Пожежа та вибухи на військових складах на Чернігівщині

| Військова зброя та техніка, Силові структури | Автор: Web admin

вибухи на військових складах на Чернігівщинівибухи на військових складах на Чернігівщині

Перед пожежею на військових складах боєприпасів в Ічні сталося 4 вибухи на території арсеналу.

Про це заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко на брифінгу Міноборони.

"За даними Оперативної групи Генштабу, яка провела опитування вартових на постах, вони підтверджують факт вибухів, тобто підриву, в чотирьох місцях арсеналу. При чому ці вибухи були в різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа. Одночасно два вибухи і потім через п’ять хвилин ще два вибухи говорять про те, що це, напевно, диверсія. Якби це був поодинокий вибух на складах, або там працювали люди і був день, та інше, можна було б говорити про більш високу ймовірність інших версій. Я не висуваю версії, а говорю про факти" – зауважив він.

За його словами, пожежею охоплено 10% технічної території арсеналу. Постраждалих на території складу немає. Склад охоронявся засобами протидії БПЛА. Перед вибухами зі складів вивезли половину наявних боєприпасів. На складах не зберігалося крупнокаліберних боєприпасів, наприклад до Буків.

Як стало відомо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Станом на 6 годину ранку евакуйовано близько 10 тисяч людей. Як повідомляють жителі Ніжина і Прилук, вони чують вибухи зі складів. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Президент України Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді в зв'язку з вибухами на арсеналі на Чернігівщині. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відправився в Чернігівську область.

Нагадаємо, арсенал біля Ічні - шостий склад боєприпасів, який вибухнув за останні 10 років.

Арсенал біля Ічні - шостий склад боєприпасів, який вибухнув за останні 10 років

Вибухи на складі боєприпасів біля Ічні лунають безперервно

Web admin Автор: Web admin11228,1 Переглядів: 563 , Коментарів: 6 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (6)

  • 10.10.2018 05:22
    #
    - 4 +

    А тем временем шёл четвертый год войны. Минус четыре склада боеприпасов, которых Украина не производит. Это все. У меня прост закончились не ругательные слова.

  • Видно "усушку и утруску" хранимого уже никак нельзя было скрыть. Не всё же на мышей валить!

  • Жду громких заявлений о том, что поджог совершил лично Путин или хотя бы "агенты Кремля".

  • 10.10.2018 13:45
    #
    - 2 +

    Сегодня Полторак заявил – чтобы решить проблему с хранением боеприпасов в Украине, нужно 10-15 лет. А мне кажется ее можно решить за считанные месяцы. Нужно всего лишь собрать все это генеральское кодло, вмести с их семьями, и расселить по оставшимся складам.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати