Хто ж його посадить – він же прокурор!

| Кримінал | Автор: Web admin

Ігор ЧайкаІгор Чайка

У переддень Великодня у Дубно поховали полковника міліції В'ячеслава Чайку. Він помер у реанімації обласної лікарні. Через два тижні після того, як у будинку на вулиці Жуковського у Дубно його поранив власний син, перед тим убивши мачуху – перед смертю саме таке звинувачення ще встигли почути слідчі від В'ячеслава Чайки.

Втім, попри висунуту правоохоронцями підозру у вбивстві, 29-річний Ігор Чайка на період слідства залишається на волі – суд залишив його під домашнім арештом на квартирі мами.

В'ячеслав Чайка отримав кілька вогнепальних поранень, зокрема, у живіт та ротову порожнину. Після оперування у дубенській лікарні полковник прийшов до тями і навіть коментував події вечора 1 квітня для журналістів, заявивши, що стріляв у нього та його другу дружину Віту Шаблій його син від першого шлюбу.

В'ячеслава Чайку майже одразу перевезли в обласну лікарню з Дубна. У Рівному йому зробили ще одну операцію, і його стан був стабільним до минулого четверга. У 55-річного чоловіка зупинилося дихання. Вдень його зуміли врятувати, а вночі з четверга на п'ятницю – ні. Попередня причина смерті – поліорганна недостатність, тобто відмова органів.

За два дні до смерті В'ячеслава Чайки Апеляційний суд Рівненської області, як і за тиждень до нього міський, відмовив слідчим та прокурорам і не відправив підозрюваного Ігоря Чайку у СІЗО. Із зали суду 29-річний прокурор Тернопільської прокуратури поїхав у Дубно, де до початку червня перебуватиме під домашнім арештом на квартирі матері.

Судді зазначали, що для СІЗО немає обґрунтованих підстав. Бо Ігор Чайка нібито сам прийшов до правоохоронців (хоч і на третій день після стрілянини), готовий співпрацювати зі слідством і не може тиснути на свідків, бо безпосередніх очевидців стрілянини немає.

«Уперше бачу, щоб вбивця залишився біля мами вдома, а не у СІЗО», – заявив заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Сергій Волков.

«Слова підозрюваного на суді про начебто самозахист не відповідають дійсності. У нас є купа доказів, результати огляду місця події, хоча офіційно В'ячеслава Чайку слідчий прокурор так і не встиг допитати. Пістолет на місці, на яке вказав підозрюваний, де він нібито викинув зброю, не знайшли. Як прокурор, думаю, він знав, що пістолет – доказ, який би був не на його користь. У будинку на Жуковського ми вилучили ще один пістолет, який належав померлому В'ячеславу Чайці, – травматичний. Оскільки уже померли обоє потерпілих, має бути перекваліфікація статті на більш тяжку» – зауважив Волков.

Нагадаємо, що за вбивство двох осіб Ігорю Чайці, в якого з батьком був давній конфлікт, загрожує довічне ув'язнення. Ще під час судового засідання, коли обирали міру запобіжного заходу, захист Чайки-молодшого наполягав, що виставлятиме претензії до кваліфікації злочину. Наполягатимуть на тому, що Ігор Чайка не нападав, а захищався від батька, який, за словами сина, першим наставив на нього пістолет.

За матеріалами статті Алли Садовник

1,0 1 -1 3
Коментарів (5)

  • 20.04.2017 18:35
    #
    - 13 +

    Завалил двух людей и нет оснований для помещения его в СИЗО!!! А шо так можно???

    • 20.04.2017 18:52
      #
      - 10 +

      А чего нельзя?
      Суд же объяснил. Все можно, убивать, свалить с места преступления, уничтожить улики...
      а потом просто сказать- самооборона...
      все можно - только не всем.
      P.S. это п"здец

  • 20.04.2017 19:45
    #
    - 7 +

    Пашинський повз Хімікуса проїжджав і захищаючись того підстрелив.
    Чайка пішов до батька додому і ВБИВ не тільки батька а і його дружину, теж мабуть від тітки захищався.
    У одного зброя нагородна, у другого була, я гадаю, ліва і обоє на свободі.
    В нас просто країна величезних можливостей - можна робити що завгодно, а тобі за це нічого не буде! Хоча я не прокурор і тим більше не депутат, так що стосовно себе не впевнений...

    • 20.04.2017 21:59
      #
      - 5 +

      Про злочин Пашинського забули, і про цього забудуть. Зате пенсіонерів засуджують за зберігання. Слава ...

  • 21.04.2017 00:00
    #
    - 3 +

    Просто позор.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати