Анатолій Матіос: «В Україні треба легалізувати ринок зброї»

| Політики та зброя, Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Анатолій МатіосАнатолій Матіос

В Україні потрібно легалізувати ринок зброї. Про це в інтерв'ю сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Що робить українець? Тягне додому все, а з хати – нічого. Граната, патрони, пістолет – на всякий випадок. Чи ви не бачите, що ледь не щодня побутові розбірки закінчуються гранатометанням?

На моє переконання, легалізуйте ринок і обсяг зброї. Зробіть це за притомними правилами: ти дієздатний, став на облік, зареєстрував зброю. Якщо уб'єш когось свідомо – тебе притягнуть за це до відповідальності.

Однак, коли грабіжник знатиме, що йому в лоба можуть вистрілити, то не піде на злочин. Молдова чимало років тому ухвалила закон про зброю. За перший рік його дії рівень вуличної злочинності впав на 40 відсотків», – пояснив він.

На думку головного військового прокурора, питання має вирішити Верховна Рада.

1,0 1 -1 15
Коментарів (12)

  • 06.02.2018 14:47
    #
    - 7 +

    Не тільки зробити цивілізованим ринок зброї (легалізувати, якось язик не повертається сказати), але й поламати упереджене ставлення слідчих органів і судів до озброєного самозахисту. Одне без іншого нічого не дасть.
    Але от мені дивно що "луценки" та "матіоси" почали висловлюватися на користь ...хоча на користь чого вони висловлюються?! Хоч один з чиновників в решті решт згадав про проект закону, який лежить і припадає пилом у ВР?!

    Луценко:
    "...я, кстати, являюсь убежденным сторонником легализации огнестрельного короткоствольного оружия для..."
    Матіос: "...легалізуйте ринок і обсяг зброї".

    Я гадав що професіонали повинні дуже чітко, без подвійного змісту, висловлювати свої думки, бо від того що вони скажуть, дуже багато залежить. А вони торочать про якусь незрозумілу "легалізацію" немов про бухло під час "сухого закону" в Америці. Їхні виступи більше схожі на популістичні лозунги, а не на коментарі фахівців якими вони повинні бути у тій галузі яку представляють.

  • 06.02.2018 15:38
    #
    - 5 +

    Хм... что это "они" все так зашевелились одновременно, рассказывая сказочки на оружейную тему? Знают что-то эдакое? До выборов, вроде, ещё куча времени... или - нет?
    Но, подозреваю, до принятия Закона - снова руки не дойдут...

  • 06.02.2018 15:47
    #
    - 9 +

    Це метод "забалакування". Балакають про нагальні речі але нічого не роблять, окрім того що дасть їм особисту вигоду, "але ж ми балакали значить підтримували,значить турбуємося за вас."

  • 06.02.2018 16:50
    #
    - 6 +

    Заговор. Те, кто не могут ничего поделать, говорят, что всецело за. Зато те, кто могут, как назло, против.

  • 06.02.2018 17:50
    #
    - 3 +

    До виборів готуються

  • 08.02.2018 10:44
    #
    - 0 +

    "Якщо уб'єш когось свідомо – тебе притягнуть за це до відповідальності."
    Здається мені що "вбивсти когось свідомо" можна і при самозахисті. Не подобається мені ця фраза!

  • 08.02.2018 16:20
    #
    - 1 +

    Умный всё-таки мужик, этот самый Матиос... Грамотный, с хорошо подвешенным языком, часто-густо, говорящий очень правильные и, казалось-бы, нелицеприятные для власти вещи... Но! Можно ли ему верить? На мой взгляд - нет!
    Особенно после того, как он рьяно "тянул мазу" за Кулика, уличённого НАБУ в незаконном обогащении, сделав того "героем" и главой следственной группы - задним числом!
    И, учитывая массу других его "косяков", получается, что, все его "умные и откровенные", и едва не "оппозиционные" интервью - лишь PR, для рейтинга! Зачем ему это, и куда он метит - выяснится, достаточно скоро(уж не на место ли, не имеющего профильного образования Юг'ика?)... Пока же - ему и сытно и комфортно, в позиции "под порошенко"!.... ИМХО

  • 08.02.2018 21:51
    #
    - 1 +

    Гнилий базар-сказав би наш президент-втікач, порожняк!.

    • 09.02.2018 09:45
      #
      - 0 +

      Так он и сам (как и все наши "презики") - фуфлыжник!
      А "фуфлыжник", как Вы наверное знаете - на 40 мастей ниже "петуха"!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати