В Естонії дозволили складати іспити на носіння зброї іноземною мовою

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Іспити на носіння зброї в Естонії Іспити на носіння зброї в Естонії

Естонський парламент ухвалив законопроект про внесення змін до Закону про зброю, які передбачають, зокрема, можливість складати іспити на носіння зброї іноземною мовою за допомогою перекладача. Ухвалити законопроект вдалося після тривалих та емоційних дебатів.

«За» проголосували 52 депутати, «проти» – 33, тих, що утримались, не було. Більшість змін набудуть сили з 1 липня цього року, а решта – з 1 січня 2019 року.

Надалі усім іноземцям в Естонії доведеться складати іспити для отримання дозволу на носіння зброї на таких самих умовах, що й естонським громадянам, тому що буде неможливо автоматично отримати дозвіл на підставі аналогу, який видано в іншій державі. Також законом буде дозволено складати такий іспит іноземною мовою за допомогою перекладача, що викликало багато розбіжностей в парламенті.

«Мета цих поправок у тому, щоб іспит здавався естонською мовою із можливістю використовувати перекладача», – сказав голова правової комісії Рійгікогу Яанус Карілайд перед підсумковим голосуванням.

«Найважливіша частина іспиту – практичне поводження зі зброєю – буде здаватися згідно із законопроектом естонською мовою. Це гарантує, що людина достатньою мірою розуміє елементарні інструкції, що пов'язані зі зброєю», – пояснив він.

Карілайд додав, що і чинна редакція закону дає можливість складати іспит іноземною мовою, якщо екзаменований за власний рахунок оплачує всі витрати на переклад, тому спроба політизувати ці поправки не є необґрунтованою.

Окрім зміни порядку складання іспиту, нова редакція закону дозволяє використовувати глушники на полюванні, у тирі та на стрільбищах. Також передбачена можливість видачі електронного дозволу на носіння зброї, а при наявності електронної мисливської ліцензії більше не потрібно буде мати із собою її паперову версію.

Коли поправки набудуть сили, фізичні особи зможуть зберігати 200 патронів до вогнепальної зброї, замість 100, як дозволено зараз. Окрім того, власник дозволу на носіння зброї матиме право на зберігання до 5000 капсулів.

1,0 1 -1 2
Коментарів (3)

  • 16.02.2018 16:31
    #
    - 4 +

    Це просто якась інша реальність !!! Щось мудак-козел геращенко не поспішає переймати досвід Прибалтики .

  • 17.02.2018 10:54
    #
    - 3 +

    "неначасі"
    "не той менталітет"
    "вони один одного повбивають"

  • Ограничение на 100 патронов? Это нормально вообще?!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати