Звернення до Верховного Суду!

| Законодавство, Юридичні питання | Автор: Віталій Коломієць

Fiat justitia pereat mundusFiat justitia pereat mundus

Просимо спільноту поширити звернення до Верховного Суду щодо зміни радянської традиції притягнення до відповідальності за порушення неіснуючого закону.

Мова про застосування ст. 263 КК, яка карає за зберігання вогнепальної зброї без передбаченого саме законом дозволу. Верховна Рада України вже понад три роки уникає прийняття відповідного закону.

Проте, правозастосовча традиція продовжує карати людей за ст. 263 КК.

Хоча є чіткі тенденції до змін. Для нас це питання далеко за межами речей матеріального світу, "що придатні здійснити постріл під дією порохових газів" - це питання поваги до нашої Конституції, до її ключових статей: 8, 19, 41, 42, 68, 92.

Розраховуємо, що Верховий Суд буде невідступний від принципу: fiat justitia pereat mundus і підтримає позицію, що інструкція - не закон.

звернення УАВЗ ВС1звернення УАВЗ ВС1

звернення УАВЗ ВС2звернення УАВЗ ВС2

звернення УАВЗ ВС3звернення УАВЗ ВС3

Боротьба за повагу до нашої Конституції триває.

1,0 1 -1 31
Коментарів (8)

  • 21.05.2018 18:04
    #
    - 5 +

    Ну распространим мы ссылку на эту статью, а что даст это? Может лучше очередную петицию откроем? В ней можно и прикрепить это обращение

    • 21.05.2018 22:16
      #
      - 5 +

      Очередную петицию кому , стесняюсь спросить , открыть ? Или Вы забыли каким образом гарант нашей Конституции отреагировал на одну из первых петиций , собравшей максимальное количество подписей за рекордно короткое время . «Любителям пострелять , отправляйтесь в АТО» , вот и весь сказ , думаю и очередному открытию уготована будет та же участь . Имхо.

      • Від петиції буде більше толку навіть якщо її відхилять і порахують знову 11%. От тоді лайки і репости будуть корисні.

      • 22.05.2018 10:50
        #
        - 4 +

        А чому "одну з"? Вона була першою, що набрала потрібну кількість!

  • 24.05.2018 17:33
    #
    - 1 +

    Согласно Конституции украины в ст102 в обязанности Президента не входит рассмотрение петиций вообще. Нигде не указано, что он должен прислушиваться к мнению граждан.
    Из комментария к ст 102 Конституции України: Президент" повинен також сприяти створенню відповідних механізмів контролю та забезпечення реалізації цих прав і свобод, через гілки влади"
    звучит туманно, согласитесь.
    Кто такой Аваков, надеюсь все уже поняли и знают.
    Верховний суд, Кассационний - это не законодательный орган. Суди и так несмотря что преступления указаные в 263 ст ККУ, приравниваются к "тяжким злочинам" и по закону предусмотрены соответствующие сроки заключения, Суды выходят в приговорах, в основном на условные сроки. Они делают, что могут, согласитесь.
    К уголовной ответственности привлекают органы МВС !!!
    выполняя требования приказа № 622 МВС.
    вот где нужно копать.

    • 24.05.2018 17:44
      #
      - 2 +

      Необхідно довести, що інструкція затверджена наказом № 622 МВС передбачає дії які суперечать конституції України і призводство яких призводить до порушення прав і свобод громадян.

  • 26.05.2018 13:59
    #
    - 2 +

    МВС зауважте, згідно внутрішніх вказівок, порушуючи закон притягують до кримінальної відповідальності громадян, які зберігають зброю, чим не порушують, своїми діями ніяких законів України. Пора вже залучати до кримінальної відповідальності правоохоронців за порушення прав цих громадян, тому, що в їхніх діях, у наявності склад злочину ст 371, 372 ККУ як притягнення до кримінальной відповідальності завідомо невинних.

  • 04.06.2018 14:46
    #
    - 0 +

    Сорри за некоторый флуд, но...
    Фемида на фото к статье очень точно выражает нашу действительность: факты взвешивает не на весах, а "на глазок" - вручную...

    Совпадение? Не думаю...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати