Проти поліцейського, який вистрілив у злочинця, порушено кримінальну справу

| Силові структури | Автор: Web admin

На місці події На місці події

У Львові звичайнісінька дрібна аварія переросла в різанину та стрілянину. Винуватець ДТП спершу вдарив ножем патрульну, а потім її напарник відкрив вогонь по злочинцю, котрий утікав вулицею.

«Рухалася кілометрів 40. Раптово переді мною починає водій розвертатися. Починаю гальмувати, але він мені повністю перегородив дорогу – і я вдаряюся в нього», – розповіла учасниця ДТП Наталія. Жінці одразу здалося, що водій іншого авто поводитися неадекватно, тому вона попросила допомоги в перехожих.

Як виявилося, жінка побоювалася не дарма, бо тільки-но патрульні попросили чоловіка пройти тест на алкоголь, як він вихопив кухонного ножа і встромив його в живіт поліцейської.

Поліцейська, яку вдарив ножем водій-учасник ДТП, досі в реанімації у Львові

Очевидець Валерій Гусак на власні очі бачив, як нападник почав тікати, а поліцейський намагався зупинити його спочатку пострілом у повітря, а потім у самого втікача.

«У ногу йому влучив, і він почав шкутильгати. Його люди затримали, ми почали його крутити. Прибіг уже цей поліцейський і зв’язав його в наручники», – розповів свідок.

«Всі, просто всі допомагали і тримати того, і потім гільзи всі шукали, бо той буде відповідати хлопець, ключі від машини, бо він все кидав і біг за ним, бо та підрізана і він один на вулиці», – каже інша очевидець Наталія Юрчишин.

Правоохоронець одразу викликав швидку. Перехожі тим часом тримали нападника, який почав виправдовуватися. «Я не наркоман, я тільки сьогодні понюхав – оце були його слова», – розповів Валерій Гусак.

Ніж пошкодив печінку 28-річної Тетяни Сороки, у жінки почалася сильна кровотеча, вона втратила близько двох літрів крові. Її вже прооперували.

«Це не є подряпинка на шкірі, це є глибоке пошкодження, яке закінчилося пошкодженням одного з життєво важливих внутрішніх органів. Зі значною внутрішньочеревною кровотечею», – розповів заступник головного лікаря 8-ї міської клінічної лікарні Львова Ігор Стояновський.

Кривдник поліцейської зараз також у лікарні, але його життю жодної загрози немає. Правоохоронці з’ясували, що 42-річний нападник родом із Закарпаття, проте має документи на проживання в Чехії.

«Керував транспортним засобом на чеській реєстрації, посвідчення водія і документи на автомобіль видані Чехією», – повідомив керівник ГУ НП у Львівській області Валерій Середа.

За напад на поліцейську чоловіку загрожує позбавлення волі до 15 років або ж і довічне ув’язнення.

Крім того, відкрили кримінальне провадження і стосовно патрульного, який застосував зброю.

0,5 1 -1 4
Коментарів (15)

  • 16.05.2018 10:40
    #
    - 8 +

    Дибіли.За застосування зброї під час нападу на напарника ( з пораненням, це вже свідоцтво а не побрехеньки на словах)кримінальне провадження на поліцейського..Який нормальний захоче у поліціі працювати?То за незаконне побиття кругова порука.. то така фігня.

    • 16.05.2018 11:03
      #
      - 5 +

      Там на кожну перестрілку відкривають кримінальну справу, а потім, якщо все норм, закривають із-за відстутності злочину

      • 17.05.2018 10:06
        #
        - 2 +

        Оно - понятно, что это - формальная процедура такая. Но, не лучше ли, в подобных случаях, не "дело" возбуждать и закрывать, а - проводить служебную проверку (силами ВБ), на основании результатов которой и принимать решение о возбуждении или невозбуждении "дела"?
        Сути, такой подход - не меняет. Зато - позволяет избежать негативного психологического "осадка". Согласитесь, что фразы: - "Открыто уголовное дело" и "Проводится служебная проверка", "звучат" - по разному!... Кроме того: при таком подходе - частично разгружаются следователи, и - нагружается, практически бездействующая, ВБ....

    • 16.05.2018 11:37
      #
      - 4 +

      Да это процедура такая. Вот на самоубийство тоже открывают дело по статье "умышленное убийство".
      Или если бабушка там умерла от старости, в любом случаи нужно вызывать следователя, что бы тот осмотрел место "преступления", и убедился в том что в смерти бабушки не было криминальной составляющей.
      Юристы поправьте, если что.

      • 16.05.2018 12:13
        #
        - -2 +

        коментар прибрано

        • 16.05.2018 15:21
          #
          - 1 +

          Копов (следователя или участкового) нужно вызывать просто по факту смерти человека.
          Это, наверняка, обязан сделать врач скорой (я точно не уверен, просто руководствуюсь логикой), если родственники еще не вызвали или не в состоянии вызвать.
          Копы осмотрят место происшествия на предмет следов борьбы или иных признаков умышленного деяния приведшего к смерти человека (убийства или самоубийства).
          Далее, наверняка, составляется протокол, где пишут что на месте обнаружения трупа, следов преступления не обнаружено. Опять же, наверняка, заводят дело, ведь труп же есть. Но потом, после вскрытия, если оно показало что человек умер своей смертью, дело закрывают по отсутствию состава преступления.
          Просто процедура, не более того.

  • 16.05.2018 11:03
    #
    - 1 +

    Ми ВСІ понавибирали таааааааких дупотатів до ВР, які понавиписували таааааких законів, що скоро ВСЕ населення України матиме цілу Історію відкритих і закритих кримінальних проваджень. Законотворці КМть!

  • 16.05.2018 11:23
    #
    - 2 +

    Уголовное преследование открыли скорее всего не на патрульного, а по факту огнестрельного ранения, о котором сообщить обязан врач учреждения, в котором находиться преступник, а в отношении полицейского проводят служебное расследование по факту применения оружия, а прокуратура проводит свое расследование, далее эти материалы направляются в уголовное дело и преследование закрывается в связи с отсутствием состава преступления и правомерности применения оружия. Но вот никто не запрещает преступнику предъявить гражданский иск к патрульному.

  • 16.05.2018 11:38
    #
    - 2 +

    Да полисмен ваще молодец, в ногу выстрелил, за нападение на напарника, думаю если б жулик не убегал, смело можно было в голову посылать

    • 17.05.2018 10:18
      #
      - 2 +

      Попадать в голову и в ногу убегающего - довольно проблематично. А, вот, "пуля в позвоночнике", для таких ублюдков - самое оно! ИМХО

  • 16.05.2018 12:28
    #
    - 3 +

    Чехия для придурка больше не светит. Просрал свое будущее из-за тупости и спиртяги. Каждому свое и каждый сам выбирает, какой дорогой идти.

    • 17.05.2018 10:13
      #
      - 0 +

      Подозреваете, что он: - " ... я только сегодня поНЮХАЛ..." именно "спиртягу"? :) :) :)

  • 30.05.2018 21:04
    #
    - 0 +

    Складається враження, що у нас держава створена для злочинців, а не законопослушних громадян.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати