Арсен Аваков: "Більшість громадян України проти закону про зброю"

| Політики та зброя, Законодавство | Автор: Web admin

Арсен АваковАрсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 6 червня на брифінгу в Запоріжжі назвав причини за якими Верховна Рада не може ухвалити законопроект про "вільний обіг" зброї в Україні.

"Існує дуже багато перешкод для прийняття парламентом України закону про "вільний обіг" зброї. В першу чергу, статистика свідчить: більшість громадян України проти цього рішення", – зазначив глава МВС.

"Крім того, це випадки застосування зброї зараз, які вказують на те, що для прийняття такого закону необхідно дуже багато врахувати для того, щоб зброя у жодному разі не потрапила до рук осіб з нестабільною психікою, злочинців, людей із залежностями і з психічними розладами", – зауважив Аваков.

Міністр наголосив, що без урахування цих даних приймати закон про вільний обіг зброї неприпустимо.

Коментарів (44)

  • 06.06.2017 17:37
    #
    - 21 +

    Я б уточнив, що більшість громадян України як і раніше, з незрозумілих мені причин, наївно вірять МВС і їхнім брехливим страшилкам про "вільний обіг".

    • 06.06.2017 21:03
      #
      - 5 +

      Это все чушь, ложь и корпорация, ставьте правильно вопросы и получите честны ответы.
      Свободного обращения оружия нет нигде в мире, везде требуются документы и проверка на вменяемость, кроме того, сегодня у граждан Украины более миллиона охотничьих стволов, включая нарезное оружие, мало чем отличающегося от боевых, военных образцов, за исключением разве отсутствия возможности автоматический стрельбы очередями.
      Аваков лжет, просто нужно поставить правильно вопрос и абсолютное большинство граждан Украины будут за!!
      1. Закон о самообороне.( Вы против права защитить свою жизнь???)
      2.Закон о праве приобретения и ношения КСН людьми проверенными и обученными,( поверенными всесторонне и обученными , а не абы какими ..) с целью осуществления именно самообороны, как для себя, так и для окружающих, попавших в опасную, критическую ситуацию, когда им угрожают увечья или смерть.
      Кроме того, сегодня у граждан Украины 205 тысяч травматов, большая часть из них способных стрелять патронами, далеко не травматическими , а подделками с возможным летальным исходом применив их , хоть они и кустарного изготовления, но как мы видим на практике, применения таких патронов практически нет! Это ли не доказательство того, что не так страшен "Макаров и его друзья", нежели "травмат", заряженный картечью, прошивающей доску 7 см.А главное, это то, что на картечи нет следов, какие остаются на пуле и идентифицировать с какого оружия был сделан роковой выстрел картечью не возможно.
      Банда никак не хочет сломаться и пойти на встречу народу, а народ как всегда бьется головой о скалу-подонков, смеющихся и банально издевающихся над наивными и доверчивым, пока все еще не народом, увы!!
      Где там адвокат "Ассоциации", может ли он вразумительно, языком юридическим, разжевать и лишить негодяев, возможности играть словами и пугать .. избирателей избравших по своему недомыслию вора вместо вора...!!

      • 07.06.2017 02:30
        #
        - 4 +

        > Свободного обращения оружия нет нигде в мире, везде требуются документы и проверка на вменяемость,

        Читайте уважно:
        en.wikipedia.org
        en.wikipedia.org
        Тобто ваші узагальнення трохи не збігаються з дійсністю.

        • 07.06.2017 14:58
          #
          - -2 +

          Вы хотите сказать что бухой американец, зайдя за картошкой и помидорами в магазин, так от нечего делать, заодно купил автомат, одел его себе на шею и пошел гулять по городу??

          • 07.06.2017 15:30
            #
            - 1 +

            Я нічого вам не кажу, не треба за мене вигадувати. Ви ж вмієте читати, так? Або я цитував щось про алкоголізм чи картоплю — то покажіть, де я це писав.

  • 06.06.2017 17:40
    #
    - 29 +

    любая партия, или политик, который несет подобную ахинею - не получит моего голоса. Пусть дрочат на свою мифическую більшисть.

  • 06.06.2017 17:40
    #
    - 18 +

    Шановна спільнота, я так розумію, що "громадяни з залежностями" це ми :)))
    Залежність від зброї, та маніакальна любов до неї :)

  • 06.06.2017 17:48
    #
    - 20 +

    Чичаю статтю і дуже сильно хочу ляльку-вуду!!!

  • 06.06.2017 17:51
    #
    - 17 +

    Як мені набридли слова про вільне володіння здроєю від влади нашої....
    Мені ніхто не забороняє, я маю офіційно два стволи...
    Я проходжу чесно всі перереєстрації сам.
    Все законно.
    Що мені ще, пане АВАКОВ, треба Вам довести, що я маю право захищати себе, своє майно та свою родину зі зброєю в руках від посягань різноманітних?
    Мені потрібна ця конституційна норма, стаття в КУ....
    А Ваші апеляції до перевірок медичних, то займайтеся цим.... Як же, невже крім МВС ще хтось на сьогодні неадекватам офіційно надає право на володіння зброєю?
    То що є моя провина, що всілякі неадеквати, аватари чи наріки отримають офіційні дозволи?

    Так от - закон про зброю МАЄ БУТИ і не треба апелювати до більшості так званої... Це не більшість, це терпіли....
    Закон і конституційне право громадян на право захисту зі своєю зброєю має бути беззаперечним..

  • 06.06.2017 17:54
    #
    - 10 +

    Ну все это уже так за.бало , что даже и комментировать нет желания , индейцы по сравнению с этими ( как бы их назвать ) , одним словом гуру в области компромисса,а этих заклинило просто , без надежды на статус-кво. На самом деле это просто угроза в отношении их монополии " банчить " стволами. Потому все вновь и вновь ( с завидным постоянством ) вольный оборот и " не на часи " .

  • 06.06.2017 17:59
    #
    - 11 +

    Дуже цікавить де вони ту "статистику" беруть? Можливо є сенс УАВЗ найняти якусь авторитетну міжнародну компанію, що займається опитуваннями і тд, щоб вже раз і назавжди розвіяти міф про те що самі люди, тобто ми з вами, цього не бажають.

    • 06.06.2017 19:03
      #
      - 4 +

      Ну тут смотря к кому на улице подойти: если ходить от бабушек к п-парням на подворотах - то так и будет, что поддержка 1135-1 составит менее 10%

      • 06.06.2017 20:48
        #
        - 3 +

        Я про це і казав, авторитетна у світі незалежна компанія, що вміє це робити. Такі речі обов'язково враховуються при нормальних умовах

  • 06.06.2017 18:17
    #
    - 9 +

    Радянська влада здійснила масштабні заходи для запобігання поширенню будь-якої інформації про Голодомор, серед іншого, тримаючи в глибокій таємниці передачу інформації. Коли українські селяни почали тікати на північ до Росії в пошуках хлібу, Йосип Сталін та В'ячеслав Молотов надіслали секретну телеграму місцевим керівникам партії та органів внутрішніх справ з наказом повертати втікачів назад, заявивши, що польські агенти намагаються залякати населення вигаданим голодом.

    Пуйло бється в груди передцілим світом, що російських військ на території України нема!

    Аваков - "в Україні зменшилась злочинність"!
    - "більшість громадян України проти цього рішення"

    Не здається вам, що в тому є щось спільне?!

  • 06.06.2017 18:21
    #
    - 9 +

    Аваков, образец лгуна в максимальном понимании этого слова. Какая статистика, кто и когда ее проводил? Ответ простой, никто не проводил. А его слова, это так, язык почесать.

    Кстати я лично против свободного оборота оружия, считаю оптимальным оборот оружия под контролем. Это когда купить, хранить и пользоваться можно если нет проблем с законом, наркотиками и алкоголем, психическим здоровьем. Чего насколько я знаю, добивается и ассоциация.

  • 06.06.2017 18:58
    #
    - 7 +

    скажу ужасную вещь, но вы посмотрите на фотку, что закреплена за новостью (даже если она "левая"), вот вы бы спросили у одной из тех бабушек "Вы были бы против, чтоб людям разрешили по городу ходить с мачете или другим большим ножом?", ну вы как думаете что она ответит?)
    Между тем, такие действия легальны, могу привести ещё где-то сотню аналогичных тем для "правдивого" соцопроса.
    Так вот Авоков тут полностью прав!На их стороне большинство, идиотов и невежд всегда больше чем людей интересующихся какой-либо темой; и помилуйте тут дело даже не в оружии а в простом постсоветском "А мне это не нужно, а меня не трогайте, а все козлы особенно сосед!"

    • 06.06.2017 21:12
      #
      - 3 +

      Трудно с Вами не согласиться глядя на "фон", подобранный PR командой Авакова для триумфального спича своего шефа. Это не бабушки и дедушки сталинской эпохи, многие из которых имели значки "Ворошиловских стрелков". Это уже другое поколение "совка", воспитанное на идее, что , оружие - зло, априори (их уже даже весьма близкая могила не исправит !). К огромному сожалению, но, именно такие бабули и дедули, гораздо активней заявляют о своей позиции (выборы, опросы и т.д.), чем молодёжь, озабоченная своими гормональными бурями и, навеянной поп-культурой и медиа-пропагандой и рекламой, жаждой гламурненькой, сытой, беззаботной и безответственной жизни (Интересно: - откуда всему этому взяться, без экономической базы? Законов, сформулированных К. Марксом, никто не отменял...).

  • 06.06.2017 19:30
    #
    - 4 +

    Дорогі співітчизники. Справа зовсім в іншому. Зараз при владі злочинці, олігархи-корупціонери які дуже вдало грабують державу і в таких об'ємах яких ще ніхто не робив навіть Янукович. Так от я до чого веду... Ви уявляєте що буде коли весь народ прозріє і українці накінець вирішать виконати свій громадський обов'язок захистити батьківщину від внутрішнього ворога і при цьому будуть всі законно озброєні? А буде дуже швидкий смертельний кінець злочинній владі. Ось чого вони бояться.

    • 06.06.2017 22:01
      #
      - 2 +

      С нашими "благодетелями" всё понятно - " очко жим-жим", после всех их "подвигов"!
      Меня, например, очень беспокоит то, что даже такой форпост как США (о большинстве, воистину "гейропейских" странах, даже упоминать противно), постепенно сдаёт позиции хоплофобо-либерастам:
      Сейчас, именно с помощью хоплофобов, усиленно "вымарывается" из истории США имя ИСТИННОГО ОТЦА АМЕРИКАНСКОЙ ДЕМОКРАТИИ - Томаса Джефферсона, автора "Декларации о Независимости" (Изрядно выхолощенной другими "отцами основателями", а позже, и Конституцией. Что, собственно, и стало поводом для внесения в Конституцию знаменитой "2-й поправки", того-же Джефферсона ! ) Именно Джефферсон утверждал что:- "Оружие необходимо народу, не столько для защиты от грабителей, как для защиты от произвола властей !"

  • 06.06.2017 20:26
    #
    - 3 +

    Дивно дуже.
    Поперше-Нас близько 100 чоловіків у підрозділі..ЖОДНОГО з нас не спитали чи маємо ми бажання мати вільний обіг зброї у нашій країні,Країні ,котру ми боронимо вже четвертий рік поспіль.Де вони статистику беруть-незрозуміло.Скоріше за все десь у будинках для пенсіонерів.
    Подруге. Зброя на данний час є майже у всіх злочинців, людей із залежностями.Кого пан Аваков захищає та вигорожує-незрозуміло, Особливо після наказу 745.
    Потретє сітуация на рунку зброї .. на прикладі спортивного глоку 17, який коштує близько 50 т. грн, у нас та 520+\- у.є за кордоном..Про ціни на Форт навіть згадувати нехочу.

    • 06.06.2017 21:55
      #
      - 1 +

      Я думаю ту статистику вони провели в приміщені МВС між своїми працівниками!!!

  • 06.06.2017 20:29
    #
    - 3 +

    Щось останнім часом мене тягне на короткі коментарі. - М@дак!

  • 06.06.2017 20:37
    #
    - 3 +

    Терміново потрібно провести таке ж опитування, яке "провів" Аваков, одне питання: "Чи підтримуєте діяльність МВС і його керівника".Цікаво було б отримати результати.

    • 06.06.2017 20:56
      #
      - 4 +

      А у меня вот есть данные о том, что 95% населения Украины поддерживает инициативу УАВЗ, и требует введения закона №1135-1. Пусть попробует доказать обратное, ублюдок, ведь данные настолько же достоверны, сколько и его "опрос".

  • 06.06.2017 20:42
    #
    - 4 +

    Особи з нестабільною психікою, злочинці, люди із залежностями і з психічними розладами", – як зауважив Аваков в своєму спічі, вже зараз мають "вільне володіння" нелегальною зброєю

  • 06.06.2017 20:42
    #
    - 5 +

    Очень говорящая фотография. Аваков в окружении элохтората.

    • 06.06.2017 21:24
      #
      - 3 +

      Серед електорату, який на фото, напевно і проводили "експрес-опитування"

  • 06.06.2017 21:08
    #
    - 7 +

    "Існує дуже багато перешкод для прийняття парламентом України закону про "вільний обіг" зброї. В першу чергу, статистика свідчить: більшість громадян України проти цього рішення", – зазначив глава МВС.

    И с каких это пор парламент еб*т мнение большинства?
    Может большинство населения у нас за депутатскую неприкосновенность? Или за поднятие тарифов на газ/воду/электричество/отопление?

    И потом разве это основание для нерассмотрения? Рассмотрели, проголосовали... Не набрал голосов - ок. Но почему лежит без рассмотрения?

  • 06.06.2017 21:19
    #
    - 4 +

    Коли на другу річницю визволення Маріуполя сюди приїздив Аваков, за два квартали до площі Свободи на кожній криші сиділи снайперські пари. Себе захищаз так, ніби він найцінніше надбання нації!

  • 06.06.2017 22:10
    #
    - 3 +

    А народ не просить зменшити пенсію і збільшити податки?В мене теж є знайомі які категорично проти зброї. А ще є знайомі яким це байдуже. А ще є знайомі які за зброю. таких більшість.

  • 06.06.2017 22:17
    #
    - 8 +

    Сраный лживый бессовестный мудак, раздаривающий пистолеты друзьям, корешам, шкирякам и гройсманам, пошел нахер.

  • 07.06.2017 00:51
    #
    - 5 +

    отчего никто не спросил нас - повышать ли тарифы на газ, свет, воду ?

  • 07.06.2017 08:58
    #
    - 0 +

    Он над нами издевался. Ну сумасшедший, что возьмешь?

  • 07.06.2017 10:39
    #
    - 0 +

    М@дак и все тут.

  • 07.06.2017 10:46
    #
    - 2 +

    Вже в котрий раз вся величезна громада спільноти УАВЗ висловилась про неподопство відносно нашого голови МВС. Все проговорили?..... Обурилися?...... Все йдемо гнути спину бо ще за воду /світло/газ платити треба. Ще 20 років будемо чекати КНО. А знаєте что? до ВСЕ что зробили ще обурилися в інтернеті. НУ і хай, клав АВАКОВ на наші коменти з великої дзвіниці. А ось на мітинг в декілька тисяч людей під будівлею МВС міг би заставити замислитися і про більшість і про вільний обіг(вільний у нас вже є, нам би ще законний отримати). Але ще раз наголошую Ми всі тут попишемо і підемо . ХАЙ Аваков барижить далі. Як що ми не можемо відстояти свої права з тією зброєю що в нас вже є, нам КНО не допоможе, ми все одно раби, рабі без ВІЗ, без доріг і без розуму. СКИГЛИМО ДАЛІ.

  • 07.06.2017 11:07
    #
    - 1 +

    Не читаючи того маразму, що він пише, можу сказати тільки що більшість громадян України проти авакова.

    • 07.06.2017 14:11
      #
      - 0 +

      Просто в Україні склалась така "добра традиція", так "исторически сложилось", на найвищі і високі державні посади вибирати і призначати осіб з кримінальним минулим.

  • "...щоб зброя у жодному разі не потрапила до рук осіб з нестабільною психікою, злочинців, людей із залежностями і з психічними розладами."
    Черт подери! А как же они до сих пор справлялись?!! Столько зарегистрированных стволов у людей на руках!

  • 07.06.2017 13:51
    #
    - 1 +

    Більшість також проти того щоб нагородну зброю роздарювали на право і на ліво але Авакова це чомусь не зупиняє.

  • 07.06.2017 21:18
    #
    - 0 +

    Нужно пустить на тв рекламу законопроекта, в которой расставить все точки над I , что оборот не свободный, а строго урегулирован законом, что право на защиту отбирать нельзя, многие просто боятся оружия, пускай ходят без него.

  • 08.06.2017 02:17
    #
    - 0 +

    Да в нашу сторону со стороны министра неподдельная ирония, сопровождающая вранье.

    Нервы у него в норме?
    Вспомните, как в грузина стакан летел и слова министра МВС... когда рядом Гарант сидел.
    быстро мы забываем все и Княжичи и еще много....

    И этот чел раздает оружие , простите: награждает.

  • 08.06.2017 16:47
    #
    - 0 +

    Стосовно таких заяв, накопичив думок вже на цілу статтю. Треба розвінчувати ці міфи від МВС. Але, нажаль, не вистачає трохи рейтингу, щоб опублікувати в блозі.(

  • Хочу зброю!!!

  • 09.06.2017 14:00
    #
    - 0 +

    Так а где же пруф - "В першу чергу, статистика свідчить: більшість громадян України проти цього рішення"? Где результаты соц.опросов и исследований.
    Домыслы и предположения?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати