В Україні планують запустити пілотний проект за прикладом канадської поліції

| Силові структури | Автор: Web admin

Поліція в КанадіПоліція в Канаді

Міністерство внутрішніх справ України хоче запустити пілотний правоохоронний проект, що працюватиме за канадським прикладом. Про це за підсумками свого візиту до Канади розповів державний секретар МВС Олексій Тахтай.

«Дуже цікавий підхід, який викликав дуже багато думок, – це поштовх від правоохоронної системи до безпеки і благополуччя громади... Досвід Торонто є дуже цікавим у цьому аспекті, можливо, ми зможемо це інтерпретувати спочатку як пілотний проект, а потім уже і як всезагальну систему в Україні», – сказав Тахтай.

Він пояснив, що у Канаді до здійснення «заходів із підтримання безпеки і блогополуччя громади» задіяні усі служби, а не лише правоохоронні.

«Для розв’язання проблематики громади поліцейські питання дають 50%, але безпосередньо від дій самої поліції залежить лише 10%. Треба залучення усіх інших служб», – зазначив державний секретар.

Минулого тижня у Канаді перебувала делегація МВС України. Учасники делегації мали змогу ознайомитися із системою поліцейської освіти в Канаді, аби застосувати кращі практики у новоствореній Поліцейській академії України. Разом із державним секретарем МВС, у Канаді побував начальник Національної поліції України Сергій Князєв, його заступник Костянтин Бушуєв, в.о. директора Поліцейської академії України Ірина Зелена та інші посадовці системи МВС.

Нагадаємо: 5 липня голова Національної поліції Сергій Князєв підписав наказ про створення Поліцейської академії. Перший набір буде 500 поліцейських, а в подальшому планується прийняти до Академії 1000 - 1200 курсантів.

1,0 1 -1 3
Коментарів (10)

  • 27.09.2017 11:59
    #
    - 10 +

    чем только не займешься, лишь бы не работать...

  • 27.09.2017 12:28
    #
    - 12 +

    років 10 назад обіцяли дільничих-шерифів з помпами за американським зразком, колобок геращенко пару років назад обіцяв систему тер. захисту за принципом Литви (якщо не помиляюся) тепер черга і до Канади дійшла, після знищення всіх військових складів певно почнемо переймати передовий досвід Сомалі...

  • 27.09.2017 12:52
    #
    - 3 +

    Он професійний брехун і аферист геращенко їздив до прибалтики переймати досвід ! І що , де впровадження ціх ідей ?

    • 27.09.2017 16:47
      #
      - 9 +

      Він в Естонії пофоткався з пістолетами і револьверами, що належать звичайним громадянам. А коли повернувся, то все одно продовжив нести херню "неначасі, неготові, неможна," і т.д. Отже, захоплюватись пістолетами у звичайного естонця - він може. А створити подібне в Україні у таких як він яєць немає.

      • 27.09.2017 21:03
        #
        - 3 +

        Так у них менталітет ого-го , не те що у нас ! Я ж кажу що він ПРОФЕСІЙНИЙ аферист і брехун !

  • 27.09.2017 13:13
    #
    - 3 +

    Щось мені підказує, що окрім збільшення фінансівання МВС це нічого не змінить. Верхи міняти потрібно...

  • 27.09.2017 13:50
    #
    - 7 +

    Щоб бути схожими на Канадську поліцію, нашим не вистачає червоних жупанів, а також ще кількох дріб'язкових деталей.

    Таких як честь, достоїнство, повага до власних громадян, розум, порядність, вірність присязі, знання законів держави яку охороняєш, та іще кількох схожих "дрібниць"...

    А в усьому іншому ну дуууже схожі. Ну і галіфе з лампасами усім, куди ж без них...

  • 27.09.2017 14:37
    #
    - 2 +

    Велкам в мусорскую державу. Теперь штат мусарни еще расширится за счет внештатных сотрудников.

  • 27.09.2017 15:31
    #
    - 7 +

    Невідворотність покарання! Тільки після реалізації цього пункту можна щось говорити про реформування. А наразі - лише замилювання.

  • Ммм... Полицию по примеру США уже делали. По примеру Израиля - тоже делали. По примеру прибалтов даже немного пытались. Теперь вот Канада. Может, хватит?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати