Право на носіння зброї – це інструмент, який знижує рівень злочинності

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Право на носіння зброїПраво на носіння зброї

У 2013 році в США носити зброю без дозволу можна було лише в декількох штатах. Сьогодні таким правом можуть похвалитися 25% штатів, і їхня кількість зростає.

Американці знають, що право на носіння зброї сприяє громадській безпеці, а не призводить до хаосу і беззаконня, як кажуть нам наші політики.

І ось чому:

Право на носіння зброї гарантоване тільки законослухняним громадянам, а не злочинцям чи особам, яким це заборонено законом. Це право не означає, що в грабіжників або вбивць з'являється нова можливість отримати зброю.

Злочинці порушують закон. Їм начхати на дозволи. Саме тому, право на носіння зброї, що закріплене в конституції, жодним чином не допомагає криміналу. Це право лише дозволяє законослухняним громадянам озброюватися задля самооборони і носити зброю без реєстрації у всіляких інстанціях.

Наведемо приклад:

Припустимо, ви мешканець Техасу, в якого немає дозволу на зброю. Тим не менш, ви можете носити заряджений пістолет, помістити його в кобуру, їздити з ним містом на автомобілі – легально і без необхідності отримувати дозвіл. Але, для того щоб заправитися і не порушити закон, зброю потрібно буде залишити всередині автомобіля.

Як такий стан речей сприяє безпеці? Бути неозброєним – ось що небезпечно.

Той, хто вважає, що дозвіл, який видає уряд, робить життя безпечнішим, прикривається фальшивим почуттям безпеки. Тим паче що захист громадян – це сфера відповідальності самих громадян, а не уряду. Їхня робота – карати тих, хто завдає шкоди оточуючим.

Заподіювати шкоду іншим – це вже незаконно. Але коли поза законом ще й володіння інструментами самооборони – то щось тут точно не так. Техас, до слова, до кінця весни стане ще одним штатом, де для носіння зброї не потрібно отримувати дозвіл.

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 922 , Коментарів: 4 - 8 +
1,0 1 -1 8
Коментарів (4)

  • Нужно больше подобных статей! Желательно примеры из восточной Европы тоже!
    Наши люди смотрят зомбо-ящик, а по нему только и показывают массовые расстрелы в США, которые раз в 3-5 лет происходят, причём зачастую в местах "Gun free zone". Конечно же, они не будут показывать статистику того, сколько людей спасли свои жизни, жизни родных, жильё, имущество и т.д. с помощью огнестрельного оружия. А так же, упоминая о том, сколько людей в год гибнут от "огнестрела", забывают упоминать, сколько людей гибнут от автомобилей! И с помощью чего, сейчас террористы в Израиле и в западной Европе совершают теракты! Не пистолеты, ни автоматы, а ГРУЗОВИКИ и легковые автомобили!

  • 06.05.2017 10:19
    #
    - 10 +

    "...захист громадян – це сфера відповідальності самих громадян, а не уряду. Їхня робота – карати тих, хто завдає шкоди оточуючим."
    Ось саме у цих словах і сконцентрована суть так званої "збройової культури", відсутністю якої нам дорікають деякі чиновники! Бо не вміння вправно поводитись із пістолетом робить людину культурною, а саме розуміння де і для чого цей пістолет потрібно (не можна, а саме ПОТРІБНО) застосувати. Це зветься громадська свідомість і навчитися неї можна тільки в державі, яка визнає права своїх громадян на дії пов'язані з суспільною діяльністю по захисту своїх конституційних свобод.

    • 06.05.2017 19:04
      #
      - 2 +

      А точнее в странах,где государство считает граждан гражданами,а не каким-то "населением".

  • 07.05.2017 19:21
    #
    - 0 +

    Наша теперішня поліція так само турбується про безпеку громадян, як колишня ДАІ "переживала " за безпеку на автошляхах


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати