо бути на варті закону у цій державі, але не стала, не захистила, не попередила і у кращому випадку просто втекла, ця наволоч тепер переслідує людей які виконували їх роботу і свій громадський обов'язок!
    Це просто поза межами не тільки здорового глузду, але й порушує, як на мене, конституційні права громадян України! Що це в загалі в нас творять ці правоПОХОРОНці?! Ні, я с кожним днем все більше і більше впевнений, що нам життєво необхідна «друга поправака» до конституції. Без неї ми поступово повернемось до клятого мордору.

  • 08.03.2017 14:52
    #
    - 6 +

    Вибачте, а шо браво? Як я зрозумів підозру вручено - тобто адвокат підписав документ, що принесли ці покидьки. Це дає їм можливість продовжити свою чорну справу - запровадити розгляд у суді або щось інше. Перекваліфікувати підозрюваного в обвинуваченого у нас взагалі не проблема. Почнуть тягати на допити, або якось по іншому паскудити людині життя.
    Треба більш рішучі дії. Значно рішучі. Вони вже відчувають свою безкарність, і дедалі наглішають.

    • 08.03.2017 15:07
      #
      - 20 +

      Читайте уважно. Слідчий з прокурором приїхали вручати обвинувальний акт. Підозра вже 2 роки як була відправлена на пошту і людина була в розшуку. І саме факт отримання підозри дав нам можливість попередити про кримінальну відповідальність слідчого. Без підозри ми не мали проц.статусу :)

      • 08.03.2017 18:26
        #
        - 4 +

        Шановний Віталіє! При врученні підозри та обвинувального акту Василю Лютому, крім іншого порушено його конституційне право, передбачене ст. 57 Конституції України. Слідчий та прокурор, в порядку ч. 3 ст 42 КПК ЗОБОВ'ЯЗАНІ довести до відома громадянина, у вчиненні якого правопорушення його обвинувачують, тобто яке право (закон) було порушено.
        Згідно ст. 59 Конституції України Василь, права якого порушені, має право скористуватись вашою дуже недешевою професійною правничою допомогою.
        А згідно ст. 56 Конституції України, Василь має право на відшкодування за рахунок держави матеріальної (недешеві послуги адвоката) та моральної (він же засмутився та отримав душевну травму через незаконну підозру та обвинувачення) шкоди.
        Слідчий та прокурор, порушивши конституційні права громадянина, будуть відповідати за завдані збитки вже перед державою. Чи не так?

    • 08.03.2017 15:52
      #
      - 5 +

      Думаю что я согласен. К сожалению, таких случаев будет все больше, причем пропорционально росту количества граждан тс активной гражданской позицией. По моему уже и самому тупому ясно, что реформы правоохранительной системы в этом государстве - проваленны. Нам это на Майдане в этот раз наглядно показали - толпы откормленых, экипированных по последнему слову хряков в форме нацгвардии.. - чем это кардинально отличается от 14 года и беркута ?? Адвокатам честь и слава, но... без кардинального изменения законодательной базы это всего лиш частность. А сколько людей которым не повезло оказатся в числе тех кого заметили эти адвокаты получат сроки за подобные "преступления" ? нет, товарищи, надо чтото делать..

  • 08.03.2017 17:12
    #
    - 5 +

    Интерсно сколько килогривен взяли данные господа из моих налогов себе под видом командировочного пособия для поездки в столицу.
    Так не далеко и до того, что я приобрету калашмат, пойду регистрировать его в мусорное ведение справ. Хотя передумал, просто куплю

  • 08.03.2017 18:13
    #
    - 3 +

    Будь-ласка, опублікуйте науковий висновок професора. Авторитетність - додатковий аргумент для нефахівців, зокрема ЗМІ.

    • 08.03.2017 20:09
      #
      - 8 +

      Висновок опублікуємо відразу після того, як відбудеться подія, для якої цей висновок робився. Вже скоро.

  • 08.03.2017 19:52
    #
    - 2 +

    Прокурорша вообще тупенькая по ходу :( - ничего не понимает.

  • 08.03.2017 21:51
    #
    - 0 +

    Мені,у свій час, так ніхто і не допоміг. Адвокатки (якій я заплатив чималі гроші) вистачило лише на те щоб потеревенити із своїми друзяками слідчими, та спробувати передади мені хабар від сепарів. Отже довелося стати (ім'ям України) великим злочинцем. І здається реабілітації так і не дочекатися. Як не дочекатися покарання для злочинців.

  • 10.03.2017 10:52
    #
    - 1 +

    нагадаю, як 3 роки тому в Рубіжному його розпинали, за попустітєльства мусорів www.youtube.com

  • 10.03.2017 14:36
    #
    - 1 +

    З нетерпінням чекаємо, чим закінчиться справа.

  • 14.03.2017 10:23
    #
    - 0 +

    Это на фоне годовщины зверского убийства рашистами ножём (!) гражданина Украины. Интересно им пидозру уже вручили?
    www.facebook.com

  • 13.04.2017 11:28
    #
    - 0 +

    отличные новости,
    Думаю под подобными новостями нужно дублировать реквизиты счета для юридической борьбы...

    Закинул еще 1000грн на 5169330510352658


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати