Пожежна машина як штурмова зброя

| Незвичайна та спеціальна зброя | Автор: Олексій Семенович

Пожежна машинаПожежна машина

Здавалося б, пожежна машина має суто цивільне призначення і непридатна для військового застосування. Насправді це не так.

Виявляється, цей цілком мирний пристрій можна ефективно використовувати як штурмову зброю.

Для цього просто бак, в який заливається вода для гасіння пожежі, треба залити бензином. Насос пожежної машини дозволяє подавати бензин з брандспойта на відстань до 150 метрів.

Пожежні машини не раз використовували чеченці  під час першої російсько-чеченської війни. Російський блокпост або укріплена будівля поливалися з відстані бензином, потім бензин підпалювали.

0,5 1 -1 4
Коментарів (4)

  • 20.07.2013 23:06
    #
    - 0 +

    Гвоздь телевизором забить конечно можно. Но зачем? Ведь есть же молоток. А эта машина, будучи заправлена водой способна разгонять демонстрации например.

  • 22.07.2013 15:05
    #
    - 0 +

    Заправленная (даже очень аккуратно) бензином небронированная АЦшка, в качестве оружия для штурма ИМХО годится когда больше оружия нет вообще.
    Предельная дистанция, с которой она обольет топливом все вокруг - 150 метров, хотя ей самой будет достаточно одной пулеметной очереди с парой трассеров.
    В статье по ссылке упоминался живой БТР на блок посту, ему хватило бы одного удачного попадания БЗТ, и штурмовая АЦшка тютю. Похоже на басни.

    • 22.07.2013 18:44
      #
      - 2 +

      Ви забуваєте, що траекторія струменю з брандспойта ближче до мінометної.

  • 22.07.2013 20:45
    #
    - 0 +

    Заправлена бензином пожежна машина крще б підійшла для для вибухового тарану а поливати будинок з озброеними солдатами - стати вибухо небезпечною мішенню.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати