Суд наклав арешт на колекцію зброї Сергія Арбузова

| Політики та зброя | Автор: Web admin

SIG Sauer P226SIG Sauer P226

Печерський районний суд Києва наклав арешт на шість пістолетів, три гвинтівки, дві рушниці та арбалет колишнього виконуючого обов'язки прем'єр-міністра, екс-голови Національного банку Сергія Арбузова. Про це йдеться в ухвалі суду від 3 травня.

Вказується, що Арбузов підозрюється в тому, що на посаді глави НБУ розтратив державні кошти шляхом створення ТОВ "Банківське телебачення", афільованим власником якого він був, і фінансування протягом 2011-2013 років господарської діяльності цього підприємства на загальну суму 220 млн гривень.

За даними Генеральної прокуратури, на ім'я Арбузова зареєстровано зброю, на яку орган розслідування просить накласти арешт.

Суд задовольнив клопотання і наклав арешт на пістолет Walther, пістолет Люгера "Парабелум", пістолет SIG Sauer P226, пістолет газовий RG88, два пістолети під гумову кулю ПМР і Форт 1705, гвинтівку CIFSAN, два карабіни "Сайга" і Krieghoff Optima, дві мисливських рушниці Fabarm та арбалет Quad400.

Як відомо, у зв'язку з невідомим місцем знаходження підозрюваного, 22 травня 2014 року він був оголошений в розшук, а з червня 2014 року - знаходиться в міжнародному розшуку Інтерполу.

1,0 1 -1 2
Коментарів (9)

  • 15.05.2017 21:42
    #
    - 3 +

    Шість пістолетів це, я так розумію, нагородна зброя? Ну дуужже цікаво було б дізнатися хто ж з міністрів його нагороджував. В якому міністерстві пан Арбузов вкрив себе славою так, що наші міністри це визнали аж шість разів!
    І в загалі, я б запропонував не нагороджувати наших уславлених державних діячів тим самим, одноманітним, багатократно. Бо якось ця одноманітність втомлює. Ну самі подумайте не вийде ж пан Гройсман чи пан Арбузов на парад з шістьма пістолетами на поясі одразу! Коротше кажучи, першим я б дарував щось маленьке, субкомпактне, дерінджер, наприклад. Це немов би був кавалер ордену Слави 3-го ступеню. Потім щось із серії пістолет-кулемет, можна "Томпсон", третім вже звичайно "Мосінку", ну а потім вже щось важче, кулемет "Максим", наприклад. Ну а далі, "найособливішім героям" вже тільки міномети від "Маяка" виходить. Без мотузки дистанційного пострілу бажано...

  • 15.05.2017 21:45
    #
    - 3 +

    Шеф все пропало , ну как же так, все , что нажито непосильным трудом и , что в итоге :" нет все же надо было дать тебе коленом под зад " , до того как начал носить щеки на плечах , распухнув от круглосуточного бдения на службе , ради благополучия Украины . С небольшим запозданием украинское правосудие кошмарит как то " хряков " витька енакиевского , такого же " хряка " вороватого , алчного и бздиловатого , " проффесора " бл.дь настоящего . Однако с учётом происходящего ныне складывается впечатление , что история них.я ни чему по ходу не учит нынешних руководителей , те же бл.дь грабли и те же повадки , без оглядки на " косяки " попередников , увы .

  • "Отнять и поделить..."
    Ну это уже раньше было.

    • 16.05.2017 12:20
      #
      - 1 +

      типа как автопарк януковича из межигиръя?

      • Именно :)
        Кстати, как и его коллекция оружия. Я когда пару лет назад ездил стрелять в межигорский тир Януковича (большой такой, подземный, под его поместьем), то в коллекционной оружейке на бархатных стендах только таблички от антикварного холодного и огнестрельного оружия остались. Типа "Ятаган, Турция, 15-й век". Ну и в оружейке для современного короткоствола тоже только пустые ложементы. Я даже на память фотки поделал :)

  • 16.05.2017 12:52
    #
    - 0 +

    А вот кстати интересный момент: а производится ли для гильзотеки отстрел наградных пистолетов?
    Не знаю ответа-но что-то честно говоря сомневаюсь.
    Если нет-то это фактически полукриминальные стволы,отличие лишь в том,что попавшегося с таким нельзя привлечь.

  • 19.05.2017 16:07
    #
    - 0 +

    "два пістолети під гумову кулю ПМР і Форт 1705"- що є "Форт 1705"?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати