Термобарична зброя від «Укроборонпрому»: піхотний вогнемет та гранати

| Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

Термобарична зброя від УкроборонпромуТермобарична зброя від Укроборонпрому

Підприємства ДК «Укроборонпром» розробили нову термобаричну зброю: піхотний вогнемет РПВ-16, який розроблений НДІ «Хімічних продуктів» та гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП «МФ «Артем».

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. Ужитку, вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху.

Одним із зразків термобаричної зброї є РПВ-16 – реактивний піхотний вогнемет, який оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю. Це переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПВ-16, калібром 93 мм, еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

Термобарична зброя від УкроборонпромуТермобарична зброя від Укроборонпрому

На полігоні також були продемонстровані гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП «МФ «Артем», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Ці гранати, масою не більше 600 грамів, створюють на дві секунди вогняну хмару об’ємом не меншим за 13 м³, у який температура сягає 2500 градусів. Така температура дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку.

«У світі лише одиниці країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні. І вони з‘явились завдяки тому, що «Укроборонпром» у списку тих, хто вкладає кошти у науку та людей, розвиває свої компетенції», – зазначив Володимир Коробов, Заступник генерального директора з авіабудування та виробництва.

1,0 1 -1 5
Коментарів (4)

  • 28.07.2017 18:29
    #
    - 4 +

    Пехота отримає смакотулик.Для зачистки дуже добра річ.

    • 28.07.2017 19:25
      #
      - 4 +

      Коли це в останній раз у нас ЗС отримували щось нове від укроборонпрому?

      • 29.07.2017 11:02
        #
        - 2 +

        Минометы "МОЛОТ" получали, гибли ,получали и снова гибли.

  • 31.07.2017 18:14
    #
    - 0 +

    На самом деле очень нужная и полезная вещь.
    В Украине почти все РПО-Шмель были использованы за 25 лет подготовки личного составка, а остатки в АТО.
    Может еще будут производить новые выстрелы к РПГ-7- термабарический, осколочный и тандемный. Пока негласно закупают у Болгарии


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати