Електронно-оптичний пристрій «Мигдаль» українського виробництва

| Технології, Оптика та освітлення | Автор: Web admin
По-русски

Мигдаль     Мигдаль

Нещодавно ми розповідали про низку пристосувань, за допомогою яких можна вести прицільний вогонь, не полишаючи укриття.

Варто згадати, що наприкінці 2003 року в Науково-дослідному інституті МВС України було розроблено електронно-оптичний прицільний пристрій «Мигдаль». Пристрій складається з підствольної відеокамери, блоку управління на поясі та монокуляра на шоломі.

Мигдаль     Мигдаль

На початку 2011 року робочі зразки пристрою були представлені у київському тирі МВС. Тоді стрільці, котрі до цього ніколи не використовували такий пристрій, влучали в мішені з 25 метрів.

Мигдаль     Мигдаль

Після випробувань 11 пілотних екземплярів надійшли на озброєння спецпідрозділу «Сокіл» МВС України. Протягом року «Мигдаль» проходив перевірку, зокрема і в бойових ситуаціях. Однак через фінансові проблеми впровадити систему так і не вдалося. На той час однин комплект коштував 10 тисяч гривень.

Мигдаль     Мигдаль

1,0 1 -1 6
Коментарів (2)

  • 19.01.2018 10:15
    #
    - 0 +

    Всё как всегда: - "На внедрение не хватило денег..." (Деньги - уже украдены!...)
    (Забавно: Чел на фотографиях - чертовски похож на "Стрелкова"...)

  • 23.01.2018 09:20
    #
    - 0 +

    По ходу это единственный девайс, который можно поцепить на планку пикатинни Форта 17. Владельцы этого девайса меня поймут.
    А касаемо новости - ничего нового. Они ещё бы 40 тыс. запросили. По той стоимости 1025 уе. Как-то овердохрена для отечественной разработки, ещё и весьма простой с точки зрения технологий.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати